پروژه کارآموزی ساختمان اسکلت فلز با سقف کمپوزیت در شرکت عمران و مسکن آستان قدس رضوی

تعداد صفحات: 31 فرمت فایل: مشخص نشده کد فایل: 500003075
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: گزارش پروژه کارآموزی مهندسی عمران
قیمت قدیم:۵,۹۰۰ تومان
قیمت: ۴,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پروژه کارآموزی ساختمان اسکلت فلز با سقف کمپوزیت در شرکت عمران و مسکن آستان قدس رضوی

    (مشخصات عموم مکان کار آموزی)

    آدرس محل: کار آموزی: مشهد – بلوار سجاد- نبش خیابان گلریز

    نوع سازه: ساختمان اسکلت فلز با سقف کمپوزیت

    کارفرما: آستان قدس رضوی

    پیمانکار: شرکت عمران و مسکن آستان قدس رضوی

    سرپرست کارگاه: جناب آقای مهندس جوپانکاره

    کاربری ساختمان: آپارتمان تجاری (ساختمان پزشکان)

     

    مراحل ساخت سازه:

    خاکبرداری: بدلیل حجم زیاد خاکبرداری از ماشین آلات سنگین برای خاکبرداری در مراحل ساخت ساختمان استفاده می‌شود. خاکبرداری این ساختمان در عمق و طول و عرض انجام شده است که حجم کل خاکبرداری این ساختمان در متر مکعب می‌رسد.

    اجرای پی: پی این ساختمان از نوع پی گسترده می‌باشد ساخت این نوع پی بدلیل بارهای بسیار سنگین واره از ساختمان به پی است در یک سازه وقتی بارهای وارده به آن بسیار زیاد می‌شود از پی گسترده استفاده می‌شود و چون خاک زمین محل ساخت سازه خاک نرم می‌باشد ضرورت استفاده از پی گسترده را بیشتر می‌کند. برای اجرای پی اول آرماتور بندی آن انجام می‌شود. پس از آرماتور بندی قالب بندی فلزی انجام می‌شود. سطح پی دارای یک تغییر ارتفاع 1 متری در قسمت چپ ساختمان می‌باشد. که فضای این قسمت برای قرار گرفتن سیستم یکیج مرکزی طراحی شده است.

    2-1 بتن ریزی پی: با اینکه بتن ریزی در تراز پایین تر از سطح افق انجام می‌شود بدلیل حجم بسیار زیاد بتن ریزی از پمپ بتن برای بتن ریزی پی استفاده می‌شود.

    اجرای بیس پلیت‌ها: در هنگام آرماتور بندی پی درون آمارتورهای پی بلت های در محل‌های ستون‌ها روی آرماتور‌های پی اجرا می‌شود سپس در روی این پلیت‌ها صفحات فلزی سوراخ دار (بیس پلیت) قرار داده می‌شود. سیس پلیتها در سر جای خود سفت می‌کنند و زیر آنها را با گروت پر می‌کنند.

    اجرای ستونها: پس از اجرای سیس پلیتها ستونها روی آنه قرار داده می‌شود. بدین صورت که اول بوسیله گرنیا و دوربین محل دقیق ستون را روی سیس پلیت علامت گذاری می‌کنند. سپس بوسیله جرثقیل ستون را بلند کرده و در محل آن قرار می‌دهند. و پس از آن ستون را از چهار طرف شاغول می‌کنند.

    و آن را در سر جای خود جوشکاری کرده و پس از آنکه به طور کامل جوشکاری آن تمام شد چنگک جرثقیل را از آن جدا می‌کنند.

    برای جدا کردن چنگک جرثقیل روی ستون میلگردهایی با فاصله 40 تا 60 سانتی متر جوش می‌دهند این میلگردها نقش نردبان را برای کارگر ایفا می‌کند و کارگر با بالا رفتن از ستون بوسیله این نردبان قلاب چنگک را از ستون جدا می‌کند. با نصب پلها (تیرهای سقفها) ستونها محکم می‌شود اگر در نصب ستونها یکی از آنها دچار کمایش شده یا انحراف کمی داشته باشد،  آن را بوسیله, آچار تیفور در سر جای اصلی خود بازی می‌گردانند. به این صورت که پلهای آن را به آن وصل نمی کنند. ولی ستونهای اطراف آن را به هم محکم می‌کنند. و در صورت نیاز پلهای فرعی و موقتی نصب می‌کنند تا ستون دارای انحراف را سر جای خود باز گردانند. بابستن آن در جهت خلاف انحراف به یک ستون محکم و کشیدن آن در ههان جهت با آچار تیفور و زنجیر ستون را به صورت کاملا شاغولی در می آورند.

    اجرای تیرها:تیرها دارای دو نوع تیرهای فرعی و تیرهای اصلی است پس از اجرای هر ستون برای محکم کردن آن در سر جای خود باید بلافاصله تیرهای متصل به آن وصل شود.

    اجرای سقف: پس از کامل شدن اسکلت یک طبقه نوبت به اجرای سقف می‌رسد. برای اجرای یک سقف بتنی مسلح نیاز به قالب بندی و آرماتور بندی است قالب بندی آن به این صورت است که درون بالهای تیرهای سقف‌ها را چهار تراشها چوبی قرار داده و زیر آنها را با گوه‌های چوبی محکم می‌کنند و همچنین آن را به ارتفاع دلخواه می‌رسانند.

    سپس روی چهار تراشها را ورقهای نازک فلزی گذاشته و کار قالب بندی سقف به اتمام می‌رسد. سپس مشها (شبکه ها) آرماتور را روی این قالبها می‌بندند و آرماتوربندی سقفها را انجام می‌دهند سپس برای رعایت کاور بتن سقف زیر آرماتور‌ها  اسپیسر (spacer) قرار می‌دهند.

    پس از اینکه سقف آماده بتن ریزی شد زیر قالبها را با فشار هوا تمیز می‌کنند تا از گرد و غبار و ذرات خاکی که حاصل جابجایی کارگران روی ارماتور‌ها و جابجایی مصالح روی  آرماتورهاست پاک شود سپس یک قطعه چوبی عمودی برای قسمت انتهایی سقف می‌گذارند.

    7- اجرای دیوارهای برشی: در این ساختمان به جای استفاده از بادبند از دیوار برشی استفاده می‌شود دیوار برشی برای مقاومت در برابر بارها جانبی وارد به ساختمان و بارهای ناشی از زلزله در ساختمان استفاده می‌شود این دیوارها از جنس بتن مسلح می‌باشند و در مقاومت سازه تاثیر بسزایی دارند اجرای دیوار برشی شامل 2 مرحله آرماتوربندی ، قالب بندی و بتن ریزی است.

    بتن ریزی دیوارها توسط پمپ انجام می‌شود و قالب بندی آن از نوع قالب فلزی است. بتن مورد استفاده در کارگاه بتن آماده می‌باشد، به این معنی که بتن تازه توسط میکسر معمولا از دو شرکت بتن آمود و بتن ماشین تهیه شده و به کارگاه آورده می‌شود چون در کارگاه تجهیزات ساخت بتن به مقدار زیاد وجود ندارد.

    8 - ساخت دیوار حامل: دیوار حامل برای محافظت از دیوار زیر زمین در حال ساخت می‌باشد که پشت دیوار زیر زمین را عایقکاری می‌کنند که شامل 5 لایه است.سه لایه قیر و دو لایه گونی و دلیل اینکار به خاطر در تماس بودن دیوار زیر زمین با خاک است

     

     

    جزئیات و نکات مهم:

    در اجرای پی: قبل از اجرای پی روی خاک ملات شفته آهک ریخته تا مقاومت خاک را افزایش دهند. چون بتن پی روی خاک ریخته می‌شود کاور بتن در زیر آن بیشتر از کاور بتن در بالا و اطراف آن است.

    نکات اجرایی ساخت ستون‌ها: ستون‌ها را با توجه به تیپ آنها در نقشه‌ها روی زمین در روی شاسی که با تیر آهن‌های موجود در کارگاه ساخته‌اند جوشکاری می‌کنند دلیل استفاده از شاسی وجوشکاری روی آن جلوگیری از پیچش و کمانش تیر‌هاست برای همین منظور در ساخت شاسی از دوربین استفاده می‌کنند تا سطح آن کاملا تراز باشد.  براکت‌ها یا نشیمنگاه‌ها را روی زمین به ستونها جوش می‌دهند و ارتفاع آن‌ها را روی تیر با متر دقیقا اندازه گیری می‌کنند. براکتها تکیه گاههایی هستند که تیرهای سقف روی آنها قرار می‌گیرد. و به آن جوش داده می‌شود. جزئیات ساخت ستون‌ ها از روی نقشه‌های موجود در کارگاه که در سه نسخه است می‌سازند.

    جزئیات ساخت تیرهای سقف: تیرهای سقف دارای دو نوع تیرهای اصلی و فرعی می‌باشد. که تیرهای اصلی دارای ورقهای تقویتی است و در اندازه بزرگتری نسبت به تیرهای فرعی می‌باشد. در صورتی که یکی از براکتها در تراز پائین تری از تراز اصلی آن جوش داده شده باشد. روی آن نسبت به میزان پائین تر بردن آن از تاز اصلی یک ورق قرار داده و آن را جوش می‌دهند.

    در اجرای سقفها برای اینکه اتصال بتن به تیرهای سقفها بیشتر شود روتیرها ناودانی‌های کوچکی جوش می‌دهندکه به آنها در اصلاح «برش گیر» می‌گویند که اندازه و فاصله آنها بسته به نوع تیر متغیری است. به برش گیرها گل میخ هم گفته می‌شود.

    دیوار برشی: النان آرماتوربندی دیوار برشی: در قسمتهایی از دیوار که نیاز به پنجره در دیوار برشی است بالای پنجره‌ها از یک رشته آرماتور ضربدری در بین آرماتورهای دیوار استفاده شده و بالای حفره پنجره قرار گرفته است این آرماتورها باعث انتقال نیروی عمودی وارد به آرماتورهای بالای پنجره دیگر به طرفین پنجره و برای جلوگیری از ترک خوردن گوشه‌های پنجره در دیوار قرار داده می‌شود. ب) قالب بندی: در قالب بندی دیوار پائین قالبها را بالا ملات گچ آب بند می‌کنند، تا شیره بتن از زیر قالب بیرون نزند و برای بستن انتهای قالب از رابیتس استفاده می‌کنند.

  • فهرست و منابع پروژه کارآموزی ساختمان اسکلت فلز با سقف کمپوزیت در شرکت عمران و مسکن آستان قدس رضوی

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت