معرفی مکان کارآموزی:
معاونت فنی عمرانی منطقه 9 (زیر نظر شهرداری منطقه 9)
سرپرست کارآموزی: آقای مهندس تیراندازیان
آدرس: سه راه گوهردشت – میدان مادر – به سمت میدان هفت تیر – جنب شهرداری – منطقه 9 – سمت چپ – ساختمان آجر قرمز
کارهای انجام شده معاونت عمرانی از سال 84-82
کارهای در دست اجرای معاونت عمرانی:
لیست پروژه های عمرانی از سال 82 تا 84
1- احداث زیرگذر سه راه رجایی شهر
2- احداث زیرگذر میدان آزادگان
3- احداث ساختمان اداری شهرداری منطقه 10
4- احداث کتابخانه شریعتی
5- احداث درمانگاه شهرداری
6- احداث ساختمان اداری منطقه 3
7- احداث سمینار مجتمع تجاری منطقه 3
8- احداث فرهنگسرای منطقه 3
9- ایستگاه آتش نشانی سرحدآباد (منطقه 2)
10- ایستگاه آتش نشانی منطقه 3
11- ایستگاه آتش نشانی منطقه 5
12- ایستگاه آتش نشانی منطقه 6
13- ایستگاه آتش نشانی منطقه 7
14- ایستگاه آتش نشانی فاز 4 مهرشهر (منطقه 4)
15- ایستگاه ستاد مرکزی فرماندهی آتش نشانی
16- احداث باغ خانواده
17- احداث مجتمع فرهنگی ورزشی بهشت بانوان
18- احداث سالن ورزشی سیدالشهدا (منطقه 1)
19- احداث پروژه آسمان نما
20- احداث مجتمع رفاهی کارکنان شهرداری کرج (شتارود)
21- احداث کتابخانه هوشیار (منطقه 5)
22- احداث پارک پامچال منطقه 7
23- احداث پارک رزکان
24- احداث پل ترک آباد
25- احداث ساختمان مرکزی شهرداری کرج
26- احداث ترمینال شمال
27- اجرای اصلاح هندسی میدان مادر
28- اجرای اصلاح هندسی میدان دانشگاه
29- اجرای اصلاح هندسی میدان هفت تیر
30- احداث سالن ورزشی برزنت (منطقه 5)
مرخصی های اداری شهرداری – معاونت عمرانی:
سالی یک ماه مرخصی و هفته 2 ساعت مرخصی ساعتی
انواع بازنشستگی: بازنشستگی کشور، بازنشستگی تامین اجتماعی
بازنشستگی مردان: با 60 سال سن و 30 سال خدمت
بازنشستگی زنان: در مشاغل خاص معمولا بین 20 و 25 سال
چند سال خدمت: 30 سال خدمت
بازنشستگی زودتر از موعد سن بازنشستگی: بیماری – فوت – از کارافتادگی کلی
استخدام:
انواع استخدام: استخدام موقت – حق الزحمه ای – کارمندی: رسمی کشوری – ثابت شهرداری – کارگری
رسمی – کارگر دائم – کارگر موقت
میزان حقوق: 1350000 حداقل حقوق
اخراجی: کارگری بر اساس رأی کمیته انضباط کار
کارمند بر اساس آراء هیأتهای تخلفات اداری یا مراجع قضائی
زیر پوشش کدام بیمه: بیمه تأمین اجتماعی – بیمه خدمات درمانی
تقسیم وظایف معاونت عمرانی افراد و اتاقها:
وظایف در هر سازمان یا موسسه بر اساس ساختار تشکیلاتی تعریف شده. یعنی هر شخص که عهده دار سمت یا مسئولیتی می گردد بر اساس قانون امور استخدامی از شرح وظایفی مخصوص برخوردار است که طبیعتاً بایستی در چهارچوب ضوابط و مقررات انجام وظیفه نماید.
مأموریت مهندسان:
در قالب وظایف محوله با صلاحیت مدیر مربوطه انجام می شود.
مقدمه
پناه دادن به انسانها عمومی ترین ویژگی خانه در سراسر جهان است. اما عوامل مثل آب و هوا مصالح موجود در محیط و اثرات فرهنگی موجب شده تا هر ملتی خانه هایی خاص خود را داشته باشند.
بشر نخستین، در جستجوی سر پناه به غارها پناه می برد تا زمان حال که به یاری تکنولوژی پیشرفته پوشش دهانه های بزرگ امکان پذیر شده همچنان به قوت خود باقی است.
در این روند استفاده از طاقهای قوسی و سازه های گنبدی بخاطر اجبار در استفاده از مصالح فشاری موجود و تحت فشار قرار گرفته مصالح این نوع سازه ها برای سالیان دراز رایج ترین روش سقف زنی بود.
با شناخت فولاد و کاربرد آن در صنعت ساختمان سازی تحول عظیمی در اجرای سازه ها بوجود آمد. استفاده از هماهنگی بتن بعنوان عنصر فشار و فولاد بعنوان عنصر کششی انواع سقفها بتن و مرکب بوجود آمد.
یکی از اولین کاربردهای فولاد ساختمانی در کشور ما استفاده از آن برای اجرای نوعی سقف مسطح موسوم به طاق ضربی است.
تیرچه
مهمترین ویژگیهای سقف تیرچه و بلوک در مقایسه با سقف تیرآهن – طاق ضربی و دال بتنی یکپارچه
الف) به علت مصرف بلوکها توخالی و حذف بتن منطقه کششی در مصرف بتن صرفه جویی بسیار زیاد می شود.
ب) به علت کم بودن وزن فضای متوسط سقف و زیاد بودن ضخامت سقف در مقایسه با دال بتن مسلح، از مصرف فولاد کاسته می شود.
ج) به علت تولید تیرچه و بلوک در کارخانه نیروی انسانی کمتری مورد نیاز است.
د) وزن تیرچه ها کم است، به طوری که به وسیله کارگر قابل نصب می باشند و در ساختمانهای با طبقات کم نیاز به جرثقیل نیست.
ه) به علت پیش ساخته بودن تیرچه و بلوک نصب سقف بسیار سریع و آسان است و به کارگران خیلی ماهری که به طور معمول برای اجرای سقفهای بتن آرمه جهت قالب بندی و آرماتوربندی استخدام می شوند، نیاز نیست.
و) قالب بندی زیر سقف به شمعبندی و نصب چهار تراش در فاصله های معین جهت تأمین تکیه گاه موقت تیرچه ها محدود می شود.
ز) از نظر اجرایی، سرعت عمل بیشتری دارد و به کارهای پر هزینه و وقت گیر کارگاهی نیازی نیست.
ح) به طور یکپارچه بتن ریزی می شود و بتن کمتری نسبت به سقفهای بتن آرمه معمولی مورد نیاز است برای مثال، برای سقف معمولی با ضخامت 14 سانتیمتر 140 لیتر بتن در هر متر مربع مورد نیاز است. در سقفهای اجرا شده با تیرچه و بلوک این مقدار به حدود متوسط 60 لیتر کاهش می یابد.
ط) مقاومت سقف اجرا شده با تیرچه و بلوک در برابر نیروهای افقی (زلزله) بسیار خوب است.
ی) به علت توخالی بودن بلوکها سقف عایق حرارت است.
ک) به علت پیش ساخته بودن تیرچه و کنترل دقیق پوشش میلگرد کشش در کارخانه مقاومت سقف حاصل در برابر آتش سوزی خوب است.
ل) به علت مسطح بودن زیر سقف (در مقایسه با طاق ضربی) ضخامت نازک کاری به حداقل می رسد، و در نتیجه بار مرده سقف کاهش می یابد و در مصرف گچ صرفه جویی می شود.
م) به علت سطح یکنواخت بالای سقف برای فرش موزائیک به ملات کمتری نیاز است.
ن) با توجه به مصرف کم فولاد، از نظر اقتصادی بسیار مناسب است.
اجرای سقف تیرچه و بلوک
به طور کلی به محض اینکه تیرچه و بلوکهای انتهایی بین دو تکیه گاه اصلی قرار گرفتند شمبعندی و قالب بندی به وسیله چهار تراشهای عمود بر جهت تیرچه که در مورد تیرچه های پیش ساخته خرپایی فاصله آنها از همدیگر 1 تا 20./1 متر است انجام می شود. تکیه گاه موقت در کنار دیوار اجرا گردد. موقع شمعبندی خیز مناسب برابر دهانه به طرف بالا در نظر گرفته می شود تا پس از بارگذاری خیز منفی اولیه حذف شده و سقف مسطح گردد.
چهارتراشها و شمعها باید طوری نصب شوند که بتوانند در مقابل نیروهای وارده مقاومت نمایند آنها را باید طبق اصول و قواعد مربوط به آن به یکدیگر متصل کرد.
در اجرای تکیه گاههای موقت و جمع آوری آنها نکته های زیر باید رعایت گردند:
الف) در صورتی که شمعها روی زمین تکیه داشته باشند باید مطمئن بود که زمین زیر شمع به علت دستی بودن خاک یا جذب رطوبت بعدی نشست نکند به طور کلی در صورت سست بودن زمین باید با افزایش سطح تکیه گاه شمعها و جلوگیری از نمناک شدن زمین از نشست جلوگیری کرد.
ب) چنانچه تکیه گاه شمعها سقف طبقه زیرزمین باشد، باید وزن شمعبندی و سقف مورد احداث به منزله سر بار سقف زیرین در نظر گرفته شده و با توجه به عمر بتن سقف زیرین تقویت لازم برای آن پیش بینی گردد. در غیر این صورت سقف زیرین تحمل سربار وارده را ننموده و این امر باعث آسیب دیدن آن خواهد شد.
ج) در جمع آوری تکیه گاههای موقت نیز باید از حصول مقاومت کافی سقف مورد نظر جهت تحمل وزن خود و سربارهای وارده از جمله شمعهای مربوط به سقف بالاتر، اطمینان حاصل کرد.
برای جلوگیری از پیچش تیرهای T و برای توزیع یکنواخت بار روی سقف تیرچه و بلوک و همچنین در محلهایی که بار منفرد موجود باشد کلاف میانی بتن که جهت آن عمود بر جهت تیرچه هاست در سقف تعبیه می شود حداقل عرض کلاف میانی برابر عرض بتن پاشنه تیرچه و ارتفاع آن برابر ارتفاع سقف خواهد بود.
در صورتی که بار زنده سقف کمتر از 350 کیلوگرم بر متر مربع و طول دهانه بیشتر از 4 متر باشد یک کلاف میانی در سقف تعبیه می شود. حداقل سطح مقطع آهنهای طولی آن باید برابر نصف مقادیر میلگرد کششی تیرچه ها باشد. برای دهانه کمتر از 4 متر و بار زنده سقف کمتر از 350 کیلوگرم بر متر مربع به کلاف میانی نیازی نیست.
در مورد بار زنده بیشتر از 350 کیلوگرم بر متر مربع و دهانه 4 تا 7 متر دو کلاف میانی و برای دهانه بیشتر از 7 متر سه کلاف میانی اجرا می شوند. حداقل سطح مقطع میلگردهای طولی آن برابر سطح مقطع میلگردهای کششی تیرچه خواهد بود.
میلگردهای کلاف میانی در بالا و پایین تعبیه می شوند و حداقل قطر میلگرد در مورد میلگرد آجدار 6 میلیمتر و در مورد میلگرد ساده 8 میلیمتر است. در صورتی که بار منفرد سبک روی سقف موجود باشد باید توسط کلافهای میانی مناسب بار منفرد وارده را روی تیرهای T شکل پخش نمود.
در صورتی که عرض سوراخ از فاصله بین دو تیرچه مجاور کوچکتر باشد، کافی است که پیش از بتن ریزی دال بالایی در محل سوراخ جعبه ای چوبی قرار داده و دور آن بتن ریخته شود و پس از گرفتن قالب را خارج نمایند. چنانچه عرض سوراخ از فاصله بین دو تیرچه بیشتر باشد. تیرچه های مجاور آن را به صورت مضاعف اجرا کرده و لبه های بازشو را به وسیله تیرچه های کوتاهتر و میلگرد تقویتی می پوشانند سرانجام در صورتی که مقطع مرکب تیرچه های مضاعف برای تحمل بارگذاری مربوط ضعیف باشد به وسیله تیرهای کمکی که به تیرهای اصلی تکیه داشته باشند.
جزئیات اجرای تیغه روی سقف تیرچه و بلوک: در صورتی که تیغه در امتداد تیرچه ها واقع گردد توصیه می شود در زیر تیغه تیرچه های مضاعف با کنترل محاسباتی اجرا گردد. در مورد تیغه های عمود بر امتداد تیرچه ها مطابق آیین نامه وزن آنها به صورت بار گسترده در محاسبه لنگر خمشی تیرچه ها منظور می شود.
سقف شیب دار با تیرچه و بلوک:
در حالت اول، تیرچه در امتداد شیب قرار می گیرند و در حالت دوم عمود بر امتداد شیب چنانچه تیرچه ها در امتداد شیب باشند تحت اثر خمش ساده و نیروی محوری قرار خواهند گرفت و اگر عمود بر امتداد شیب باشند خمش آنها به صورت دو محوری یا به عبارت دیگر خمش مرکب خواهد بود. آنچه که در عمل اهمیت دارد نحوه اتصال تیرچه به تکیه گاه است.
محافظت ساختمان در برابر حریق
رابطه بین ایمنی از آتش سوزی و محافظت در برابر حریق یک رابطه جز و کل و محافظت برابر حریق یکی از راههای سه گانه دستیابی به ایمنی است. برای دستیابی به ایمنی از حریق همواره کوششهای ممانعت و محافظت منطقه همراه با فعالیتهای آتش سوزی و مبارزه با حریق به طور جمعی و هماهنگ با یکدیگر به کار گرفته می شوند.
هدف از تنظیم مقررات و تدوین آیین نامه های حفاظت از حریق پیشبرد فرهنگ عمومی و کاهش در تلفات جانی و خسارات مالی ناشی از آتش سوزی در ساختمانها و دیگر ساختمانهاست. تدوین این مقررات نباید صرفاً بر اساس استفاده از تعداد مصالح خاص انجام گیرد. چرا که بعدها ممکن است مصالح هم ارز یا بهتری تولید شود.
آمارهای آتش سوزیها در عین حال که می تواند منعکس کننده مطالب مفید باشد بازگوکننده مقدار تأثیر یا ضعف مندرج در آیین نامه های معمول نخواهد بود. در حال حاضر خارج نمودن تمام مصالح و چیزهای سوختنی از نما و تأمین ایمنی کامل یک فرض غیر عملی است ولی این امکان وجود دارد که مقدار آنها و چگونگی کاربردشان با تنظیم ضوابط و معیارهای عمومی زیر کنترل درآید.