پروژه کارآفرینی کارگاه تولید قوطی کنسرو

تعداد صفحات: 60 فرمت فایل: word کد فایل: 400003599
سال: نامشخص مقطع: صنایع دسته بندی: طرح توجیهی کارآفرینی سایر موضوعات
قیمت قدیم:۸,۸۰۰ تومان
قیمت: ۶,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
کلمات کلیدی: N/A
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پروژه کارآفرینی کارگاه تولید قوطی کنسرو

    خلاصه طرح :

    در این طرح به بررسی تولید قوطی کنسرو پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .

     

    فصل اول

    کلیات

    1- 1 مقدمه :

    صنایع غذایی کشور در راه پیشرفت و تکامل خود با موانع و مشکلاتی روبرو می باشند . پاره ای از این مشکلات مولود عدم آگاهی و بصیرت از فنون و نکات فنی مربوط بوده و پاره ای ناشی از عدم رعایت مقررات و اصول و روش مخصوص این صنعت می باشد .

    هر یک از این مشکلات مانعی جهت پیشرفت و توسعه این صنعت شده و باعث تهدید سلامت و بهداشت عمومی می شود .

    امروزه نسبت به کیفیت مواد غذایی و ترکیبات توجه ویژه ای می شودو با استفاده از رسانه ها ، آگاهی عمومی جامعه را بالا می برند . با این حال تولید کنندگان محصولات کنسرو شده نیز بایستی از طریق پیروی از روش های علمی و فرا گرفتن فنون لازم ، شرایط ظاهری و خواص ذاتی مصنوعات خود را با مشخصات استاندارد بین المللی تطبیق داده و از این طریق گام موثری در راه پیشرفت و تکامل صنایع غذایی بردارند .

    یکی از اساسی ترین علل فساد مواد غذایی کنسرو شده مربوط به انتخاب نوع ورق و درزبندی قوطی های کنسرو می باشد . این مرحله یکی از مراحل مهم در صنعت ساخت (قوطی های کنسرو) می باشد .

     

     

    تاریخچه استفاده از قوطی کنسرو

    در سال های قبل از انقلاب به دلیل پایین بودن جمعیت و تمرکز آن ها در روستاها و عدم رشد صنعت در کشور ، نیاز مردم به استفاده از غذاهای کنسرو شده محدود بود . لذا استفاده از قوطی های کنسرو ، هم محدود و اساساً این کالا توسط مصرف کنندگان آن یعنی تولیدکنندگان مواد غذایی به عنوان محصولات جنبی تولید می شد که مازاد بر نیاز آن ها به بازار عرضه می گردید و واحدهایی که تولید آن ها فقط قوطی یا حلب باشد محدود و انگشت شمار بود .

    در سال های پس از انقلاب و با توسعه صنعت و تغییر الگوی مصرف تقاضا برای قوطی افزایش یافت . لذا ضمن توسعه و تکمیل واحدهای گذشته تعداد زیادی واحدهای جدید ایجاد شده اند که مهمترین آن ها عبارتند از شرکت بسته بندی تبریز ، زاگرس، مهرآذر و بقیه واحدهای کوچک محسوب می گردند و این روال باز هم با فعالیت بخش خصوصی توسعه پیدا کرده است .

     

    1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :

    تولید قوطی کنسرو

     

    مجوز های قانونی :

    تعریف: جواز تاسیس مجوزی است که جهت احداث ساختمان ، تاسیسات و نصب ماشین آلات بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی (زراعی ، باغی ، شیلاتی ، دام و طیور، جنگل و مرتع)  صادر میگردد. 

    مراحل صدور جواز تاسیس :

    1- پذیرش درخواست متقاضی صدور جواز تأسیس فعالیتهای صنعتی و تکمیل پرونده توسط مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و یا مدیریت صنایع کشاورزی و روستائی استان .

    - بررسی پرونده از نظر مدارک و تطبیق با مصادیق والویتهای سرمایه گذاری در واحد صدور مجوز مدیریت صنایع کشاورزی و روستائی .

    3-  تکمیل پرسشنامه جواز تاسیس ( فرم شماره یک ) توسط متقاضی

    4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره یک به اداره مربوطه بمنظور بررسی ، اصلاح و تائید فرم پرسشنامه جواز تاسیس با استفاده از اطلاعات طرحهای موجود ، طرحهای تیپ و تجربیات کارشناسی  و ارجاع  پرونده  به  مدیریت .

    5- ارجاع پرونده توسط مدیریت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسیس .

     

    شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس  

    1-   اشخاص حقیقی

    -   تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران

    -   حداقل سن 18 سال تمام

    -   دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم

     

    2-   اشخاص حقوقی

    -   اساسنامه ( مرتبط با نوع فعالیت )

    -   ارائه آگهی تاسیس و آگهی آخرین تغییرات در روزنامه رسمی کشور

     

    مدارک مورد نیاز:

    1- ارائه درخواست کتبی به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان یا مدیریت صنایع  کشاورزی و روستایی استان.

    2-  اصل شناسنامه وتصویر تمام صفحات آن

    3-  تصویر پایان خدمت یا معافیت خدمت سربازی

    4-  تصویر مدرک تحصیلی و سوابق کاری مرتبط با درخواست

    5-  یک قطعه عکس از هریک از شرکاء

    6-  تکمیل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی

    7-  پوشه فنردار

    8- درصورت داشتن شرکت ، ارائه اساسنامه ، آگهی تاسیس و روزنامه ، مرتبط با فعالیت مورد درخواست

     

    اصلاحیه جواز تاسیس :

    1- ارسال درخواست متقاضی توسط جهاد کشاورزی شهرستان (متقاضی) به مدیریت و ارجاع به واحد صدور مجوز.

    2-  دبیرخانه در مورد تغییرات مدیریت ضمن بررسی اصلاحیه صادر و به اطلاع اداره تخصصی میرساند.

    3-  دبیرخانه در موردی که نیاز به کارشناسی تخصصی دارد درخواست را به اداره تخصصی جهت بررسی و اعلام نظر ارجاع می دهد.

    4-  اداره تخصصی پس از بررسی وتائید به دبیرخانه صدور مجوز ارجاع میدهد.

    5-  دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید مدیر اقدام به صدور اصلاحیه جواز تاسیس نموده و رونوشت آنرا به بخشهای ذیربط ارسال می نماید.

     

    تعریف:

    پروانه بهره برداری مجوزی است که پس از اتمام عملیات  ساختمان و تاسیسات و نصب ماشین آلات جهت تولید بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی وسایر صنایع روستایی صادر می گردد. 

     

     صدور پروانه بهره برداری :

    1- تکمیل فرم درخواست پروانه بهره برداری توسط متقاضی و تائید و ارسال آن توسط جهاد کشاورزی شهرستان به مدیریت.

    2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی و کارشناس نواحی صنعتی و کارشناس تولید) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.

    3- تائید رئیس اداره تخصصی و ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز.

    4- اخذ استعلام از ادارات ذیربط.

    5-  تهیه پیش نویس پروانه بهره برداری و تائید مدیریت.

    6-  صدور پروانه بهره برداری و ارسال رونوشت به بخشهای ذیربط.

     

    مراحل صدور توسعه طرح :

    1- تکمیل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضی) و ارسال به مدیریت.

    2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بررسی و اظهار نظر و بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی و کارشناس تولید) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.

    3- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید ادارات تخصصی در کمسیون بررسی طرحها مطرح می نماید و در صورت عدم تایید کمسیون به شهرستان و متقاضی اعلام مینماید و در صورت تایید از ادارات ذیربط استعلام می نماید.

    4- ارجاع به اداره تخصصی جهت بررسی طرح توسعه.

    5- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تایید مدیر.

    6- ارسال رونوشت به بخشهای و ادارات تخصصی و سازمانهای ذیربط.

     

    فصل دوم

    روش انجام کار

     

    گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :

    بازدید از کارخانه  تولید قوطی کنسرو

    براساس هماهنگی های بعمل آمده در بازدید از کارخانه تولید قوطی کنسرو به بررسی سیستم ها و دستگاه ها و ماشین آلات موجود در کارخانه پرداختیم و سیستم مدیریت و روش های تامین مواد اولیه را در کارخانه مورد ارزیابی قرار دادیم ،

     

    جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :

    ابتکار و نوآوری در کلیه رشته ها می تواند عامل پیشرفت  و توسعه قرار گیرد در بخش صنعت و در تولید قوطی کنسرو استفاده از ایده های نو و نوآوری و خلاقیت می تواند به عامل موفقیت تبدیل شود ، طراحی های گرافیکی تبلیغاتی یکی از عوامل پیشرفت و توسعه اقتصادی در کشور های صاحب سبک در صنعت می باشد ، الگوبرداری از این روشها برای معرفی کالا و محصولات می تواند به عنوان یک ایده نو مورد استقیال قرار گیرد .

     

     

     

     

    فهرست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها :

    (نمودار و جداول در فایل اصلی موجود است)

     

    مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار (ارقام به میلیون ریال) :

    (نمودار و جداول در فایل اصلی موجود است)

    روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت فروش  کالا )

    در زمینه تولید قوطی کنسرو می توان از روش های مختلف بازاریابی استفاده نمود ، تبلیغات تلویزیونی ، استفاده از بنر های و تیزر های تبلیغاتی ، استفاده از چاپ پوستر های تبلیغاتی و ارائه روش های تبلیغاتی دیگر برای جذب بازار فروش جزئی و استفاده از روش فرد به فرد برای فروش کلی محصولات در بازار داخلی .

    (نمودار و جداول در فایل اصلی موجود است)

  • فهرست و منابع پروژه کارآفرینی کارگاه تولید قوطی کنسرو

    فهرست:

    خلاصه طرح :............................................................................................................................................................. 5

     

    فصل اول -  کلیات........................................................................................................................................... 6

    1- 1 مقدمه :............................................................................................................................................................... 7

    تاریخچه استفاده از قوطی کنسرو............................................................................................................................... 8

    1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :................................................................................................................... 8

    محل اجرا :.................................................................................................................................................................. 8

    1 – 3 – مشخصات متقاضیان :.................................................................................................................................. 9

    1 – 6  - وضعیت و میزان اشتغالزایی :..................................................................................................................... 9

    مجوز های قانونی :...................................................................................................................................................... 9

    مراحل صدور جواز تاسیس :...................................................................................................................................... 9

    شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس.......................................... 10

    1-   اشخاص حقیقی............................................................................................................................................... 10

    2-   اشخاص حقوقی.............................................................................................................................................. 10

    مدارک مورد نیاز:...................................................................................................................................................... 11

    اصلاحیه جواز تاسیس :........................................................................................................................................... 11

    تعریف:...................................................................................................................................................................... 12

    صدور پروانه بهره برداری :..................................................................................................................................... 12

    مراحل صدور توسعه طرح :..................................................................................................................................... 13

     

    فصل دوم -  روش انجام کار.................................................................................................................... 14

    گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :.................................................... 15

    بازدید از کارخانه  تولید قوطی کنسرو..................................................................................................................... 15

    جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :........................................................................................... 15

    فهرست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها :.......................................................................... 16

    مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار (ارقام به میلیون ریال) :............................. 17

    روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت فروش  کالا )..................................................................................... 18

     

     

    فصل سوم - امور مالی طرح...................................................................................................................... 19

    جدول 1  ویژگی ها و مشخصات فنی محصول....................................................................................................... 20

    جدول 2 میزان پوشش قلع مصرفی بر حسب میلی گرم در متر مربع.................................................................... 20

    جدول 3 شماره تعرفه گمرکی................................................................................................................................. 21

    جدول 4بررسی استانداردهای ملی و بین المللی.................................................................................................... 21

    جدول 5 فهرست برخی واحدهای فعال در زمینه قوطی کنسرو............................................................................ 22

    جدول 6  ظرفیت واحدهای فعال در زمینه تولید انواع قوطی فلزی...................................................................... 22

    جدول 7 روند تولید محصولات از آغاز برنامه سوم تا کنون – میلیون عدد........................................................... 23

    جدول 8 واحدهای در حال احداث تولید کننده قوطی های فلزی........................................................................ 23

    جدول 9 واحدهای با پیشرفت فیزیکی 75 الی 99 درصد.................................................................................... 23

    جدول 10  واحدهای با پیشرفت فیزیکی 50 الی 74 درصد................................................................................ 24

    جدول 11  واحدهای با پیشرفت فیزیکی 25 الی 49 درصد................................................................................ 24

    جدول 12  واحدهای با پیشرفت فیزیکی 1 الی 24 درصد................................................................................... 25

    جدول 13 عرضه آتی محصولات قوطی کنسرو – میلیون عدد.............................................................................. 26

    جدول 14 میزان واردات انواع قوطی کنسرو – میلیون عدد.................................................................................. 26

    جدول 15 روند صادرات انواع قوطی کنسرو – میلیون عدد.................................................................................. 27

    جدول 16 مصرف ظاهری انواع قوطی کنسرو در سال های گذشته – میلیون عدد............................................... 27

    جدول 17  مصرف ظاهری محصول – میلیون عدد................................................................................................ 28

    جدول 18 عرضه آتی محصولات فعال و در حال احداث در سال های آتی - تن................................................ 28

    جدول 19 برآورد میزان تقاضای داخلی انواع قوطی کنسرو در سال های آتی – میلیون عدد.............................. 28

    جدول 20  حداکثر خطای مجاز ظرفیت در قوطی های گرد................................................................................. 29

    جدول 21 برنامه تولید سالانه.................................................................................................................................. 29

    جدول 22 شرایط عملکرد کاری واحد................................................................................................................... 30

    جدول 23 لیست ماشین آلات واحد تولیدی........................................................................................................... 30

    جدول 24 نقشه استقرار ماشین آلات...................................................................................................................... 31

    جدول 25 نقشه جریان مواد.................................................................................................................................... 32

    جدول 26 تاسیسات برق و برق رسانی.................................................................................................................. 33

    جدول 27 تاسیسات آب و آب رسانی.................................................................................................................... 33

    جدول 28 وسائل نقلیه عمومی و حمل و نقل......................................................................................................... 34

    جدول 29 برآورد انرژی مورد نیاز طرح................................................................................................................. 34

    جدول 30 برآورد ساختمان های تولیدی و غیر تولیدی......................................................................................... 35

    جدول 31 برآورد زمین و محوطه سازی................................................................................................................. 35

    جدول 32 نقشه جانمایی ساختمان......................................................................................................................... 36

    جدول 33 برآورد نیروی انسانی مورد نیاز............................................................................................................. 37

    جدول 34 برآورد مواد اولیه مورد نیاز.................................................................................................................... 37

    جدول 35 برنامه زمان بندی اجرای طرح............................................................................................................... 38

    جدول 36 معرفی محصول....................................................................................................................................... 38

    جدول 37 برآورد مقداری و ریالی مواد اولیه.......................................................................................................... 39

    جدول 38 برآورد مقداری و ریالی انرژی مورد نیاز............................................................................................... 39

    جدول 39 برآورد نیروی انسانی و هزینه های آن................................................................................................... 40

    جدول 40 برآورد هزینه های ماشین آلات تولید..................................................................................................... 41

    جدول 41 برآورد هزینه های تجهیزات و تاسیسات عمومی................................................................................... 42

    جدول 42 برآورد هزینه های وسائل نقلیه عمومی و وسائل حمل و نقل............................................................... 42

    جدول 43 برآورد هزینه های لوازم و اثاثیه اداری.................................................................................................. 43

    جدول 44 برآورد هزینه های زمین......................................................................................................................... 43

    جدول 45 برآورد هزینه های ساختمان سازی........................................................................................................ 44

    جدول 46 برآورد هزینه های محوطه سازی............................................................................................................ 44

    جدول 47 جمع بندی برآورد هزینه های زمین ، ساختمان و محوطه سازی......................................................... 45

    جدول 48 برآورد هزینه های قبل از بهره برداری.................................................................................................. 45

    جدول 49 برآورد سرمایه ثابت................................................................................................................................ 46

    جدول 50 برآورد سرمایه در گردش....................................................................................................................... 46

    برآورد سرمایه گذاری کل......................................................................................................................................... 47

    جدول 51 نحوه تامین منابع و اخذ وام بانکی........................................................................................................ 47

    جدول 52 برآورد هزینه های استهلاک................................................................................................................... 48

    جدول 53 برآورد هزینه های غیر عملیاتی.............................................................................................................. 48

    جدول 54 برآورد هزینه های نگهداری و تعمیرات................................................................................................ 49

    جدول 55 برآورد هزینه های عملیاتی..................................................................................................................... 49

    جدول 56 برآورد هزینه های ثابت تولید................................................................................................................ 50

    جدول 57 برآورد هزینه های متغیر تولید................................................................................................................ 50

    برآورد هزینه های کل............................................................................................................................................... 51

    محاسبه قیمت تمام شده........................................................................................................................................... 51

    جدول 58 برآورد قیمت فروش.............................................................................................................................. 51

    محاسبه فروش کل.................................................................................................................................................... 52

    محاسبه سود سالیانه.................................................................................................................................................. 52

    محاسبه هزینه تولید در نقطه سر به سر.................................................................................................................... 52

    محاسبه درصد تولید در نقطه سر به سر.................................................................................................................. 53

    نرخ بازگشت سرمایه................................................................................................................................................ 53

    دوره بازگشت سرمایه............................................................................................................................................... 53

    محاسبه حقوق سرانه................................................................................................................................................ 54

    محاسبه فروش سرانه................................................................................................................................................ 54

    محاسبه سطح زیر بنای سرانه................................................................................................................................... 54

    محاسبه سرمایه گذاری سرانه ثابت.......................................................................................................................... 55

    نسبت ارزش افزوده ماشین آلات............................................................................................................................. 55

    درصد کارکنان تولید به کل کارکنان......................................................................................................................... 55

    نسبت سرمایه در گردش به سرمایه ثابت................................................................................................................. 56

    محاسبه شاخص های بهره وری طرح...................................................................................................................... 56

    نسبت سود به فروش................................................................................................................................................ 56

    نسبت سود به سرمایه ثابت...................................................................................................................................... 56

    جدول 59 خلاصه جدول سود و زیان.................................................................................................................... 57

     

    فصل چهارم -  جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات.............................................................. 58

    نتایج حاصله از اجرای طرح :.................................................................................................................................. 59

     

     

     

    منبع:

    ندارد.

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت