گزارش کارآموزی کنجاله خط تولید حلوا شکری در مشهد شهرک صنعتی حلوا شکری سیمرغ

تعداد صفحات: 11 فرمت فایل: مشخص نشده کد فایل: 500003499
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: گزارش پروژه کارآموزی مهندسی صنایع غذایی
قیمت قدیم:۴,۸۰۰ تومان
قیمت: ۴,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه گزارش کارآموزی کنجاله خط تولید حلوا شکری در مشهد شهرک صنعتی حلوا شکری سیمرغ

    کنجاله

    خط تولید حلوا شامل 50درصد کنجد و 50درصد شکر می‌باشد. کنجد با نام علمی Sesam، اندی‌کام می‌باشد . از خانواده پدالیاسه می‌باشد. کنجد دارای 16جنس و 60 گونه گیاهی علفی می‌باشد. کلیات گیاه‌شناسی به صورت یک و یا چند ساله، ساقه آن از نیم متر متغیر و روی ساقه آن برگ‌های بیضی شکل متقابل هم‌اند. میوه این گیاه یک کپسول بلند و نوک تیز که داخل این کپسول پنجاه تا شصت دانه کنجد وجود دارد. ارقام آن یا کنجد زرد یا سیاه وجود دارد. عملکرد متوسط آن پانصد کیلو در هکتار می‌باشد. زمان برداشت آن اول پاییز می‌باشد.

    مناطق کشت در ایران شامل جیرفت، خوزستان، گرگان، کلات، بجنورد و مغان می‌باشد. ویتامین‌های B, D, E, F و لیستین می‌باشد. مقدار روغن آن در حدود 50درصد مرکب از حدود 70درصد اسیدهای چرب اشباع نشده مانند لینولئیک اسید، اولئیک اسید و چوب اشباع شده مانند اسید بالمتیک و آراشیدیک اسید  می‌باشد. روغن‌های اشباع نشده و مفید برای بدن است و در امریکای شمالی و کانادا به مقدار زیاد می‌باشد.

    این روغن نه فقط کلسترول بدن را بالا نمی‌برد، بلکه آنرا کاهش می‌دهد. معمولاً دانه‌ها را می‌شویند تا رنگ روی آن از بین برود. سپس دانه‌ها را آسیاب کرده و پوست و آن را که سبک است، و روی آب می‌آید، می‌گیرند. سپس دانه‌ها را خشک کرده و در آب تمیز می‌کنند. این خمیر را تحت فشار قرار داده تا روغن آن جدا شود. این روغن را از نقاله باقیمانده تحت فشار و گرما روغنی بدست می‌آید که به نام روغن گرم است که البته ارزش غذایی روغن سرد را ندارد. روغن کنجد معجون ناشناخته می‌باشد که خوردن یک قاشق غذاخوری کنجد، موجب تامین 14درصد از نیاز کلسیم خانم‌ها شده و اگر آنها عادت به بلند کردن ناخن‌هایشان داشته باشند، با مصرف کنجد ناخن‌هایشان محکم‌تر شده و ترک و شکنندگی بر روی این عضو که جزئی از زیبایی انگشتان است، دیده نمی‌شود.

    به علاوه مصرف 2 قاشق غذاخوری آن رساندن 5 میلی‌گرم روی را به بدن خصوصاً پوست، مو و ناخن‌ها را آسان می‌کند. شاید بدانید که کمبود روی چه اثراتی بر زیبایی دارد، آکنه را کمتر می‌کند و از نازک شدن موها جلوگیر می‌کند. مانع ریزش موها، خصوصاً در خانم‌ها می‌شود. در ضمن به دلیل توام شدن این ماده مغذی را ویتامین E، این اثرات صدچندان شده و می‌توان از خواص ضدچروک و سفیدکنندگی (ضد لک) این ویتامین استفاده کرد.

    حتماً می‌دانید که کنجد چربی بسیار دارد، اما این چربی از نوع گیاهی و چندباندی است. این روغن دارای اسیدهای چرب ضروری است که در ساختمان‌ها پوست به عنوان یک جزء اصلی محسوب می‌شوند و در صورتی که کمبودی از این مواد مغذی ایجاد نشود، پوست کاملاً یکنواخت و نرم و لطیف به نظر می‌رسد. جالب است بدانید که وجود همین چربی‌هاست که اگر با یک منبع پروتئینی دریافت شود (کنجد به همراه چربی پروتئینی قابل توجهی دارد)، به ترمیم موهای آسیب دیده پرداخته و از خشکی بیش‌ از حد این عضو نیز جلوگیری می‌کند و موجب راحتی افرادی می‌شود که سالهاست از خشکی مو رنج برده و همواره از شانه زدن و رنگ کردن موهای خشکشان می‌هراسند، امروزه از روغن کنجد و خصوصاً کنجد سیاه در تهیه انواع فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی خصوصاً محصولاتی که برای رفع انواع خشکی‌ها تجویر می‌شوند، استفاده می‌شود.

    معمولاً در ترکیب انواع کرم‌ها و ماسک‌ها و شامپوهای ترمیمی از این روغن استفاده شده تا خاصیت درمانی آنها چند برابر شود. در آخر شما را با ماسکی که با روغن کنجد تهیه می‌شود، برای تقویت موهای خشک و آسیب‌پذیر توصیه می‌شود آشنا می‌کنیم.

    قبل از هرچیز باید بگوییم که شما می‌توانید از این ماسک بسته به موهایتان هفته‌ای 1 تا 2 بار بعد از شستشوی آنها در حمام استفاده کنید. مواردی که تهیه این ماسک استفاده می‌شوند، شامل 2 قاشق غذاخوری روغن کنجد، زرده تخم‌مرغ یک عدد، شیر 2 قاشق مرباخوری، ‌آرد جوانه گندم 2 قاشق غذاخوری.

    ابتدا مواد را کاملاً مخلوط کرده و بعد از شستشوی موها در حمام این ماسک را بر تمام موها خصوصاً پوست سر قرار داده و کاملاً با دو دست ماساژ دهید. هرقدر ماساژ بیشتر باشد، مواد آسان‌تر نفوذ می‌کنند. سپس با گذشت 10 دقیقه آنها را آب ولرم آبکشی می‌نماییم.

    یکی از اثرات مفید کنجد به شرح زیر می‌باشد:

    به سر بمالید، باعث رشد  و سیاهی موی سر می‌شود؛

    برای کیسه صفرا مفید است؛

    اسهال خونی را برطرف می‌کند؛

    برای رفع تنگی تنفس و سرفه خشک و زخم ریه مفید است.

    بهترین کنجد برای حلو، کنجد افغانستان می‌باشد، زیرا دارای دانه‌های یک دست و روغن شفافی دارد و همچنین دارای بازدهی بیشتری می‌باشد.

     

     

    فرآیند آماده‌سازی کنجد در کارخانه جهت تولید حلوا شکری

    ابتدا کنجد را داخل حوضچه‌هایی مخصوص ریخته و آن را به مدت 8-6 ساعت خیسانده تا پوست کنجد کاملاً مرطوب شده و جهت جداسازی پوست از دانه آماده شود.

    جدا کردن پوست از دانه

    مرحله اول

    کنجد خیسانده شده داخل مخفظه‌هایی که توسط پره‌های فلزی با سرعت بالا می‌چرخد، می‌ریزند تا کنجد با کوبیده شدن با دیواره محفظه مالش و با یک دیگر پوست آن به راحتی جدا شده و آماده انجام فرآیند بعدی بر روی آن می‌گردد.

    مرحله دوم:

    بنابراین جدا کردن کامل پوست، پوست نرم شده، به علت چسبندگی به دانه جهت جداسازی کامل داخل حوضچه‌های آب نمک ریخته با توجه به خاصیت جرم حجمی پوست کنجد ته‌نشین شده دانه کنجد که سبک‌تر است، بر روی آب نمک معلق مانده. پس از جمع‌آوری داخل وان‌ها جهت شستشو ریخته می‌شود.

    شستشوی کامل کنجد

    کنجد جمع‌آوری شده از داخل حوضچه‌های آب نمک توسط فشار آب بالا در داخل وان‌های مخصوص، به مدت 4 الی 5 بار شسته شده تا کنجد تمیز سفید و یک دست شود.

     

     

    فرآیند بو دادن دانه

    دانه کنجد پس از شستشو و آبگیری توسط نتریفوژ داخل آون‌خای پخت ریخته تا کاملاً خشک شود.

    سرد کردن

    کنجد بو داده شده و کاملاً خشک شده پس از تخلیه در مجاورت هوای سرد قرار گرفته تا کاملاً خشک شود.

    بوجاری

    کنجد سرد  شده توسط دستگاهی که از چندین لایه توری‌های فلزی با مش‌های متفاوت عبور کرده تا مواد خارجی که احیاناً در دانه کنجد وجود داشته، جدا شده و آماده جهت آسیاب شوند.

    آسیاب و تهیه ارده

    کنجد بوجاری شده توسط بالابرهای صنعتی که به طرف آسیاب‌های مخصوص هدایت و پس از عمل آسیاب کنجد کوبید شده و نرم شده و به صورت مایع درآمده که آن را ارده یا کرده کنجد می‌نامند.

    تولید حلوا شکری توسط ارده (کره کنجد)

    در مرحله دوم پس از آماده‌سازی و تهیه کره کنجد مخلوط با شکر و فرآیندهای آماده‌سازی شکر به شرح زیر می‌باشد:

    1. شکر را با آب حل کرده و حرارت داده سپس گلوکر را در زمان مناسب شربت اضافه کرده و کاملاً حرارت می‌دهند تا آب موجود داخل شربت کاملاً بوجاری گردد و آب منتقل می‌گردد. بعد از نیم ساعت که داخل میکس‌، میکسر گردند، شربت آماده شده خارج و با میکسر ارده که قبلاً آماه شده بود، توسط دستگاه مخلوط حلوا آماده می‌گردند.

    سرد کردن و برش نهایی

    حلوا شکری آماده شده در داخل دستگاه‌هی که همزمان توسط غلطک‌های خاصی حلوا را برش داده و از داخل تونل خنک کننده عبور کرده و در انتها توسط تیغ در وزن‌های دلخوه تهیه می‌گردد.

    بسته‌بندی حلوا

    در انتها توسط دستگاه بسته‌بندی حلوا در داخل سلوفان‌های موردنظر بسته‌بندی شده در هر کارتن گذاشته و بوسیله دستگاه شیرینگ پک جهت ارسال به بیرون از کارخانه آماده می‌گردد.

     

    محصولات کارخانه

    حلوا شکری 500 گرمی:

    بسته‌بندی اولیه:             ظروف پلی‌اتیلن؛

    بسته‌بندی ثانویه:           شیرینگ 18 عددی؛

    به ابعاد 145×285×104 میلیمتر.

     

    حلوا شکری 100 گرمی:

    بسته‌بندی اولیه:             ظروف پلی‌اتیلن؛

    بسته‌بندی ثانویه:           شیرینگ 12 عددی؛

     

    حلوا شکری 500 گرمی:

    بسته‌بندی اولیه:             ظروف پروپیلن (سلوفان) متالایز؛

    بسته‌بندی ثانویه:           کارتن شیرینگ پک 60 عددی؛

    ابعاد 134×240×340 میلیمتر.

     

    حلوا شکری 7 کیلویی:

    بسته‌بندی اولیه:             ظروف پلی‌اتیلن با پوشش شیرینگ پک؛

    بسته‌بندی ثانویه:           کارتن 2 عددی؛

    ابعاد: 190×270×390 میلیمتر.

    حلوا شکری 500 گرمی:

    بسته‌بندی اولیه:             ظروف پلی‌اتیلن؛

    بسته‌بندی ثانویه:           شیرینگ پک 16 عددی؛

     

    حلوا شکری 500 گرمی سوپر لوکس بسته‌ای:

    بسته‌بندی اولیه:             ظروف پلی‌استایرن شفاف با پوشش شیرینگ پک؛

    بسته‌بندی ثانویه:           کارتن 18 عددی؛

    به ابعاد: 137×245×510 میلیمتر.

     

    آزمایشگاه حلوا شکری

     

    ردیف آزمون‌های فیزیکی و شیمیایی حلوا شکری آزمون‌های میکروبی حلوا شکری
    1 درصد رطوبت حداکثر 3 کپک در گرم 2‌10
    2 درصد روغن حداقل 25 مخمر در گرم 2‌10
    3 درصد پروتئین حداقل 10 اشرشیاکلی در گرم منفی
    4 درصد قند تام حداکثر 25   2‌10
    5 اندیس پراکسید روغن استخراجی حداکثر 5   ---
    6 اسیدیته روغن استخراجی حداکثر 1    
    7 درصد ساپونین حداکثر 1/0    
    8 درصد خاکستر حداکثر 8/1    
    9 فیبر خام حداکثر 1/1    
    10 pH      

     

  • فهرست و منابع گزارش کارآموزی کنجاله خط تولید حلوا شکری در مشهد شهرک صنعتی حلوا شکری سیمرغ

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت