تحقیق مقاله مسئله انتظار

تعداد صفحات: 39 فرمت فایل: word کد فایل: 2426
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: تحقیق مقاله معارف اسلامی و الهیات
قیمت قدیم:۶,۹۰۰ تومان
قیمت: ۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
کلمات کلیدی: امام زمان - انتظار - ظهور
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله مسئله انتظار

    پیغمبر اکرم (ص) می  فرماید : افضل اعمال امتی انتظار الفرج ‌

    بهترین کارهای امت من انتظار فرج است.

    انتظار از یک سم به معنای چشم به راه کسی یا چیزی بودن است و انتظار فرج یعنی چشم به راه امام زمان (عج) داشتن و آمادگی برای ظهور امام می باشد.

    در سایه انتظار است که آینده ای روشن و جامعه ای که در آن نهایت عدالت رعایت              می شود ، نوید بخش شخص منتظر است. شخص منتظر هم همواره در طول غیبت در راه زمینه سازی و تحقق جامعه مهدوی می کوشد او با تاریکی ها و ظلمتها و افراد سفیان صفت و دجالی می جنگد و محیط را برای ایجاد حکومت مهدوی که عاری از هر گونه انحراف                می باشد آماده می کند. شخص منتظر آنچنان غرق در مولای خود در زمان غیبت می شود که تعجب همه را بر می انگیزد که این چه فردی است که نه پیغمبر (ص) را دیده و نه ائمه را ولی با یک نوشته به خدا و غیبت ایمان آورده و اینگونه مشتاق لقای دوست می باشد.

    منتظر واقعی دو عملیات زمینه سازی مهم جهت منظور آقا را بر دوش خود دارد.

    1 خودسازی : مهیا نمودن روح و جسم برای ایثار در زمان ظهور حضرت او می کوشد تا دل و روح خود را آنچنان که شایسته خدمت به اسلام و آقا می باشد آماده ظهور نماید وی هرگونه ناپاکی و کدورت را از لوح دل خود می زداید تا جایی برای مهر و محبت امام عمرش باز نماید. زنگار از وجود خود می شوید و دل خود را صیقل می دهد تا به ظرفیت یاری حضرت مهدی (عج) برسد.

    2 جامعه سازی : منتظر آنگونه خود را ساخته و پرداخته نموده است برای ظهور مهدی همانگونه جامعه را نی ز می سازد. او این امر را که باید جامعه پذیرا و آماده استقبال از مهدی باشد احساس کرده و آن را به عنوان وظیفه خود می داند تا جامعه را از لوث هرگونه کوته نظری و پوچ نگری نجات دهد تا جامعه أی باشد که در راه امام مهدی همه چیزش را فدا کند نه مثل جامعه کوفه زمان علی و امام حسن و حسین (ع) تا یک موضعی موافق با امام باشد ولی از آن موضع به امام از پشت خنجر بزنند و او را تنها بگذارند . این شخص برای این کار ابتدا از اطرافیان خود و خانواده اش شروع می کند سپس دامنه زمینه سازی را گسترش می دهد تا این که جامعه را آماده حضرت مهدی نماید. او تر آینه ظهور را نزدیک می بیند و برای همین خود را همیشه در پیشگاه امام زمان (عج) می بیند و این امر باعث می شود تا کاری که مورد رضای خدا نیست انجام ندهد .

    پس با انتظارات انسان به تکامل خود می رسد و از یک جایگاه بندگی حضرت حق در شخص منتظر نمایان می شود تا فرشتگان الهی نیز به این درجه غبطه بخورند.

    تعریف گل واژه انتظار

    انتظار یعنی پرچم مقاومت و ایستادگی

     انتظار یعنی شعار عدالت خواهی و آزادگی

    انتظار یعنی تبلور آیه فطرت و ره آورد حدیث کنز

    انتظار یعنی قصه شوریدگی عاشقان حضرت دوست

    انتظار یعنی پاسداشت شرافت و کمال انسانی

    انتظار یعنی حماسه تبر ابراهیم و ذوالفقار علی

    انتظار یعنی تفسیر خون نامه نینوا

    انتظار یعنی ضمانت نامه پیروزی هابیلیان

    انتظار یعنی دریچه ای رو به پایین سکوت

    انتظار یعنی بهانه ای برای تپیدن قلب تاریخ

    انتظار یعنی زورقی عرض پیما در گرداب شهوات و موج خیز هواهای نفسانی

    انتظار یعنی واحه سبز معنی در برهوت

    و بالاخره انتظار یعنی چکامه شورانگیز یکتا پرستی .

    اعمال دوره انتظار

    1 تقویت ابعاد اسلام در وجود منتظر

    شخص منتظر باید همه ابعاد دین مبین اسلام را در وجود خود پرورش دهد و سپس به عنوان یک فرد مسلمان دین اسلام را آنچنان که از طرف خداوند آمده به سایرین بشناساند.

    2 پیشه کردن تقوای الهی

    همانگونه که قبلاً ذکر گردید انسان آخرالزمان برای  از دین و اعتقادش مثل کسی است که آتشی را در دست نگه دارد پس در این دوران حساس و پر تلاطم انسان منتظر مولا باید تقوای الهی پیشه کند تا از طریق تقوای خود زمینه ساز ظهور حضرت حجت باشد. او باید آنچنان در راه تقوا به خود زحمت بدهد تا به راحتی از دین خود بر نگردد و هر چیزی را به هم عنوان دین قبول نکند . امام زمان (عج) خواهان یارانی است که ابتدا به ترتیب نفوس خود پرداخته اند و سپس آنچنان که اسلام واقعی را شناخته اند دینداران متقی دیگری تربیت نموده اند که آنها هم در راه امام زمان (عج) مجاهدت و ایثار می نمایند. پس تقوا یکی از وظایف منتظران مهدی می باشد که باید به نحو احسن آن را دارا بود.

    3 اجرای عدالت

    اصولاً عدل در مقابل ظلم است و هر گاه و در هر جا سخن از عدالت به میان می آید در آن عدالت فرض می شود : الف عدالت فردی  ب عدالت اجتماعی

    الف عدالت فردی : زیر بنا و اساس عدالت اجتماعی عدالت فردی است و عبارت است از این که شخص حتی در مورد خود نیز عدالت را رعایت نموده و آن را به اجرا در آورده . حال باید دید که این کار چگونه انجام می گیرد .

    همانگونه که گفته شد عدالت در مقابل ظلم است ، یکی از کارهایی که انسان انجام              می دهد و در مورد خودش عدالت را پایمال می نماید ارتکاب گناه می باشد . در واقع ارتکاب گناه یک نوع ظلم به نفس است. چرا انسان کاری کند که ضرر دنیوی و اخروی آن متوجه باشد . فرد منتظر کسی است که حتی در مورد خود نیز عدالت را به حد اعلای خود انجام می دهد و هیچ وقت عدالت را با انجام عملی که ضرر و زیان آن متوجه خودش و حتی دیگران است پایمال نمی کند . بر این اساس فرد گنه کار با ارتکاب جرم برای هرگونه ظلم اجتماعی نیز آماده می شود . او که حتی به خود رحم ندارد و به خود ظلم می کند پس به طریق آسان به مردم و جامعه ظلم خواهد کرد که باید هر فرد منتظر نه تنها ظلم نکند بلکه از آن
    جلوگیری نماید .

    ب عدالت اجتماعی : انسان منتظر با پاس داشتن حقوق خود و رعایت عدالت در مورد وجود خویش ، حقوق دیگران را نیز ارزشمند تلقی می کند و به آن احترام می گذارد . یکی از مراتب عدالت اجتماعی همانگونه که گفته شد عدالت فردی است و تحقق عدالت فردی در شخص منتظر بر ایجاد عدالت اجتماعی مقدم می باشد ؛ یعنی حضور عدالت شخصی پیش نیاز وصول به عدالت اجتماعی و گروهی است. 

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله مسئله انتظار

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت