فصل اول:
مقدمات گزارش
مقدمه:
در نظام عالی آموزش کشور ما یکی از دوره هایی که برای دانشجویان در جهت ارتقای سواد و مهارت آنها در نظر گرفته اند دوره کارآموزی است این دوران به نظر من یکی از بهترین دوران و جذابترین دورانی است که یک دانشجو می تواند طی کند تا مهارت خود را افزایش دهد تا بعد از فارغ التحصیلی و ورود به بازار کار بتواند از آن استفاده نماید و بهره لازم را از آن کسب نماید.
چون دروسی که در دانشگاه می گذرانیم علی رغم مطالعه زیاد و سرفصلهای فراوان برای ما زیاد قابل فهم و ادراک نیستند و این دوره بهترین زمان برای زیاد کردن قدرت علمی و مهارتی ما است.
من دانشگاه را به این منظور برای کارآموزی انتخاب کرده ام چون سیستم حسابداری و محیط سراسر علم و دانش دانشگاه و نو اوری و تغییرات دائمی برای من جذاب است و می توانم بگویم این دوره کارآموزی بهترین دوره کارآموزی است که من در دوران تحصیل داشته ام چون مطالب زیاد حسابداری یاد گرفته ام و به صورت عملی حسابداری و تمام سیستمهای مالی مرتبط با آن را به چشم دیده ام بر خلاف دوره کاردانی کا از ما فقط برای بایگانی استفاده کرده اند و پرونده های چند ساله خود را با دست ما بایگانی کرده اند.
تعریف حسابداری:
حسابداری یا به تعبیری دیگر زبان تجارت روشهایی است قراردادی که توسط استادان، کارشناسان و یا انجمن های حرفه ای حشابذاری تدوین گردیده است و به تدریج مورد قبول همگان قرار گرفته است و قابل تصحیح و تغییر می باشد.برای حسابداری تعاریف گوناگونی عنوان شده است که از ان جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
فرآیند، تشخیص، اندازه گیری و گزارش اطلاعات اقتصادی که برای استفاده کنندگان اطلاعات مذبور امکان قضاوت و تصمیم گیری های آگاهانه را فراهم می سازد.
حسابداری عبارتست از خدمتی که با فراهم کردن اطلاعات مالی مورد نیاز مدیران، پرداخت کنندگان مالیات، اداره کنندگان و سایرین جهت تصمیم گیری های آگاهانه انجام می پذیرد.
حسابداری عبارتست
از فن تفسیر، اندازه گیری و توصیف فعالیتهای اقتصادی، در حسابداری هدف بر این قرار گرفته است با بنیانگذاری یکسری ضوابط و قرارداد ها اطلاعات لازم برای حل مسائل مالی یک موسسه بدست آورید.
تاریخچه حسابداری:
در عصری که جوامع بشری همواره در حال پیشرفت های علمی و صنعتی و اقتصادی می باشند و با توجه به این که نقش فعالیت های مالی در هر پیشرفت و توسعه ای غیر قابل انکار می باشند نیاز به توسعه حسابداری روز به روز افزایش می یابد.
در قرون وسطی مرسوم بوده است که فرمانروایان مالیات ها را جمع آوری می کرده اند و آن در جهت رفع نیازهای مالی مربوط به توسعه املاک به مصرف می رساندند.در آن زمان یکی از وظایف حسابداران تهیه صورتی از امولا افراد برای خزانه داری فرمانروا به منظور اخذ مالیات بود.از دیگر وظایف حسابداران آن زمان می توان به تهیه گزارش سفر افرادی که به کار تجارت بین کشور ها اشتغال داشتند اشاره کرد.این گزارش در پایان هر سفر تهیه می گردید و هدف از ان تعین سود و زیان به ان سفر بود.د رقرن سیزدهم و چهاردهم به دلیل رشد عملیات تجارتی تحولاتی در سیستم نگهداری حسابها به وجود آمد.
لوکا پا چیولی، یک کشیش ایتالیایی و در واقع یک ریاضیدان بود که توانست با انتشار کتاب ریاضیات لو کا پا چیولی موجب گسترش فن دفتر داری دو طرفه در سراسر اروپا گردید.وی در این کتاب که چند فصلش اختصاص به حسابداری داشت توانست مهارت تجزیه و تحلیل گری خود را جهت توصیف سیستم حسابداری دو طرفه به کار برد.با وجود این که در این کتاب هیچ اشاره ای به دوره مالی و چگونگی تهیه صورتهای مالی و نگهداری حسابهای مربوط به داراییهای ثابت وجود ندارند و و نیز تمایزی بین اموال شخصی صاحب موسسه و سازمان تجاری وی نگذاشته است.
به دلیل سادگی و ارزشهای علمی در طی قرون پانزدهم و شانزدهم به اغلب زبانها ترجمه شد و مورد استفاده قرار گرفت.از زمان به وقوع پیوستن انقلاب صنعتی در آن گلستان و نیاز به حسابداری به شکل چشمگیری افزایش یافت.پس از انقلاب صنعتی امریکا هم از آنجا که سرمایه های شخصی زیادی در شرکتها وارد گردید و موجب توسعه هر چه بیشتر آنها شد و در نتیجه باعث به وجود آمدن غولهای صنعتی قرن بیست و یکم شدسیستمهای حسابداری از اهمیت بیشتری برخوردار گردیدند و حسابداری نیز با پیشرفت وضعیت اقتصادی توسعه و تکامل پیدا نمود.
سیستم حسابدری، عبارتست از مجموعه ای از اجزا به هم پیوسته در داخل یک موسسه که آثار مالی رویداد های آن موسسه را به گزارشها و صورتهای مالی تبدیل می کند.
سیستم حسابدری مانند هر سیستم دیگری از اجزا به هم پیوسته تشکیل شده، جهت نیل به یک یا چند هدف به فعالیت خود ادامه می دهد، مبدل است یعنی رویدادهای مالی را به صورتها و گزارشهای مالی قابل استفاده برای گروه های مختلف استفاده کنند از اطلاعات مالی تبدیل می کند و با تهیه تراز آزمایشی، اطلاعات بازخور جهت کنترل سیستم حسابداری ارائه می نماید.
یک سیستم حسابداری، به عنوان یک سیستم جز از سیستم کل موسسه بوده و تمام سیستمهای باز تحت تاثیر متقابل عوامل محیطی از قبیل عوامل اقتصادی، اجتماعی و ... قرار دارد.
در مورد تاثیر عوامل محیطی بر سیستم حسابداری می توان از مطرح شدن حسابداری تورمی بعر از 1970 به این سو و یا از تغییرات در قوانین مالیاتی، تجاری و بانکی و تاثیرآن در داده ها و پردازش آنها و تهیه صورت ها و گزارش های مالی بر اساس این تغییرات یاد کرد.
هر سیستم از سه بخش تشکیل شده است:
ورود دادها:در یک سیستم حسابداری، ثبت رویدادهای مالی بر اساس اسناد و مدارک اولیه به عنوان داده های به سیستم، شامل صورتها، فاکتور (خرید، صورتحساب فروش، رسید دریافتها و پرداختهای نقدی و ...) انجام می شود.
پردازش داده ها:س از ورود داده ها (اسناد و مدارک اولیه) به سیستم حسابداری پردازش آنها به ترتیب زیر صورت می گیرد:
اسناد و مدارک اولیه پس از تجزیه و تحلیل تاثیر انها بر دارائیها، بدهی ها، هزینه ها، درآمد ها و حقوق صاحبان سرمایه و موسسه، حسب مورد به صورت بدهکار و بستانکار در دفتر شوند روزنامه عمومی ثبت اولیه می شود.
فصل دوم
مقاله حسابداری
به نام خدا
حسابداری مدیریت استراتژیک و حس سازی در شرکت چند ملیتی
چکیده : این مقاله ، حسابداری مدیریت استراتژیک را در شرکت بزرگ چندملیتی در آلمان را بررسی میکند ، بیشتر تحقیق قبل در زمینه SMA و به پایه بکار روی فنون حسابداری بستگی دارد . این مقاله بیشتر با چگونگی درک SMA و بکار رفتن آن سروکار دارد یافتههای اساسی تحقیق وابسته به پدیده اصلی حس سازی است این مقاله منظور از حس سازی و چگونگی بکارگیری مدیریت حسابداری به کمک ، فرآیند را در بر دارد تئوری پایدار حسابداری مدیریت استراتژیک و حس سازی توسعه می یابد ، حس سازی یک فرآیند اجتماعی اساسی است که حول تلاشهای عوامل سازمانی بر درک وضعیتهای گذشته ،حال و آینده ،تاکید دارند .حسابداران مدیریت بطور خودآگاه و ناخودآگاه فعالیتهای حس سازی را از طریق استراتژیهای ساختار سازی و هماهنگ سازی پیوند می دهند بطوریکه مفهوم سازی و تشکیل و تراز در بردارد حس سازی در مقوله بیرونی و درونی صورت می گیرد .
شرایط مداخله کننده که بر فعالیتهای حس سازی تاثیر دارند مجموعههایی از اطلاعات ، شناخت حرفهای و احساسی بازی هستند . دو مجموعه از نتایج حس سازی کشف شدند ؛ نتایج ایجاد و استراتژی و نتایج مدیریت حسابداری ، تمام این پدیدهها و عناصر بهم مرتبط در این مقاله بررسی تئوری رسمیSMA با بررسی تئوری پایدار درارتباط با چارچوبهای جامعتر پیشنهاد شدند .
مقدمه
این مقاله،حسابداری مدیریت استراتژیک در مجموعهی سازمانی را بررسی می کند . تحریک آن ، یک درک عمیق حسابداری مدیریت استراتژیک بصورت فعال دارد و ادارکی سازمان می باشد .
هدف این مقاله منسوب به درک ضروری ، تدارک دیدگاههایی از شرکت چند ملیتی در آلمان است . SMA بطور جامع با کاربرد سیستم مدیریت حسابداری در حمایت از تصمیمگیری استراتژیک تعریف میشود .
ماندگاری شرکتها در بازار های جهانی رقابتی امروزی بعضاً به کاربرد مدیریت حسابداری بستگی دارد که به ارزیابی موفق وضعیت های استراتژیک میانجامد . SMA می تواند این نقش را مهیا کند .
هدف تحقیق بررسی فنون SMA بصورت خاص نیست بلکه به دنبال درک محتوای مدیریت حسابداری از مجریان سازمانی است . اسکاپن و برویوچ گفتند که مقالات منتشره در 10 سال قبل در زمینه تحقیق مدیریت حسابداری نشان میدهد که پچیدگیهای مدیریت در اصل روشهای تصمیمگیری سازمانی را در بیشتر متون در بر دارد آنها گفتند که بیشتر انتشارات بدنبال درک مجموعه سازمانی مدیریت حسابداری هستند و در انجام این کار ، این مطالعات ماهیت مدیریت حسابداری رادر بر نگرفته و نقش آن را برای بحث در بر ندارند . این تحقیق به دنبال مقوله خاصی با بررسی پیچیدگیهای مدیریت حسابداری استراتژیک در مجموعه سازمانی است .
بیشتر تحقیق قبلی در SMA بر این متمرکز بود که کدام فنون حسابداری در چه شرایطی بکار میروند، این مقاله بیشتر با درک SMA و استفاده از آن مربوط است . نقش اصلی این تحقیق درک آن از دیدگاه شرکت کنندگان و روشی است که در آن حسابداری بر ایجاد تصمیمات استراتژیک کامل ودر نهایت برای فنون مهم بکار میرود . پیداست که برای رسیدن به این حس سازی ، مجموعه متنوع از اطلاعات حسابداری با توجه به متن تصمیم بکار میروند این پیشنهاد میکند که تمرکز بر یک یا دو فنون خاص حسابداری به کمک در تصمیمگیری میتواند اطلاعات مرتبط را کاهش و به تصمیمگیری کم اثری بیانجامند . ترجیحاً حسابداران باید حتی الامکان اطلاعات جامعی را مهیا کنند . بعلاوه امید است که درک مفیدتر حسابداری از چگونگی بکار رفتن اطلاعات و رقابت استراتژیک ، به سیستمهای مفیدتر اجازه توسعه بدهد این مقاله با کشف محتوا و حس سازی و کمک به فرایند به کشف دلایل میپردازد .
این مقاله با تشریح بحث قبل در باب SMA و حس سازی سازمانی شروع می شود . در حفظ روش شناسی تئوری ، این بحث ارائه سابقه ای بر تحقیق فراتر از توسعه تئوری خاصی میپردازد . بررسی مختصر روش شناسی تئوری،روشهای بکار رفته و جزئیات تحقیق بعداً مهیا میشوند بخش اصلی این مقاله ، معرفی خود تئوری است این با استفاده از نسخه ساده شده استراتژی و مدل الگوی کابین است (1998)تئوری بنیادین در ارتباط با بحث تئوریک در این بخش بررسی میشود . این مقاله با بررسی نقشهای اصلی تحقیق و نتایج احتمال SMA برای تحقیق آتی نتیجه گیری میکند .
2- بحث قبلی
1-2 مدیریت حسابداری استراتژیک
سالهای اخیر در جامعه دانشگاهی به SMA توجه بیشتری میشد این علاقه با تاکید ابتدایی بر تحقیق هنجاری شروع شد که بدنبال تحقیق جامعتر بود .
عمده نقشهای هنجاری بر SMA عناوینی برای اصول SMA مثل حسابداری رقیب و ثبت وضعیت رقابتی بودند مدیریت هزینه استراتژیک سرمایه گذاری استراتژیک و توسعه حسابداری معاصر با عنصر استراتژیک بصورت هزینه مبتنی بر فعالیت و کارت نشان متوازن بودند .
هر چند این اثر هنجاری به SMA منصوب است اما از باز خورد جدی رنج میبرد که در آن از چیزی که بواقع در سازمان روی دهد ،نامربوط است .