تحقیق مقاله رابطه بین کم‌ رویی و هراس اجتماعی با کیفیت زندگی در دانشجویان

تعداد صفحات: 11 فرمت فایل: word کد فایل: 1589
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: تحقیق مقاله روانشناسی
قیمت قدیم:۵,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲,۹۰۰ تومان
دانلود فایل
کلمات کلیدی: هراس اجتماعی - کم‌ رویی
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله رابطه بین کم‌ رویی و هراس اجتماعی با کیفیت زندگی در دانشجویان

    چکیده:

    زمینه مساله: اندازه‌گیری کیفیت زندگی به عنوان یک بحث علمی در سالهای اخیر توجه افراد زیادی را به خود معطوف کرده است. از جمله عواملی که بر کیفیت زندگی تاثیر می گذارند کمرویی و هراس اجتماعی می باشد. شیوع کم‌رویی و هراس اجتماعی در دانشجویان پی‌آمدهای زیان بار فردی و اجتماعی به دنبال خواهد داشت که توجه دانشگاه‌ها را درجهت کاهش آن می‌طلبد. هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین کم‌رویی و هراس اجتماعی با کیفیت زندگی در دانشجویان دانشگاه پیام نور می باشد. روش: روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی می باشد و جامعه آماری این تحقیق، کلیه دانشجویان دانشگاه پیام نور شهرستان گرمی در سال تحصیلی 93-92 بود. که 100 نفر به عنوان نمونه با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای مرحله ایی انتخاب گردید. و برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های کیفیت زندگی (36 سوالی) ، کمرویی استنفورد (1997) و هراس اجتماعی کانر و همکاران (2000) استفاده شد. و برای تجزیه و تحلیل و داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند گانه استفاده شد. نتایج: پژوهش حاضر نشان داد که کم رویی و هراس اجتماعی  با کیفیت زندگی رابطه منفی و معنی داری دارد. نتیجه گیری:  بنابراین بایستی در دانشگاه شرایطی فراهم گردد تا  کم رویی و هراس اجتماعی دانشجویان به عنوان آینده سازان جامعه، کاهش یافته و کیفیت زندگی بالاتری را تجربه کنند.

    کلید واژه ها: کیفیت زندگی، کمرویی، هراس اجتماعی

     

    مقدمه

    اندازه‌گیری کیفیت زندگی به عنوان یک بحث علمی در سالهای اخیر توجه افراد زیادی را به خود معطوف کرده است. این واقعیت، همواره به عنوان یک پیامد نهایی در مطالعات بالینی، مداخلات و مراقبتهای بهداشتی مد نظر می‌باشد. به طور کلی کیفیت زندگی از واژه‌هایی است که تعریف مشخص و یکسانی ندارد؛ اگر چه مردم به شکل غریزی معنای آن را به راحتی درک می‌کنند. نظریات متفاوتی در مورد کیفیت زندگی وجود دارد. اغلب صاحب‌نظران در این زمینه توافق دارند که کیفیت زندگی جنبه‌های مثبت و منفی زندگی را در کنار یکدیگر در نظر می‌گیرد و چند بعد دارد. از طرفی آن را یک مفهوم ذهنی و پویا قلمداد می‌نمایند (مکوندی و زمانی، 1390).

    کیفیت زندگی را سازمان جهانی بهداشت پندارهای فرد از وضعیت زندگی اش با توجه به فرهنگ و نظام ارزشی که در آن زیست می کند و ارتباط این دریافتها با اهداف، انتظارات، استان داردها و اولویت های مورد نظر فرد تعریف کرده است. کیفیت زندگی درعلوم پزشکی تحت عنوان کیفیت مرتبط با سلامت است که عبارتست از: ارزیابی ذهنی فردی از وضعیت سلامت کنونی اش، مراقبت های بهداشتی، فعالیتهای ارتقاء دهنده سلامتی که موجب سطحی از فعالیت کلی می شود و به فرد اجازه می دهد که اهداف ارزشمند زندگیش را دنبال کند. پژوهشگران سه ویژگی اساسی را برای کیفیت زندگی در نظر می گیرند شامل: چند بعدی بودن، ذهنی بودن و پویا بودن. چند بعدی بودن بر پایه ابعادی که ارتباط نزدیکی با هم دارند، بطور کلی سه بعد اساسی کیفیت زندگی مربوط به سلامت جسمی، روانی، اجتماعی می باشد این ابعاد را می توان بصورت زیر تعریف کرد . بعد جسمی عملکرد کامل بدن است و به دریافت فرد از توانایی هایش اطلاق می شود. بعد روانی حالت توازن و سازگاری فرد با خود و دیگران است و بعد اجتماعی به توانایی فرد در برقراری ارتباط با اعضاء خانواده، همسایگان و سایر گروههای اجتماعی ارتباط دارد. همچنین کیفیت زندگی یک موضوع ذهنی و پویاست یعنی در هر زمان نسبت به زمان دیگر متفاوت است (منصوریان، شجاعی‌زاده و سایه‌میری، 1386).

    یکی از مسائل و معضلات موجود در ایجاد روابط عاطفی و بین فردی که در سال‌های اخیر مورد توجه کارشناسان تعلیم و تربیت، روان‌شناسان و مشاوران خانواده قرار گرفته است، پدیده‌ی کم‌رویی است. در گذشته پدیده کم‌رویی یک صفت پسندیده مرزی بود که معمولاً آن را با صفت پسندیده‌ای چون شرم و حیاء اشتباه می‌گرفتند. اما امروزه کم‌رویی و داشتن احساس ناخوشایند در موقعیت‌های بین‌فردی مشکلی است که ‌می‌توان از آن به عنوان یک معلولیت اجتماعی نام برد که می‌تواند مشکلات جدی در راه اجتماعی شدن و سازگاری اجتماعی فرد مبتلا به آن، بوجود آورد (درویزه و آزادی، 1389). بحث درباره شیوع کم‌رویی و درصد فراوانی افراد کم‌رو کار ساده‌ای نمی‌تواند باشد، می‌توان گفت که پدیده کم‌رویی فوق‌العاده فراگیرست. درصد قابل توجهی از کودکان و نوجوانان، جوانان و بزرگسالان هر جامعه دچار کم‌رویی و چنین ناتوانی‌ها و معلولیت‌هایی اجتماعی هستند. کم‌رویی یک پدیده روانی- اجتماعی است. این، صفت یک ویژگی ارثی یا ژنتیکی نیست، بلکه اساساً در نتیجه روابط نادرست بین فردی و سازش نایافتگی‌های اجتماعی در مراحل اولیه رشد، در خانه و مدرسه پدیدار می‌گردد (افروز، 1385).

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله رابطه بین کم‌ رویی و هراس اجتماعی با کیفیت زندگی در دانشجویان

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    منتظرغیب، طیبه؛ احقر، قدسی (1390)، رابطه هوش هیجانی با میزان کمرویی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف، فصلنامه روان‌شناسی کاربردی، سال سوم، شماره‌ 4، ص 101-86.

    منصوریان، مرتضی؛ شجاعی‌زاده، داود، سایه‌میری، کورش؛ کیخاوند، عبدالخالق (1386)، بررسی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایلام در سال 1384، فصلنامه پژوهشی دانشکده بهداشت یزد، سال ششم، شماره 2، ص38-31.

    مکوندی، سمیه؛ زمانی، مریم (1390)، بررسی کیفیت زندگی و ابعاد مختلفآن در بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز در سال 1389، فصلنامه علمی- پژوهشی جنتاشاپیر، دوره 2، شمار4، ص 200-191.

    داداشزاده، حسین؛ یزداندوست، رخساره؛ غرایی، بنفشه؛ اصغرنژاد فرید، علی اصغر؛ (1391)، اثربخشی درمان شناختی – رفتاری گروهی و مواجهه درمانی بر میزان سوگیری تعبیر و ترس از ارزیابی منفی در اختلال اضطراب اجتماعی، مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران، سال هجدهم، شماره 1، ص 51-40.

    درویزه، زهرا؛ آزادی، شهدخت (1389)، بررسی رابطه بین شیوه‌ی فرزندپروریوالدین با کم‌رویی دختران دبیرستان‌های شهر نورآباد ممسنی، فصلنامه زن و جامعه، سال اول، شمار 2، ص 63-47.

    افروز، غلامعلی  (۱۳۸۵)، روان‌شناسی کمرویی و روشهای درمان: به ضمیمه آزمون کمرویی، ناشر: دفتر نشر فرهنگ اسلامی.

    - Davidson, JRT. Social anxiety disorder under scrutiny. Depression and anxiety, 2000; 11: 93-98.

    -Montazeri, A, (2005). The short form of health survey (SF36): Translation  and  validation study of Iranian version, Quality of Life Research, 14,875-882 

    -Mac Horney, C. A, Ware, J. E. (Jr) & Raczek, A. E, (1993). The MOS 36-Item short              form health survey (SF-36): II. Psychometric and clinical tests of validity measuring    physical and mental health constructs, Medical Care, 31(3), 247-263.

    - Garratt, A. M, (1997). SF36 health survey questionnaire: an outcome measuring suitable for routine use within the NHS, British Medical Journal, 4(1),25-35.

    .

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت