تحقیق مقاله آشنایی با اصول بهداشت و تغذیه ورزشی

تعداد صفحات: 12 فرمت فایل: word کد فایل: 5917
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: تحقیق مقاله تربیت بدنی
قیمت قدیم:۵,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲,۹۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله آشنایی با اصول بهداشت و تغذیه ورزشی

     تعریف بهداشت :

    بهداشت یک حالت کامل سلامت جسمی روانی و اجتماعی است . برای برخورداری از بهداشت خوب باید نظافت و بهداشت اعضای بدن تغذیه ، خواب و استراحت ، ورزش و تفریح  ، عدم اعتیاد ، مراقبتهای پزشکی رعایت گردد و بهبود شیوه زندگی آموزش داده شود .

     

    انواع بهداشت : بهداشت ورزشی ، بهداشت روانی ، بهداشت فردی

    تعریف بهداشت ورزشی : بهداشت ورزشی را می‌توان به شناخت و کاربرد مجموعه‌های ازعلوم و ورزشهای تضمین کننده سلامت روحی و جسمی افراد درفعالیتهای ورزشی اطلاق کرد که موجب پیشگیری از بروز و اشاعه بیماریها و جلوگیری از صدمات جسمانی در محیط ورزش می گردد. (7)

     

    موازین بهداشت ورزشی و پوشاک :

    _ استفاده از پوشاک خوب و مناسب درفعالیتهای ورزشی (لباسهای ورزشی نباید تنگ باشد تا نظم کار تعریق مختل نشود و بدن از انجام کارهای فیزیولوژیک باز نماند و نسبت به تبادل گرما ، سرما و تغییرات هوا بدن را محافظت کند .

    -    ازلحاظ بهداشتی رنگ و جنس لباس مناسب فصل و رشته ورزشی مورد نظر بوده و بعد از هر تمرین شسته شود .

    -    کفش ورزشی باید نرم ، سبک و اندازه پا باشد بطوریکه با پوشیدن جوراب کاملا گیپ پا گردد.

    -    درکف کفش خطوط عرضی تعبیه شده باشد که از سرخوردن و چرخش ناحیه پنجه تا حد ممکن جلوگیری کند .

    -    پاشنه و نوک کفش باید دارای یک لایه ارتجاعی مناسب باشد (7)

     

    موازین بهداشت ورزشی و تغذیه :

    هر فردی که فعالیت جسمانی می‌کند به ازای حرکت و فعالیت خود نیازمند انرژی می‌باشد . میزان دریافت انرژی با استفاده از مواد غذایی باید با سن ، جنسیت ، شدت تمرینات ، زمان و حجم تمرینات متناسب باشد . (7)

     

    آشنایی با اصول تغذیه ورزشی :

    کل انرژی روزانه پایه برای هرفرد تحت تاثیر میزان متابولیسم پایه ، زمان استراحت ، میزان فعالیت بدنی و بعضی عوامل ثابت مثل سن‌ ، ارث و جنسیت می‌باشد . سطح انرژی روزانه پایه هرفرد با تمرینات ورزشی منظم افزایش می‌یابد . دریافت انرژی مطلوب و مایعات با استفاده از مواد غذایی مناسب به حفظ سلامتی ورزشکار کمک می‌کند .

    ترکیب تغذیه خوب و تمرین مناسب می‌تواند با کاهش عوامل بیماریزا مانند دیابت ، بیماریهای قلبی و عروقی ، فشار خون چاقی و ارتریت درحفظ سلامتی موثر باشند . همچنین تغذیه مناسب موجب عملکرد تمرینی خوب ، کاهش زمان برگشت به حالت اولیه ، جلوگیری ازخستگی و جراحتهای ناشی ازخستگی ، فراهم کردن مایعات و انرژی مورد نیاز درتمرینات شدید ، کمک به حفظ وزن متعادل و آماده سازی فرد می گردد.

    باور و عقیده عمومی  براین است که به استثنای انرژیهای اولیه و آب نیازهای تغذیه ای ورزشکاران در کلیه سنین تفاوتی با همتاهای غیر ورزشی خود نداشته و نیازی به تغذیه اضافی ( استفاده از مکملهای پروتئینی و ویتامینها ) ندارند .

     

    شناخت گروههای مختلف مواد غذایی و اعمال حیاتی آنها دربدن

    از لحاظ تعریف برنامه غذایی بهینه برنامه ای است که بدون دریافت انرژی اضافی مواد غذایی لازم برای حفظ ترمیم و رشد بافتها درسنین مختلف را تامین نماید . موادی که تغذیه روزانه ما را تشکیل می دهند به چند گروه تقسیم شده و هر گروه اعمال حیاتی درجهت حفظ حیات و توسعه سیستم بدنی بعهده دارند که نشانگر ضرورت مصرف هر گروه از این مواد دررژیم غذایی روزانه بوده و از طرفی کاهش مصرف یا حذف بعضی از این گروهها برای بدن خطرناک می باشد .

       شناخت عملکرد گروههای غذایی

    ماده غذایی اصل مهم
    کربو هیدرات تولید انرژی برای سوخت عضلانی از نشاسته قندها و گلیکوژن 
    کنترل چربی کلسترول و کمک به هضم غذا توسط فیبرها
    کمک به جذب آب و مواد غذایی
    پروتئین منبع انرژی درصورت کاهش منابع کربو هیدراتی 
    تولید اسید آمینه های اساسی وساده پایه برای ساخت آنزیمها هورمونها و آنتی بادیها
    ساخت با فتهای جدید دردوران رشد ، بهبود جراحتها و ترمیم بافتها
    کنترل تعادل مایعات درسطوح داخل و خارج سلولی
    انتقال ویتامینها موادمعدنی و چربیها درخون و سطوح سلولی 
    چربیها انتقال ویتامینها ی محلول در چربی (A,D,E,k)
    تولید اسیدهای چرب مورد نیاز بدن و ماده پایه در تولید هورمونها
    تولید انرژی برای فعالیتهای با شدت پایین و متوسط
    کمک به احساس کامل شدن از غذا یا سیری
    ویتامینها اعمال بافتی و کمک اعمال و سلامتی ارگانها (ویتامین A به کار چشم کمک می‌کند)
    افزایش ایمنی و خاصیت آنتی اکسیدانی درمقابل آسیبهای اکسیداتیو (ویتامینهایA,C,E  )
    کنترل متابولیسم یا سوخت و ساز انرژی درتمرینات بدنی (ویتامینهای گروه B کمپلکس)
    کمک به جذب مواد غذایی ضروری (ویتامینD موجب جذب کلسیم و فسفر غذا می گردد)
    حفظ و توسعه اعمال سیستم عصبی (اسید فولیک و تیامین )  
    مواد معدنی استحکام و محافظت از استخوانها و دندانها (کلسیم ، فسفر و منزیم ) (فلوراید)
    ایجاد ارتباطات عصبی (منزیم و کلسیم )
    انتقال اکسیژن به سلولها و دی اکسید کربن از آنها (اهن)
    کنترل تعادل آب بدن و حفظ حجم خون ( سدیم و پتاسیم ) 
    کنترل سطح PH ( اسیدی یا بازی شدن مایعات بدن که همواره باید کمی اسیدی باشد) 
    کنترل آنزیمهایی که درتولید انرژی نقش دارند (روی )
       
    آب حفظ دمای بدن از راه تعریق و حفظ ساختار عضلانی 
    حمل آب و مواد غذایی به سلولها ومواد زاید از سلولها
    کمک به هضم غذا و  فرایندهای  داخل  سلولی 
  • فهرست و منابع تحقیق مقاله آشنایی با اصول بهداشت و تغذیه ورزشی

    فهرست:

    ندارد
     

    منبع:

     

    2_Dan,Benardot :Nutrition Fir Serious Athletes . Human Kinetics,2000

    3-Catherine, g.Ratzin Jackson : Nuttition and Strength Athletes.Buca Raton,2001.

    4-Suzanne,Girard Eberle , Endurance Sports Nutrition , Human Kinetics,2000.

    5- Melinda , Manor,and Janice , Thompson . Sport Nutrition for Health and Performance. Human Kinetics , 2000.

    6- ویلیام ، دی . مک آردل و..... فیزیولوژی ورزشی ( انرژی و تغذیه ) ( ترجمه دکتر اصغر خالدان ) ، 1379.

    7_ علیجانیان ، رضا ، بهداشت ورزشی مخصوص مربیان درجه دو  ،تهران

    فولدر شماره 4 : آَشنایی با اصول بهداشت و تغذیه ورزشی

     

    که در داخل فولدر شماره 4 ، 3 فولدر به نامهای

    فولدر : تغذیه ورزشی

    فولدر : آشنایی با اصول و تغذیه ورزشی

    فولدر : آشنایی با اصول و تغذیه ورزشی

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت