فصل اول:
مقدمات اولیه طرح
دلیل انتخاب
همانطور که میدانیم صنعت وعلم وفرهنگ درجهان روز به روز پیشرفت می کند.
این پیشرفت واختراعاتی که تا کنون انجام شده دلیلی جز آسایش و راحتی بشر نمی تواند
داشته باشد .
یکی از این موفقیتهای بشر که موضوع پروژه ما است در باز کن برقی یا اف اف نام دارد
با توجه به اینکه هر ساله تعداد زیادی ساختمانهای جدیدی ساخته میشود وبا توجه
به اینکه در بیشتر این ساختمانها ازدر باز کن استفاده میشود بازار فروش این محصول
در اقتصاد جهان جایگاه خوبی دارد.
ازاین رو ما بر این آمدیم که با جمع آوری اطلاعات لازم این طرح را به مرحله اجرا در آوریم.
از آنجا که شهر کاشمر از جمعیت بالایی بر خوردار است و دارای کارخانه های زیادی
نیست بر ان امدیم که این کارخانه را به مرحله اجرا در آوریم تا بدین وسیله هم به رونق
بازار کاشمر کمک شود وهم تعدادی از بیکاران مشغول به کار شوند.
با احداثاین چنین کارخانه ای با لغ بر 27 کارگر مشغول به کار می شوند.
این شرکت با سرمایه ای به مبلغ 1350000000 ریال شروع به کار می کند و در
اینده ای نه چندان دور قصد دارد با افزایش سر مایه گذاری ‘ تعداد تولید و همچنین
تعداد کاکنان را افزایش دهد.
2) موقعیت جغرافیایی
از آنجا که در این شهر تعداد کا رگرها نسبت به کارخانه های شهر زیاد است حقوق
کارگر نسبت به مکان های مشابه درشهرهای دیگر خیلی کم است ‘همچنین چون این
شهر در استان خراسان رضوی قرار گرفته و به شهرهای زیادی ازجمله (سبزوار ‘
نیشابور ‘مشهد وتربت حیدریه وغیره.......)نزدیک است تصمیم بر ان شد که این کارخانه
در شهرک صنعتی کاشمر فازدو قسمت الکترونیکی بلوک 4 احداث شود .
فصل دوم :
کلیات معرفی محصول
کلیاتی در راستای شناسائی محصول و ارتباط منطقی آن با زنجیره تولید
تعریف محصول ، ویژگیها و مشخصات فنی
1) تعریف محصول
محصول مورد نظر در طرح در بازکن برقی الکترونیکی است که به نام اف اف نیز شناخته می شود در بازکن برق با استفاده از انرژی برق سه وظیفه اصلی زیر را انجام می دهید :
الف – به صدا در آوردن زنگ جهت اطلاع صاحبخانه از تافضای ورود فرد بیرون از خانه در اثر فشار آمدن به یک کلید شستی که روی صفحه بیرونی درب بازکن نصب شده است .
ب – بر قراری امکان مکالمه بین فرد متقاضی ورود و صاحبخانه از طریق یک گوشی – دهنی در داخل ساختمان و بلندگو و میکروفن در خارج ساختمان و بلندگو و میکروفن در خارج ساختمان .
ج – امکان بازکردن درب از طریق فشار یک کلید شستی درداخل ساختمان
درب بازکن جهت ساختمانهای یک واحدی یا بیشتر استفاده می شود مکانیزم بازکننده درب یک عدد بوده و به تعداد واحدها گوشی – دهنی در داخل هر واحد و کلید شستی در صفحه بیرونی استفاده می شود .
2) مشخصات فنی محصول
( مدل انتخاب شده که در طرح حاضر مبنای محاسبات و برآوردها وا قع گردیده ) به طورخلاصه عبارت است از :
الف – تغدیه : برق شهر با ولتاژ 220 ولت و فرکانس 50 یا 60 هرتز
ب – قابل کاربرد در یک طبقه قابل افزایش تا 4 طبقه
ج- دارای دیود نشان دهنده برداشتن گوشی جهت اطلاع متقاضی ورود
د – دارای مدار تقویت صدا و تولید زنگ الکترونیکی
3) مشخصات ظاهری و نحوه عملکرد
دربازکن از 4 قسمت تشکیل شده است به شرح زیر :
الف – منبع تغذیه: این قسمت وظیفه تامین ولتاژهای لازم جهت تغذیه مدارات الکترونیکی و مکانیزم بازکننده در را به عهده دارد و دو نوع ولتاژ 12 ولت یکی مستقیم و دیگری متناوب تولید می کند .
ب – صفحه کنار درب : این قسمت که درون دیوار کنار در ورودی جای می گیرد از بیرون به صورت یک صفحه می نماید که قسمتهای بلندگو ، میکروفن ، کلید شستی و دیودهای نورانی آن قابل تشخیص است.
با فشار دادن کلید شستی زنگ یک مدار تولید کننده سیگنال زنگ فعال شده و با تشخیص اینکه گوشی مربوطه سرجای خود قراردارد. پس از تقویت به بلندگویی که در محفظه محل گوشی قرار دارد اعمال شده صدای زنگ توسط صاحبخانه شنیده می شود.
پس از برداشته شدن گوشی توسط صاحبخانه در صفحه بیرونی یک دیود نورانی روشن می شود و سیستم در بازکن آماده مبادله صدا می گردد مکالمات فرد متقاضی ورود به خانه از طریق میکروفن به مدار الکترونیکی پشت صفحه بیرونی منتقل و تقویت شده به گوشی داخل خانه می رسد.
گوشی داخل خانه از یک بلندگو تشکیل شده و زمانی صدا را دریافت می کند که گوشی ازجایگاه خود برداشته شود پاسخهای صاحبخانه نیز از طریق دهنی دریافت شده پس ازتقویت به بلندگوی صفحه بیرونی اعمال می شود .
ج- گوشی – دهنی: به جز عمل مکالمه که توسط گوشی – دهنی انجام می شود صدای زنگ نیز از طریق بلندگوی داخل گوشی پخش گردیده و وجود یک کلید شستی روی بدنه گوشی – دهنی امکان فعال کردن مکانیزم بازکننده درب را به صاحبخانه می دهد .
د- مکانیزم قفل بازکن: این مکانیزم در اثر فشارقرار دادن یک دکمه که بر روی بدنه گوشی – دهنی قرار دارد فعال شده دستگیره قفل را به عقب کشیده باعث باز شدن درب می گردد نحوه کار به این صورت است که با هر بار باز و بسته شدن درب سیستم فنری مکانیزم شارژ شده و توسط یک زبانه نگه داشته می شود با فشار دادن کلید بازکننده در اثر نیروی الکترومغناطیس زبانه مورد بحث کشیده شده سیستم فنری عملکرده باعث کشیده شدن دسته قفل و در نتیجه باز شدن درب میگردد .
اجزا و قطعات متشکله
دربازکن به طور کلی از چهار قسمت اصلی تشکیل شده است که عبارتند از منبع تغذیه صفحه کاردرب گوشی دهنی و مکانیزم بازکننده درب هریک ا این قسمتهای نیز دارای اجزایی هستند که کلاً در جدول شماره 1 ثبت شده و نحوه تهیه آنها ذکر گردیده است .
هریک از اجزاء چهارگانه درداخل کیسه پلاستیک گذاشته شده در جعبه مقوایی بسته بندی می شوند.
حد استاندارد
در مورد دربازکن استاندارد ملی شماره 1307 در خصوص روشهای اساسی آزمایشهای محیطی دستگاههای الکترونیکی وجود دارد .
فصل سوم:
مطالعات فنی طرح
جایگاه کالا در صنعت و کالاهای جانشین
در بازکن از این نقطه نظر که محصولی تمام شده است و در منازل مصرف دارد کالایی است مصرفی لیکن به عنوان جزئیا ت ساختمان حکم کالائی واسطه ای را دارد که با کاربرد آن در ساختمان جزیی ا زیک کالای سرمایه ای می شود.
کالای مورد نظر با توجه به امکانات و تسهیلات که دارد جانشین ندارد لیکن با حذف یا اضافه نمودن بعضی ازامکانات آن جانشین هایی خواهد ااشت به شرح زیر است :
دستگیره های چکشی یا انواع دیگر که به وسیله دست به صدا در می آمدند و صاحبخانه را ازورود مهمان با خبر میک ردند این کالای جانشین تنها یک وظیفه از سه وظیفه اصلی در بازکن را ایفا می کند و اینک متروک شده و معمولاً در روستاها کاربرد دارد .
زنگ اخبار که با انواع دیگر الکترومکانیکی و الکترونیکی هنوز هم پر مصرف می باشد ولی مانند دستگیره های چکش تنها خبر کننده است .
دربازکن های تصویری : این نوع دربازکن به جز انتقال صدا و ظیفه انتقال تصویر مهمان را نیز به عهده دارد و به این ترتیب دارای چهار وظیفه اصلی است .
در حال حاضر در احداث ساختمانهای جدید اکثراً در بازکن برقی موضع طرح حاضر استفاده می شود و این به دلیل امکانات رفاهی کافی در مقایسه با زنگ اخبار و قیمت ارزان در مقایسه با نوع تصویری در بازکن می باشد .
قابل ذکر است که در ساخت در بازکن ها امکانات دیگری نیز مورد توجه قرارگیرد که میتوان نصب رنگهای ملودی بر روی در بازکن ها به جایزنگ ساده و یا نصب برق اضطراری جهت مواقع قطع برق را نام برد .
بازار:
درحال حاضر تقریباً کل در بازکن های مصرفی داخلی بوده و جهت یک دستگاه آن قیمت مصرف کننده حوالی 160000 ریال نوسان دارد .
مشکلات تولید :
در حال حاضر در بازکن در داخل تولید می گردد ولی مشکل قابل ذکر در تولید در بازکن همانا شکل ظاهری محصول می باشد این مشکل مربوط می شود به قالب و نوع تزریق مواد که اگر در تهیه قالب دقت شود و شرکت های معتبر جهت تزریق مواد پلاستیک انتخاب گردند این مشکل قابل حلاست مسئله دیگر دقت نمودن در مونتاژ برد الکترونیکی و مونتاژ سایر قطعات می باشد که باایجاد کنترل کیفیت قوی قابل کنترل می باشد .