تحقیق مقاله سرکه

تعداد صفحات: 15 فرمت فایل: word کد فایل: 4404
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: تحقیق مقاله مهندسی صنایع غذایی
قیمت قدیم:۵,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲,۹۰۰ تومان
دانلود فایل
کلمات کلیدی: سرکه
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله سرکه

    سرکه

    نتایج تحقیق و بررسی دانشمندان در مورد فواید سرکه سیب و خواندنیهایی درباره سرکه
    امروز از تلفیق چند مقالخ علمی و مفید و نتایج تحقیق دانشمندان راجه به سرکه برای شما عزیزان مقاله ای کامل و جامع در راستای دانستنیهای سرکه و نحوه استفاده آن ارائه کرده ام امیدوارم مورد استفاده و بهره عزیزان قرار گیرد...
    سرکه
    تعریف: سرکه مایع ترشی است که از اکسید شدن اتانول موجود در آب سیب، ماء الشعیر و موادی از این قبیل به دست می آید. معمولاً 3 تا 5 درصد از حجم سرکه ها، اسید سیتریک می باشد. البته سرکه های طبیعی، اسید تاتاریک و اسید سیتریک کمتری دارند.
    تولید سرکه: معمولاً با اضافه نمودن مادر سرکه به آب سیب یا امثال آن، سرکه تهیه می کنند. عمل اکسید شدن را باکتری اسید استیک انجام می دهد. این باکتری در سال 1864 م توسط لوئی پاستور کشف شد.
    استفاده از سرکه در پخت و پز :برای طعم و مزه دادن به انواع غذاها از سرکه به عنوان نوعی چاشنی استفاده می کنند. در تهیه ی انواع ترشی هم این ماده بسیار کاربرد دارد.
    سرکه مالت :این نوع سرکه را با مالت کردن جو درست می کنند. در فرایند مالت کردن، نشاسته موجود در دانه جو به قند تبدیل می شود. سپس از این قند، آب جو پدید می آید که با گذشت زمان این ماده تبدیل به سرکه می شود. روشی دیگر، استفاده از محلول 4 8 درصدی اسید استیک است که با استفاده از کارامل، آن را رنگی کرده اند.

    مردمان آمریکایی و انگلیسی معمولاً از سرکه مالت همراه با غذای ماهی و سیب زمینی سرخ کرده استفاده می کنند.
    سرکه سفید: این نوع سرکه را با تقطیر سرکه مالت تهیه می کنند. البته می توان آن را تنها با مخلوط نمودن اسید استیک با آب هم تهیه نمود.
    سرکه حنایی رنگ: این نوع سرکه بسیار معطر است که مواد تشکیل دهنده آن را باید مدت زیادی بگذارند بماند تا این نوع سرکه تولید شود. سرکه حنایی رنگ در کشور ایتالیا تهیه می شود.
    سرکه برنج: مردمان ژاپن دوست دارند که سرکه خود را با برنج تهیه کنند. این سرکه خوشمزه است و با انواع غذاها مصرف می شود. سرکه برنج از تخمیر شراب برنج که مردم ژاپن از آن استفاده می کنند تهیه می شود و مزه غذا را دلچسب تر می کند. رنگ آن طلایی است و نسبت به سرکه های اروپایی طعم ملایم تری دارد.
    خاصیت پاک کنندگی :سرکه نوعی ماده پاک کننده خنثی و ارزان قیمت است که به محیط زیست هم هیچ آسیبی نمی رساند (بر خلاف برخی مواد پاک کننده). معمولاً از سرکه سفید برای پاک کردن استفاده می شود.
    برای مثال، مخلوط آب و سرکه (یک قسمت سرکه و چهار قسمت آب) قادر است تا شیشه های پنجره را به خوبی تمیز کند. اگر احساس می کنید که پس از تمیز کردن شیشه ها با سرکه، شیشه ها چرب شده اند نصف قاشق غذاخوری صابون مایع به مخلوط اضافه کنید. این صابون مایع هرگونه لک و چربی شیشه را از بین می برد.
    لوله ها را می توان با استفاده از مخلوط سرکه سفید و جوش شیرین تمیز کرد. پس از مدت زمان معین، چند گالن آب داخل لوله بریزید تا اثر سرکه و جوش شیرین کاملاً از بین برود.
    مصارف دارویی: از سرکه در کشور چین به عنوان نوعی داروی خانگی استفاده می شود. معمولاً سرکه را برای جلوگیری از پخش ویروس سارس و ذات الریه مورد مصرف قرار می دهند. بنابراین سرکه خاصیت ضد ویروسی دارد.
    همان طور که می دانید، هیدروژن برای نابود کردن باکتری و ویروس های مواد غذایی پیش از نگهداری غذا در یخچال به کار می رود. برای تهیه ی اسپری هایی که به منظور کنترل بیماری ذات الریه، معمولاً در قاره آسیا مورد استفاده قرار می گیرند، 5 درصد اسید استیک و 3 درصد هیدروژن را با هم مخلوط می کنند
    و حالا توضیحی پیرامون سرکه سیب و خواص آن:
    سرکه سیب که از آب سیب تازه به عنوان ماده اصلی با استفاده از باکتریهای اسید استیک سازش یافته تهیه میشود دارای ارزش غذایی بالایی میباشد.
    سرکه سیب شامل هیجده اسید آمینه مورد نیاز بدن (با نسبت های مناسب لیزین و تریپتوفان ) ویتامینهای (۱۰۰ میلی لیتر - ۲۰۰ میلی گرم) C - B6 - B2 - B1 - E و میکرو المنتهای سولفور - فسفر - کلسیم - روی - منیزیم و غیره می باشد.
    دانشمندان و متخصصان تغذیه بر این باورند که مصرف مداوم سرکه سیب باعث یکسری تغییرات در بدن شود که منحر به کاهش خستگی و فرسودگی بدن - کنترل و نابودی باکتریهای مضر - عدم ابتلا به سرما خوردگیهای ویروسی و یا کاهش آن - افزایش اشتها و کمک به هضم غذا - جلوگیری از یبوست و بالاخره چربی اضافی تبدیل به صورت انرژی و در نتیجه کاهش وزن گردد.
    ویتامین C و Aha موجود در سرکه سرکه سیب باعث مرطوب نگه داشتن پو ست - الاستیسیته بهتر آن و همچنین کاهش یا حذف چین و چروک و بهبود کیفیت پوست میشود و نهایتا از شل شدن آن جلوگیری میکند و منجر به شفاف شدن پوستهای تیره میشود. از دیگر فواید سرکه سیب جلوگیری از ایجاد خالهای سنین پیری میباشد.
    بررسی های آماری بر روی ۲۲۷ نفر که بطور مداوم سرکه سیب را به مدت یک تا دو ماه به مقدار حداقل روزانه ۲۰ سی سی مصرف نموده اند نشان میدهد ۱۰۲ نفر از آنها که سنی بیش از 45 سال داشتند و دارای فشار خون بالایی بودند ضمن کاهش فشار خون و رفع خستگی و فرسودگی بدن یبوست سنین پیری آنها نیز برطرف گردیده . ۱۱۳ نفر که بین سنین ۲۵-۴۵ سال بودند احساس نمودند که پوست آنان نرم و مرطوب گردیده و الاستیسیته بهتری نسبت به قبل دارد و سرحال و با نشاط شدند و ۱۲ نفر که ۲۰ سال سن داشتند اشتهای بیشتری پیدا کردند و رژیم قبلی غذایی آنها تغییر کرد.
    در همین راستا به مقاله مفید و جامعی از سایت سرکه تاکسا برخوردم که مطالعه آن خالی از لطف نیست

    مقدمه :
    بدون شک قدیمی ترین شیوه که بشر به وسیله تجربه و خطا از طبیعت آموخته ، روشهای تخمیر است ، اصولا هر زمانی که شرایط محیطی بین جانداران ذره بینی و مواد غذایی مساعد گردد ، تخمیرهای طبیعی رخ می دهد . چنین فعل و انفعالاتی برای انحلال مواد موجود در طبیعت ضروری است . تخمیر های طبیعی نقش حیاتی در توسعه و تکامل تمدنهای بشری از قدیم الایام به عده داشته اند . برخی از این فعل انفعالات تخمیری تغییراتی سریع اما مفید ایجاد می کند که قابل مشلهده است .
    انسانهای اولیه کشف کردند که برخی از آبمیوه های الکلی و شیرهای ترش ، ماندگاری بیشتری داشته و لذا مقداری از منابع غذایی خود را با این روش نگهداری می کردند ،‌ این کشفیات مربوط به هزاران سال قبل از اینکه بشر دانش تولید تخمیر را فرا بگیرد بوده است .
    با آزمون و خطا تدریجا بشر آموخت که از تخمیر طبیعی استفاده کند . نه تنها بسیاری از محصولات فسادپذیر با این شیوه نگهداری می شوند بلکه در همان ایام بشر با بافت و طعم و مزه این فرآورده های تخمیر شده خو گرفت .
    اکنون روشهای برتری از تخمیر متداول شده است ، از این رو در جوامع پیشرفته از این شیوه بیشتر بعنوان یک فن تنوع سازی استفاده شده است . در کشورهای در حال توسعه روشهای تخمیر و خشک کردن بعنوان شیوه های اصلی در نگهداری مواد غذایی هنوز متداول است .
    تولید سرکه :
    تقریبا هزار سال پیش هنگامی که عصاره میوه جات مدت زیادی ماند و ترش گردید ، ‌بطور اتفاقی سرکه کشف شد . در اصل ، طرز عمل و فرایند ایجاد سرکه تخمیر قندهای طبیعی به الکل و سپس تخمیر الکل به سرکه است .
    انواع سرکه :
    براساس ماده اولیه مورد استفاده اسم گذاری می شود :
    ۱- سرکه طبیعی
    بر اساس ماده اولیه به کار رفته اسم گذاری می شود :
    ۱- سرکه میوه جات : سرکه سیب ، انگور ، هلو ، کشمش ، توت و هندوانه
    ۲- سرکه مالت : حاصل از جو ، گندم ، ذرت خوشه ای ، غلات و حبوبات
    ۳- سرکه شیرابه های قندی : ملاس و عسل ، شربت افرا و نیز انواع چغندر
    ۴- سرکه الکل : از جهت عطر و طعم محدودیت دارد .
    سرکه برای درمان بیماریها :
    بسیاری از تولید کنندگان سرکه در جهان ، بر این باورند که روشهای تولید سرکه هنوز نیاز به تحقیقات جامع و گسترده و بررسیهای مشخص در هر مورد خاص دارد . در نتیجه می توان گفت که بسیاری از خواص سرکه از جمله خواص درمانی ناشناخته مانده است .
    بنظر می رسد که استفاده منظم از سرکه به مقدار معین نه تنها عاری از زیان و ضرر خواهد بود ، بلکه تندرستی کامل و شگفت انگیزی را به ارمغان می آورد .
    ارزش دارویی سرکه در درمان اختلالاتی که باعث کسالت و بیماری می شود ثابت شده است . دکتر پاول سی براگ در مورد سرکه عصاره سیب می گوید :
    سالها پژوهش و بررسی این نکته مهم و اساسی را به من ثابت کرده است که سرکه عصاره سیب یک منبع سرشار از پتاسیم است . این ماده همچون یک نیروی قوی با مواد سمی و میکروبهای بیماری زا مبارزه می کند . اگر سرکه را با افزودن با آب رقیق کنند، این عامل می تواند باعث فاسد شدن ترشی شود
    مدت عمر سرکه تغریبا نامشخص است . سرکه به خاطر ماهیت اسیدی خود ، خود را حفظ می کند و نیازی به نگهداری آن در یخچال نیست . سرکه سفید ، بدون هیچ تغییری ،‌مدت زمان طولانی باقی می ماند . برخی تغییرات ظاهری را در انواع دیگر سرکه می توان مشاهده کرد از قبیل تغییر رنگ ، یا گسترش تیرگی رنگ و یا ناقصی ، ته نشین شدن و ایجاد لایه رسوبی در ته ظرف اما این تغییرات ، تغییری ظاهری از نظر زیبایی رنگ و شکل سرکه است و نه ماهیت آن ، یعنی باز هم با اطمینان خاطر می توان سرکه را مصرف کرد . در واقع بسیاری از مردم سرکه را هنوز به خوبی نشناخته اند . سرکه نه تنها یک چاشنی خوب برای ماهی ، مرغ ،‌چیپس سیب زمینی ، سبزیجات محسوب می شود ،‌بلکه موارد مصرف بسیلر زیادی در دستور تهیه غذاهای متنوع دارد . سرکه افسونگر آشپزخانه می گویند ، زیرا در موارد گوناگون در گوشه و کنار خانه می توان از آن استفاده کرد . امیدواریم شما نیز آشنایی بیشتر و بهتر با سرکه این معجزه گر ماهر بتوانید اطلاعات نهفته ای که درباره مفید بودن سرکه وجود دارد به نحو مطلوب تری از آن استفاده کنید .
    استفاده از سرکه در منزل :
    تمیز کردن ظرفشویی :برای تمیزی و خوشبو نگه داشتن آب گذر ظرفشویی تان ،‌ به اندازه نصف فنجان سرکه سفید تاکسا در لگن آبکش ظرفشویی بریزید و کمی بعد با با باز کردن شیر آب گرم آن را بشویید . استفاده از سرکه برای درخشش لوله ها و شیرهای دستشویی و ظرفشویی : یک قاشق چایخوری نمک را در دو قاشق غذاخوری سرکه سفید تاکسا حل کنید و از این محلول برای تمیز کردن و زدودن آثار لکه های صابون و لکه هایی که بر روی شیر آلات و لوله های کروم و پلاستیک بیرونی وجود دارد استفاده کنید . تمیز کننده لوازم بهداشتی چینی : از قبیل وان حمام و غیره .
    تمیز کردن و برق انداختن پیشخوان ها : روی میزهای فرمیکا و پیشخوانهای فرمیکا را می توان با مالیدن پارچه آغشته به سرکه سفید تاکسا،‌ بر روی سطح میز تمیز و درخشان کرد .
    تمیز کردن فرشهای ماشینی : برای شستشو و تمیز کردن فرش ماشینی ، نصف فنجان سرکه سفید تاکسا را به نصف گالن آب گرم اضافه کنید و آنگاه فرش را با این محلول و اسفنج بشویید . خواهید دید که تمیز و درخشان خواهد شد .
    سرکه تاکسا برای جلا دادن :برای جلا دادن و صیغلی کردن کروم و فولاد سیاه می توانید پارچه را با سرکه تاکسا خیس کنید و آن را به شئ مورد نظر بمالید تا تمیز و صیقلی شود .
    پولیش چهار چوبها و قابهای چوبی :برای تمیز کردن و پولیش زدن چهارچوبها و قابهای چوبی مقدار دو سی سی روغن زیتون را با حدود 65 سی سی سرکه سفید تاکسا و حدود یک لیتر آب گرم مخلوط کنید . بعد با یک پارچه نرم در محلول مرطوب کنید و بر روی چهارچوب بمالید و با پارچه نرم و خشک آن را پاک کنید تا رنگ زرد و کثیف سطح چوب تمیز شود .
    جلا دادن برنج :برای تمیز کردن و جلا دادن اشیاء ساخته شده از برنج و مس و مفرغ می توان از سرکه تاکسا استفاده نمود . یک قاشق چایخوری نمک را در یک فنجان سرکه سفید تاکسا حل کنید . به مقدار کافی آرد به آن اضافه کنید تا یک نوع خمیر تهیه شود . این خمیر را روی برنج و مس مفرغ بمالید و بگذارید به مدت 15 دقیقه بماند بعد با آب گرم تمییز بشویید و خشک کنید .
    چربی مانده :پارچه نظافت را در مخلوطی از سرکه تاکسا و آب خیس کنید و برای تمیز کردن اجاق از آن استفاده کنید . لکه های چربی کاملا پاک می شود .

    رنگ قالی :برای ثابت نگه داشتن رنگ فرش و قالی مخلوطی از یک فنجان سرکه سفید تاکسا و یک گالن آب تهیه کنید . با استفاده از برس روی فرش را از محلول تهیه شده بکشید و بگذارید خشک شود .
    پرده حمام :پرده های پلاستیکی حمام را همراه یک حوله در ماشین لباسشویی بشویید . در جریان برنامه شستشو یک فنجان سرکه سفید تاکسا در ماشین بریزید .
    دور کردن مورچه ها:برای جلوگیری از تاخت وتاز مورچه ها سطح بالای پیشخوان کابینتها وکف ها را با محلول سرکه تاکسا وآب هرکدام به مقدار مساوی بشویید.

    گردوغبارپره های پنکه وتهویه:برای تمیز کردن پره های پنکه وتیغه های دستگاه تهویه از گرد و غبار از یک اسفنج کاملاآغشته به سرکه تاکسا استفاده کنید ،
    با پاک کردن لایه های چربی و دود وغبار سفت شده از روی پره ها گردش تیغه ها و پره های آزاد شده هوای تمیز پخش خواهد شد.
    تمیز کردن اجاق گاز:برای تمیز کردن لکه های تیره و کدر و رسوبات چربی که در قسمتهای فوقانی و اطراف دستگاه اجاق گاز و یخچال پدید می آید می توان از سرکه تاکسا استفاده کرد . برای این کار از سرکه کاملا قوی و غلیظ تاکسا ( سرکه رقیق نشده ) استفاده کنید .
    شاداب نگه داشتن گلها :برای شاداب نگه داشتن شکوفه ها و گلها در گلدان و برای اینکه مدت بیشتری دوام داشته باشد می توان دو قاشق غذاخوری سرکه تاکسا را به اضافه 3 قاشق غذاخوری شکر به هر لیتر آب اضافه نمود . ساقه گلها باید 3 تا 4 سانتی متر در آب قرا بگیرد . بدبن ترتیب با ایجاد شرایط مناسب تغذیه می توانید گلها را برای مدت بیشتری نگه دارید . آب مورد مصرف نباید سرد باشد .
    موارد استفاده سرکه در آشپزی :
    برنج :هرگاه یک قاشق سوپخوری سرکه تاکسا به آب جوش برنج اضافه کنید ، برنج کاملا سفید شده ، قد کشیده و نرم ، پوک ، خوش رنگ و خوش طعم می شود .
    طعم و بوی کلم :برای جلوگیری از پخش بوی تند کلم در هوای منازل و آشپزخانه مقداری سرکه تاکسا به آب آن اضافه کنید .
     

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله سرکه

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت