گزارش کارآموزی شرکت خدمات توسعه کشاورزی کیان دشت واقع در شهرستان ابهر

تعداد صفحات: 65 فرمت فایل: مشخص نشده کد فایل: 500003388
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: گزارش پروژه کارآموزی مهندسی کشاورزی زراعت
قیمت قدیم:۹,۳۰۰ تومان
قیمت: ۶,۵۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه گزارش کارآموزی شرکت خدمات توسعه کشاورزی کیان دشت واقع در شهرستان ابهر

    مهندسی کشاورزی (باغبانی)

    مقدمه :

     معرفی رشته ی باغبانی :

     باغبانی عبارت است از : هنر، دانش، و پیشه کشت، داشت، برداشت و بازار رسانی انواع سبزی، گل و میوه. در این تعریف از هنر، دانش و پیشیه باغبانی سخن رفته است، دلیل این امر این است که کارهایی مانند پیوند زدن، هرس گرده افشانی و مانند این ها برای این که به طور موفقیت آمیز انجام شود. نیاز به مهارت ممارست و سلیقه ویژه ای دارند که آنها را جزو هنرها قرار می دهند.

     تاریخچه ی باغبانی در دنیا :

     بزرگترین مسئله ای که بشر همیشه در طول تاریخ چند هزار ساله اش با آن روبرو بوده قحطی و کمبود مواد غذایی است و به این دلیل، در زمان های قدیم، پایه و اساس اجتماع ها را کشاورزی تشکیل می داده است.

     مطالعه سنگ نوشته ها، حجارها و اسناد تاریخی نشان می دهد که فن باغبانی از آغاز کشاورزی تاکنون دوران های مشخصی را طی نموده است.

     تاریخچه ی باغبانی در ایران :

     گفته می شود که ایران یکی از اولین کشورهای دنیاست که در آن کشاورزی و تمدن شروع شده و انسان اولیه برای نخستین بار در فلات ایران به کشت و زرع و پرورش دام، دست زده است. برای مثال : در حفاری های نقطه های مختلف ایران مشخص گردیده که در حدود 3300 سال قبل از میلاد مسیح درخت را در، ری، دامغان و کاشان به طرز مشابهی نقاشی می کرده اند. و بنابراین در آن زمان از لحاظ باغبانی میان نقاط ایران رابطه برقرار بوده است.

     هدف از کارآموزی :

     1 ) آشنایی با دانشجویان با کارهای عملی و اجرایی و مسائل کارگاهی از نزدیک به طوری که فرصت تطبیق آموخته ها را عمل درک کنند و در رفع کمبودها و نواقص احتمالی بکوشند.

     2 ) برخورد با مسائل کارگاهی، کارگری، اجتماعی و روبرو شدن با واقعیت های عینی.

     3 ) واقف شدن به اهمیت مهارت های علمی و رابطه بین آنها و نحوه همکاری صاحبان مهارت ها و تخصص های مختلف و نقش هر کدام در پیشبرد کارها.

     4 ) آگاهی یافتن به نقش اداره یک ارگان، سازمان یک شرکت یا کارگاه و لزوم تسلط کافی به کارهای عملی و اجرایی.

     تعاریف :

     1 ) دوره کارآموزی : دوره ای است که دانشجو باید در یکی از مراکز فنی مرتبط به رشته اش به منظور انطباق آموخته های علمی و آموزشی با فعالیت های علمی برای کسب مهارتهای لازم به جهت شکوفا شدن استعدادهای نهفته خود و ایجاد خلاقیت ها در محیط کار طی نماید.

     2 ) کارآموز : دانشجو یا محقق که در آئین نامه ی آموزشی به اختصار کارآموز گفته می شود. فردی است که دوره ی کارآموزی خود را در یکی از مراکز فنی و آموزشی مرتبط با رشته اش می گذراند.

     3 ) استاد کارآموزی : عضو هیئت علمی دانشگاه باشد و با توجه به محول شدن این واحد درسی برای ایشان، راهنمایی ها، تذکرات و نظارت کامل بر دوره ی کارآموزی دانشجو باشد.

     4 ) سرپرست کارآموزی : فردی است که رسیدگی به کل امور مربوط به کارآموزی را در یک سازمان یا ارگان یا یک بخش بر عهده دارد.

     5 ) محل کارآموزی : منظور از محل کارآموزی بخش، آزمایشگاه و یا واحدی از یک سازمان می باشد که کارآموزی دانشجو در آنجام انجام می گیرد.

     فصل اول :

     آشنایی با مکان کاروزی :

     شرکت خدمات توسعه کشاورزی کیان دشت واقع در شهرستان ابهر فعالیت های خود را از سال 1376 آغاز کرده و اکنون پس از 12 سال سابقه ی ارائه ی انواع خدمات کشاورزی به کشاورزان محترم منطقه، باغداران عزیز و همچنین کمک و همکاری کردن با اداره ی جهاد کشاورزی شهرستان ابهر از یک تجربه و یک سابقه ی کاری روشن در منطقه برخوردار می باشد. شرکت خدمات توسعه کشاورزی یکسان دشت وابسته به جهاد کشاورزی بوده و زیرنظر این اداره به فعالیت هایی از جمله :

     1 ) توزیع نهاد های کشاورزی شامل : بذر، کود، سم.

     2 ) آموزش و ترویج کلاس های کشاورزی (باغبانی، زراعت، دامپروری).

     3 ) آمارگیری محصولات کشاورزی.

     4 ) توزیع نهال.

     5 ) به کارگیری کارشناسان شبکه مراقبت (شناسایی و مبارزه با آفات و امراض باغات).

     6 ) طرح گندم (نحوه ی کاشت، داشت و برداشت و توجه کشاورزان در این زمینه).

     7 ) بوجاری کردن بذر گندم.

     8 ) معرفی کارآموزان رشته ی کشاورزی که این کارآموزان زیرنظر کارشناسان مجرب به عنوان سرپرست کارآموزی تحت آموزش قرار می گیرند.

     این شرکت در حال حاضر از 8 کارشناس در رشته های باغبانی، زراعت، تولیدات گیاهی، دامپروری، گیاه پزشکی، ماشین آلات، منابع طبیعی و اقتصاد کشاورزی تشکیل شده و به فعالیت های خود در این زمینه ادامه می دهد.

     

     فصل دوم :

     ارزیابی بخش های مرتبط با رشته ی علمی کارآموز :

     اعم فعالیت های شرکت کیان دشت وابسته به تمام گرایش های رشته ی کشاورزی می باشد. بدین معنی که برای ارائه ی یک موضوع یا هدف خاص تنفیقی از مهارت های کارشناسان در گرایش های مختلف رشته ی کشاورزی صورت می گیرد. در اینجا به نقش رشته ی باغبانی در انجام فعالیت ها و خدمات می پردازیم :

     به عنوان مثال در تشکیل کلاسهایی برای کشاورزان جهت آموزش و ترویج آنان هم نیاز به یک کارشناس مجرب در رشته ی آموزش و ترویج کشاورزی داریم هم نیاز به یک کارشناس باغبانی داریم. شاید بپرسید که یک کارشناس باغبانی چه تجربه و تخصصی در زمینه ی آموزش و ترویج کشاورزان دارد؟

     نقش کارشناس باغبانی در این زمینه به طور مستقیم نمی تواند تأثیر گذار باشد. بلکه کارشناس باغبانی با ارائه ی نکات و توضیحاتی به کارشناس ترویج و آموزش، توضیحات لازم را جهت آگاهی کشاورزان از اصول پایه و چگونگی نحوه ی انجام عملیات کشاورزی در محدوده ی باغات و اراضی کشاورزی ارائه می دهد.

     در بررسی شرح وظایف رشته ی باغبانی در واحد صنعتی (شرکت کیان دشت) می توان به :

     1 ) توزیع نهال بین کشاورزان و باغداران منطقه اشاره کرد.

     2 ) توزیع نهاده ی کشاورزی شامل بذر کود، سم.

     3 ) نحوه ی کاشت، داشت و برداشت نهال درختانی مثل : گردو، سیب، گلابی (از ابتدا تا انتها).

     4 ) تحت آموزش قراردادن کارآموزان رشته ی باغبانی توسط کارشناسان این شرکت و ...

     در مجموع می توان گفت رشته ی باغبانی در شرکت کیان دشت نسبت به سایر رشته ها اهمیت بیشتری دارد. و اکثر کارهای خدماتی و عملیاتی این شرکت بر عهده ی کارشناسان این رشته می باشد.

     

    فصل سوم :

     فعالیت های صورت گرفته در دوره ی کارآموزی :

     1 ) بازدید از باغات انگور روستای درسجین و ازناب و آشنایی با کرم خوشه خوار انگور (کرم خوشه خوار انگور Lobesia botrana  ).

     انگور یکی از محصولات مهم و با ارزش کشور است که صورت های تازه، مجلسی و کشمش و یا فرآورده هایی مثل شیره و آب انگور مورد استفاده قرار می گیرد. تولید سالیانه این محصول در ایران حدود دو میلیون تن است که پس از سیب و مرکبات در رتبه سوم قرار دارد. بزرگترین آفتی که این محصول را تهدید می نماید آفت خوشه خوار است که تقریباً در کلیه موارد موستانها فعالیت دارد و برخی از مناطق مانند آذربایجان غربی و شرقی، زنجان و خسارت وارده توسط این آفت بسیار چشم گیر است. در سال های طغیانی خسارت آن حدود 90 درصد بیان شده است.

     مشخصات آفت :

     کرم خوشه خوار انگور حشره ی کوچکی به طول 5 – 4 میلی متر بوده و حشرات کامل آن از اواسط اردیبهشت تا اواخر شهریور در باغ مشهود است. این آفت در سال چندین نسل داشته و خسارتی در حدود 15 – 10 درصد به باغات وارد می کند. تغذیه این آفت از خوشه های نارس و حتی از خوشه های رسیده نیز صورت می گیرد. جهت شناسایی این آفت از تله های فرمونی استفاده می کنند در رابطه با تله های فرمونی به این نکته بایستی اشاره نمود که این تله ها از یک ماده ی شیمیایی که تولید بوی حشره ی ماده را می کند و حشره ی نو را به طرف خود جلب می نماید.

    این آفت شب پرواز نبوده تله ی نوری روی این آفت تأثیر گذار نمی باشد. با استفاده از این تله های نقطه ی اوج فعالیت این آفت را به دست می آوریم. (نمودارهای موجود) و بعد از دو هفته شروع به سم پاشی می کنیم.

     کنترل :

     1 ) انتخاب انواع موهایی که خوشه متراکم ندارند.

     2 ) احداث باغ به صورت ردیفی و در روی داربست موازی، چون کرم خوشه خوار انگور اغلب به موست نهایی که فاقد داربست بوده و موها به شکل گسترده روی زمین یا پشته ها باشد، حمله می نماید.

     3 ) هرس هر ساله مو برای جلوگیری از تجمع شاخه های اضافی، سوزاندن علف های هرز و برگ های خشک در پاییز، شخم عمیق و استفاده از یخ آب زمستانه برای از بین بردن شفیره های زمستان گذران .

     کنترل شیمیایی : 

     1 ) دیازینون 60% WP و 5/1 در هزار.           2 ) مالایتون

     3 ) فن والریت                                                4 ) گوزایتون

     5 ) کنفیدور                                                   6 ) زولون جهت مبارزه با این آفت استفاده می نمایم.

  • فهرست و منابع گزارش کارآموزی شرکت خدمات توسعه کشاورزی کیان دشت واقع در شهرستان ابهر

    فهرست:

    مقدمه (معرفی رشته ی باغبانی)                                                           1

    تاریخچه باغبانی در دنیا                                                                     1

    تاریخچه ی باغبانی در ایران                                                                 1

    هدف از کارآموزی                                                                            2

    فصل اول                                                                                     4

    آشنایی با مکان کارورزی                                                                    4       

    فصل دوم                                                                                                         6

    ارزیابی بخش های مرتبط با رشته ی علمی کارآموز                                          6

    فصل سوم                                                                                                        8

    فعالیت های صورت گرفته در دوره ی کارآموزی                                              8

    1) بازدید از باغات انگور روستای درسجین و ازناب و آشنایی با کرم خوشه خوار انگور        8

    2) بازدید از باغات انگور روستای ازناب و آشنایی با زنجره مو                                        10

    3)بازدید از باغات انگور روستای درسجین و آشنایی با بیماری سفیدک سطحی                   11

    4) آشنایی با علف های هرز باغات انگور واقعه در روستای ازناب                                                12

    5)آشنایی با طرز کار دستگاه GPS                                                                         14

    6) آشنایی با نحوه ی آمارگیری گندم و جو واقعه در روستای چرگر                                           15

    7)آشنایی با آفت سفیدک دروغی سیب زمینی                                                                             16

    8)نکاتی که در مصرف سموم آفت کش باید رعایت شود                                                               18

    9) بررسی وضعیت کشاورزی ارگانیک در جهان تا سال 2004                                                    21

    10)آشنایی با نحوه کاشت ، داشت ، برداشت درخت گردو                                               27

    11) آشنایی با علایم ناشی از کمبود کود در انگور                                                                          35

    12) لیست کودهای موجود در شرکت کیان دشت                                                                         37

    13) لیست سموم رایج در ایران و مقدار مصرف آنها                                                                      40

    14) آشنایی با مراحل فرآوری و تولید کشمش در شرکت تاک خوشه طلا                                 48

    15) سیمای عمومی استان زنجان به تفکیک شهرستان (بخش کشاورزی)                              52

    16) رابطه جنس خاک و کمبود عناصر غذایی در PH های مختلف                                            58

    فصل چهارم                                                                                                     59

    آزمون آموخته ها ، نتایج و پیشنهادات                                                                                               59           

    منبع:

    ندارد.

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت