تذکرات مهم نیروی انتظامی به رانندگان
1-از انتقال مسافرین مشکوک به اخاذی و سرقت به عنف خوداری نموده و موارد مشکوک را سریعا به نیروی انتظامی اعلام نمائید .
2- شبها و صبح زود از انتقال مسافرین جوان و مشکوک که کرایه بالاتری پیشنهاد میکنند خودداری نمائید زیرا احتمال بروز اتفاقات تاگوار وجود دارد.
3-در حین انتقال مسافرین مواظب حرکات مشکوک آنها باشید و از خود در برابر حملات احتمالی آنان مراقبت نمائید.
4- حتی الامکان از انتقال مسافر به مناطقی که آشنائی ندارید خودداری نمائید و در صورت انتقال سعی کنید از مسیر های اصلی و پر جمعیت تردد نمائید.
5- سارقین گاهی تحت پوشش های خانوادگی رانندگان را به مناطق خلوت و زیر پل ها هدایت کرده اقدام به اخاذی و سرقت اتومبیل می نمایند ،لذاتوصیه می گردد به محض به محض برخورد با این قبیل مسافرین هوشیارانه عمل نمائید.
6- سارقین بعضا در مناطق خلوت و کم تردد به بهانه تمام کردن بنزین مستقر شده از رانندگان عبوری تقاضای بنزین می نمایند سپس در یک فرصت مناسب با همدستان خود که در فاصله کمتری قرار دارند به هم ملحق شده آنها را به مناطق خلوت سوق می دهند و مبادرت به سرقت به عنف می نمایند.
7- گروهی از سارقین به منظور اغفال راننده در یک مسیر و در فواصلی اندک قرار گرفته بعنوان مسافر سوار می شوند و در فرصت مناسب با همکاری یکدیگر مبادرت به سرقت خودرو و اخاذی از راننده می نمایند.
8- در حین مواجه با تهدید از طرف سارقین و درگیری با آنها لازم است توصیه های زیل را انجام دهید:
الف: سوئیچ را به خارج از اتومبیل و محلی که پیدا کردن آن مشکل است پرتاب کنید.
ب: در صورت داشتن سوئیچ مخفی دور از دید متجاوزین آن را بکار اندازید .
9- به هنگام حمل مسافر از پذیرفتن هر نوع خوراکی و آشامیدنی از طرف مسافرین خودداری نمائید زیرا ممکن است با مسموم کردن شما مبادرت به سرقت خودرو نمایند.
10- در نقل و انتقال مسافرین بین شهری ، علی الخصوص شبها به هیچ وجه بنا به درخواست آنان از مسیر اصلی خارج نشوید چرا که امکان دارد دامی گسترده باشند.
11- رانندگان بین شهری اصلح است از طریق ترمینالها و شرکت تعاونی تاکسیرانی اقدام به پذیرش مسافر نمایند و حتی المقدور از پذیرش مسافر در بین راه خودداری کنند.
احترام به قوانین راهنمایی رانندگی از کودکی
فرزندان ما پلیس های فردایند
به فرزندان خود بیاموزیدکه:
1- نام ، سن و شماره تلفن ، آدرس محل سکونت ، شهر و استان خود رایاد بگیرد
2- چنانچه کودک شما دچار عقب ماندگی ذهنی است مشخصات ، آدرس محل سکونت و شماره تلفن تماس را بر روی قطعه کاغذی نوشته و در جای مناسبی همراه وی قرار دهید.
3- هر وقتی که به تلفن جواب می دهد نگوید که در خانه تنهاست.
4- به شما بگوید که چه وقت و به کجا می رودو بدون اجازه شما به منزل کسی نرود.
5- در مواقع اضطراری چگونه با شما یا یکی از بستگان نزدیک ، کلانتری ، آتش نشانی یا اورژانس تماس بگیرد.
6- وقتی در خانه تنهاست غریبه ها را به خانه دعوت نکند و حتی درب را به روی آنها نگشاید.
7- هر روز به دقت به ظاهر فرزندانتان نگاه کنید و نیز توجه کنید چه لباسی می پوشد .
8- نسبت به موارد ترس فرزندانتان حساس بوده و از آنها بخواهید در باره موارد مزبور با شما صحبت کنند.
9- هیچگاه سوار اتومبیل نا شناس نشوند.
10- هیچگاه تنها جایی نروند و همیشه با دوستان خود بازی کنند و دعوت افراد ناشناس را را برای بازی نپذیرند.
11- به فرزندان خود بیاموزید تا بتوانند به افراد بزرگتر از خود وقتی که از آنها می خواهند تا کار غلطی را انجام دهند ((نه )) بگویند.
12- اگر در مجامع عمومی از شما دور افتادن فورا به مامورین انتظامی مراجعه نمایند.
13- از غریبه ها هدیه قبول نکنند.
14- به فرزندان خود بیلموزید که بزرگسالان بندرت از بچه ها تقاضای کمک می کنند در صورت برخورد با چنین وضعیتی از انجام هرگونه کمکی به آنها خودداری نمایند.
15- اگر کسی از آنها خواست رازی را پیش خود نگهدارند فورا به شما اطلاع دهند.
16- هرگز در خانه های خالی و متروک و یا محلهای خلوت و دور افتاده بازی نکنند.
17- همیشه کارت اعتباری تلفن و یا تعدادی سکه برای تماس تلفنی همراه داشته باشند.
18- از آراستن فرزندان به طلاجات در مواقع غیر ضروری خود داری نمایید و به آنها بیاموزید که هرگز پول خود را به دیگران نشان ندهند.
19- به اولیا مدرسه ، مهد کودک یا محلهای مشابه آن اطلاع دهید که چه کسانی برای بردن فرزندتان به آنها مراجعه می کنند و شماره تلفن خود را جهت تماس اضطراری ، در صورت عدم مراجعه فرزندتان به مدرسه در اختیار آنها قرار دهید.
20- دوستان بزرگتر از فرزند خود را خوب شناسائی کنید.
21- به فرزندانتان بیاموزید که مامورین نیروی انتظامی دوست آنها هستند و در مواقع لزوم و یا وقتی که گم شده اند می توانند به مامورین مزبور مراجعه نمایند.
22- در پارکها و گردشگاه ها اطفال را به حال خود رها نکنید.
23- وقت شناسی را به فرزندان خود گوشزد نمایید و هرگونه تاخیر در حضور بموقع را سرسری نگیرید.
24- به منظور تردد درون شهری سعی کنند از وسایل نقلیه عمومی استفاده نمایند.
25-به منظور پیشگیری از انحرافات و بدام افتادن فرزندانتان به آنها بیاموزید که همواره با پوشش اسلامی در خیابانها و اماکن عمومی ظاهر شوند و به اصالتها و ارزش های اخلاقی اسلامی توجه داشته باشند.
26- باید به کودکان آموخت هرنوع رفتار و گفتار سوءاخلاق از ناحیه رانندگان سرویس مدارس را بلافاصله با والدین و یا مربیان مربوط در میان گذارند.
27- از سوار کردن بچه ها در قسمت عقب وانت که فاقد حفاظ لازم است بپرهیزید.دست انداز، ترمز ناگهانی و یا نیروی گریز از مرکز هنگام پیچیدن خطر پرت شدن را به همراه دارد.
28- باید توجه داشت که هنگام رانندگی کودکان روی زانو ی راننده و یا کنار او ننشینند و بین دو صندلی جلو نیاستند.
29- هنگام سوار شدن همیشه اول بچه ها و سپس خودتان سوار شوید و هنگام پیاده شدن اول بزرگترها و سپس بچه ها پیاده شوند.
30- در حین رانندگی مراقب باشید بچه ها سر و دستان خود را از پنجره اتومبیل بیرون نیاورند.
سرعت و ایمنی رانندگی
همه ساله در بسیاری از کشورهای جهان انسانهای زیادی در ترافیک جان می بازند.گرچه تصادف های رانندگی همواره میتوانند علتهای گوناگونی چون خرابی سیستم ترمز ، فرسوده بودن ماشین ، کم نور بودن چراغها و .... داشته باشند، ولی در بسیاری از زمینه ها همواره اشتباههای انسانی از نخستین علل تصادف به شمار می آیند.
همچنین در خرابی اتومبیل (درست نکردن خرابی)نیز رانندگان سهل اغنگار قسمت بزرگی از تقصیر را به گردن دارند. برای پایین آوردنآمار مرگ و میر در ترافیک،دولت نیز با سخت گیری و به کار بستن قانون های جید تا اندازه ای این آمار را پایین می آوردولی این قانون نیز نیاز به گوش های شنوا و قانونمند شدن رانندگان دارد.یک راننده منضبط میداند که اگر در ترافیک خطایی از وی سر بزند، از آنجا که این خطا می تواند به جان دیگران آسیب رساند ، راننده خطا کار باید تاوان اشتباه خود را بپردازد. بسیاری از خلاف های رانندگی چون پارک کردن بیش از زمان مقرر به جان کسی آسیبی نمی رساند ، ولی استفاده از اینگونه پارکینگها نیز حق تمامی رانندگان است و در غیر این صورت رانندگان خلافکار باید بهای خلاف خود را بپردازند. در بسیاری از زمینه ها راندن با سرعت های بیش از اندازه مجاز می تواند جان خود راننده ،خانواده او و دیگران را بگیرد رانندگی با سرعت های 10 تا 20 کیلومتر کمتر در بسیاری از زمینه ها می تواند جان بسیاری را از مرگ نجات دهد.می پرسید چگونه؟ در نظر بگیرید که شما در یک راه بیرون شهر با سرعت 100 کیلومتر در ساعتدر حال رانندگی هستید.در این روزها هوا بسیار خوب ،ترافیک روان و اتومبیل شما نیز از بهترین سیستم ترمز برخوردار است.جلوتر در یک راه فرعی اتومبیل دیگری در راه رسیدن به سه راهی و وارد شدن به همان راه است که شما در آن میرانید. بافاصله 70 متر پیش از این که شما به این سه راهی برسید آن اتومبیل به تندی وارد راه اصلی میشود و شما با آن که دید خوبی به جلو دارید و در زمان مناسبی نیز از خود واکنش نشان می دهید ولی با این حال با ماشین جلویی برخورد سختی می کنید.در این برخورد گرچه شما به سختی آسیب می بینید ولی راننده ی ماشین جلویی بدون شک جان خواهد باخت.در این برخورد گرچه ماشین جلویی می بایست بر سر سه راهی ایست کامل می کرد ، ولی اگر شما نیز با سرعت 80 کیلومتر در ساعت رانندگی می کردید 6 متر پیش از رسیدن به ماشین جلویی (هنگام برخورد) می توانستید اتومبیل خود را به ایست کامل رسانده باشید. بدین روی خود شما از آسیب های سنگین این برخورد در امان بودید و راننده ماشین جلویی زنده بود. انسان ها معمولا حس سرعت ندارند و زمانی که تندمی رانند تنها در پی لذت راندن هستند و نه در اندیشه خطر برخورد با سرعت زیاد. بد نیست بدانید که اگر اتومبیلی با سرعت 50 کیلومتر در ساعت با یک انسان پیاده برخورد نماید این درست مانند پریدن همان انسان از طبقه سوم یک ساختمان بر روی آسفالت است. اگر همان اتومبیل با سرعت 70 کیلومتر در ساعت با انسان برخورد نماید، این مانند پریدن انسان از طبقه ششم یک ساختمان بر روی اسفالت است.از هر ده نفری که با اتومبیلی با سرعت 50 کیلومتر در ساعت برخورد می کنند 4 نفر آنها و از هر 10 نفری که با اتومبیلی با سرعت 70 کیلومتر در ساعت برخورد می نمایند، 8 نفر آنها جان خواهند باخت