گزارش سمینار مسئولیت کیفری معتادین به قرص های روان گردان در حقوق کیفری ایران

تعداد صفحات: 60 فرمت فایل: word کد فایل: 1000780
سال: 1392 مقطع: کارشناسی ارشد دسته بندی: پایان نامه علوم اجتماعی و جامعه شناسی
قیمت قدیم:۱۲,۶۰۰ تومان
قیمت: ۱۰,۵۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه گزارش سمینار مسئولیت کیفری معتادین به قرص های روان گردان در حقوق کیفری ایران

    چکیده


    اعتیاد بجرم از لحاظ نظم اجتماع نهایت درجه اهمیت را داراست.زیرا مجرمینی‏ هستند که ارتکاب بجرم را برای خود یکنوع عادت و حرفه کرده‏اند و خطر مستمری را برای امنیت عمومی ایجاد میکنند.متأسفانه جامعه ما،نه تنها این افراد بدبخت را نمیتواند از مهلکه‏ای که در آن سقوط کرده‏اند نجات بخشد،بلکه روز بروز بر عده آنها افزوده میشود.لذا قانون گذاران و مسؤلین امور ما باید بکمک این افراد آمده و با وضع قوانین مجازاتی،خاصه این دسته از مجرمین،آنها را از این انحراف خطرناک‏ نجات داده،سعی نمایند که با روش‏های صحیح آنرا بزندگی درست در جامعه عادت دهند.

    تعریف مجرم معتاد و علل اعتیاد بجرم:معتاد بجرم مجرمی است که پس از تحمل یک محکومیت قطعی جزائی و کشیدن‏ یا نکشیدن مجازان آن باز مرتکب بزه‏های جدید گردد،البته مقصود از اعتیاد بجرم آن‏ تمایل غریزی به ارتکاب جرم که مثبتییون ایتالیائی بدان معتقد هستند نیست.بلکه مقصود از معتادین بجرم آن دسته از بزهکارانی است که در نتیجه شرایط نامطلوب و نامساعد محیط بطرف جرم رانده شده‏اند و پس از ارتکاب جرم اولی،تمایل بارتکاب جرم در آنها تقویت‏ یافته،بنحوی که بزهکاری برای آنان یک نوع عادت،حرفه و وسیله امرار معاش‏ گردیده است.
    جامعه شناس معروف،گابریل تارد در کتاب خود بنام اتیلانمریک اظهار عقیده میکند که اعتیاد بجرم نتیجه قانون«تقلید بشر از نفس خود»میباشد.یعنی بشری که یکبار مرتکب جرم گشته،در اثر حس تقلید از خود که در او هست مرتکب سایر بزه‏ها نیز میگردد و این تمایل به بزهکاری در او رفته رفته قوی گردیده تا وقتی که میشود این فرد را«بزهکار حرفه‏ای»دانست.

    این نظر تا رد بطور مطلق صحیح نیست.زیرا شرایط زندگی در محیط اجتماعی‏ است که اعتیاد بجرم را باعث میشود.دلیل این ادعا آنست که مضرترین مجرمین مرتکبین‏ جنایات مهم نیستند.بر عکس تکرار جرم اغلب کار مرتکبین جنحه‏هائی است از قبیل دزدی کلاه‏برداری،ول‏گردی‏های خاص(در کشورهائی که ولگردی جرم محسوب میشود) و غیره میباشد.مثلا در کشوری مثل سوئد که در آن جنایت بسیار نادر و شماره مجرمین‏ خیلی کم است،جمع محبوسین در زندانها،بعلت تکرار جرم،را مرتکبین تکرار جرائم‏ علیه مالکیت تشکیل میدهند.مثل دزدانی که بعلت احتیاج یا ضعف اراده مرتکب جرم‏ شده‏اند،یا کلاه‏بردارانی که مریض و معتاد جرمند.پس عامل اصلی تکرار جرم و بالنتیجه‏ اعتیاد بجرم،ضعف اراده اخلاق یا تنبلی و در بسیاری از موارد احتیاج است احتیاج است که فرد را وادار میکند که بزهکاری را وسیله امرار معاش قرار دهد تا حدی که بزهکاری تنها حرفه او شود.

    مقدمه

    ه طور کلی باید گفت الزام شخص به پاسخگویی در قبال تعرض به دیگران، خواه به جهت حمایت از حقوق فردی صورت گیرد و خواه به منظور دفاع از جامعه، تحت عنوان «مسئولیت کیفری» یا «مسئولیت جزایی» مطرح می‌شود. با این وجود، در هیچ یک از قوانین جزایی چه در گذشته و چه در حال حاضر، ماهیت حقوقی و تعریف مسئولیت کیفری به طور مشخص بیان نشده است. به هر حال، مسئولیت کیفری نوعی الزام شخصی به پاسخگویی آثار و نتایج نامطلوب پدیده جزایی یا جرم است.

    از دیدگاه کیفری، ارتکاب جرم یا هر نوع تخطی از قوانین و مقررات جزایی به تنهایی و به خودی خود موجب مسئولیت کیفری نیست، بلکه برای این که مرتکب جرم را از نظر اخلاقی و اجتماعی مسئول و قابل سرزنش و مجازات بدانیم لازم است که شرایطی با هم جمع شوند که عبارتند از:

    اول: وقوع رفتار مجرمانه که از میل و اراده آگاهانه مرتکب آن نشأت گرفته باشد و نحوه پندار، کردار و جریان تصمیم‌گیری او را مشخص کند.

    دوم: عمل مجرمانه‌آی که با اندیشه، قصد و میل مرتکب، در عالم خارج تحقق یافته است باید حاکی از سوءنیت مرتکب یا ناشی از خبط و خطای او باشد. 

    سوم: برای این که مرتکب جرم را مسئول بشناسیم، علاوه بر اراده ارتکاب و سوءنیت یا تقصیر جزایی، باید بین جرم انجام یافته و فاعل آن، قابلیت انتساب موجود باشد.به طور کلی، هرکسی که با علم و اطلاع دست به ارتکاب جرم می‌زند لزوماً مسئول شناخته نمی‌شود، بلکه علاوه بر تحقق اراده ارتکاب و سوءنیت یا تقصیر جزایی، باید دارای اهلیت و خصوصیات فردی متعارفی باشد تا بتوان وقوع جرم را به او نسبت داد. در نتیجه، وقتی انسان از نظر کیفری مسئول شناخته می‌شود که مسبّب حادثه‌ای باشد؛ یعنی بتوان آن حادثه را به او نسبت داد. پس مسئولیت کیفری، محصول نسبت دادن و قابلیّت انتساب است. مقصود از قابلیّت انتساب آن است که بر مقامات قضایی معلوم شود که فاعل جرم، از نظر رشد جسمی، عقلی و نیروی اراده و اختیار، دارای آن‌چنان اهلیتی است که می‌توان رابطه علّیت بین جرم انجام یافته و عامل آن برقرار کرد. در حقیقت مسئولیت کیفری از نتایج مستقیم انتساب جرم به فاعل آن احراز می‌شود و از این جهت به طور مختصر می‌توان گفت مسئولیت کیفری قابلیّت انتساب و اسناد عمل مجرمانه است. 

    برای دفاع از جامعه در مقابل اعتیاد بجرم.بایستی طبق ضابطه‏ای مجرم معتاد را تشخیص داد.سپس او را،طبق قانون و مقررات،بطور دائم و یا موقت از محیط اجتماعی‏ دور ساخت.درباره این تشخیص در کشورهای مختلف نظریات گوناگون وجود دارد و باالنتیجه قوانین کشورها نیز تحت تأثیر این نظریات مختلف میباشد.

    در سوئد با وجودی که بیش از بیست سال است که دادرسان و پزشکان با همکاری‏ نزدیک یکدیگر در مورد مسائل فوق بمطالعه و عمل مشغولند.معذلک تجربیات آنان‏ باندازه کافی بسط نیافته است و این معلول علت عده بزهکاران مورد نظر میباشد در این‏ کشور نظریه تشخیص بین،معتاد بجرم،مجرم غیر عادی،مجرم حرفه‏ای،مجرم الکلی‏ و غیره پذیرفته نیست.بنظر جرم شناسان سوئدی اینها کم و بیش انواع مشابه هم هستند با وجود این حقوق سود مرتکبین تکرار جرم را معتاد بجرم محسوب و آنها را بدو دسته تقسیم مینماید:دسته اول آنانکه دماغا مریض نیستند ولی در عین حال کاملا عادی‏ هم نمیباشند.دسته دوم آنان که کاملا عادی هستند و بر طبق این تشخیص برای هر دسته‏ طرز رفتار خاصی را حکم میکند.

  • فهرست و منابع گزارش سمینار مسئولیت کیفری معتادین به قرص های روان گردان در حقوق کیفری ایران

    فهرست:

    چکیده. 1

    مقدمه. 2

    بیان مسأله. 6

    فرضیه. 7

    هدف پژوهش.... 7

    پیشینه پژوهش.... 8

    روش تحقیق.. 8

    مبحث نخست- حقوق کیفری.. 8

    گفتار اول: تفاوت مسئولیت کیفری و مسئولیت مدنی: 10

    گفتار دوم: محدوده سنی مسئولیت کیفری.. 12

    گفتار سوم: مبانی نظری مسئولیت کیفری اشخاص حقوقی در قانون مجازات اسلامی.. 13

    گفتار چهارم : مسئولیت اشخاص حقوقی.. 17

    مبحث دوم- مسئولیت کیفری اشخاص حقوقی.. 18

    مسئولیت کیفری اشخاص حقوقی در حقوق موضوعه ایران: 24

    گفتار دوم: اعتیاد به مواد مخدر و قرص روانگردان.. 31

    طرز تشخیص معتادین بجرم. 32

    طرز مبارزه با اعتیاد بجرم. 34

    تاریخچه اکستازی.. 39

    اکستازی.. 42

    عوارض اکستازی.. 43

    علایم مصرف اکستازی.. 46

    گرایش جوانان به اکستازی.. 47

    .نظریه عدم انطباق حقوق کیفری.. 50

    منابع و مآخذ.. 53

     

     

    .

    منبع:

    فرج الهی ، رضا ، مسئولیت کیفری اشخاص حقوقی در حقوق فرانسه ، نشر میزان 1388ص29  

     صفایی حسین ، قاسم زاده مرتضی ، حقوق مدنی اشخاص و محجورین ، انتشارات سمت ، چاپ دهم 1384  

    صفار ، دکتر محمد جواد ، شخصیت حقوقی ، نشر دانا ، 1373 ص 99

     دکتر فرج اللهی ، رضا ، جرمشناسی و مسئولیت کیفری ، نشر میزان 1389 ص 183

     صانعی ، پرویز ، حقوق جزای عمومی ، نشرگنج دانش تهران ، چاپ پنجم 1372 ، جلد دوم ص21

      صالح علی پاشا ، پلی کپی سرگذشت قانون ، تهران انتشارات دانشکده حقوق و علوم سیاسی ، 1348،  ص 68   

      صفار محمد جواد ، شخصیت حقوقی ، تهران ، دانا ، چاپ اول 1373 ، ص 30

     جعفری لنگرودی ، محمد جعفر ،مقدمه عمومی علم حقوق ، تهران گنج دانش ، 1361 ، ص123

     ابوالحمید عبدالحمید ، حقوق اداری ، چاپ دوم 1355 ، جلد1 ، ص 79  

     معین محمد ، فرهنگ معین جلد 3 واژه مسئول و مسئولیت

     صفار محمد جواد ، شخصیت حقوقی ، تهران ، دانا ، چاپ اول 1373  ص448 و 449

     شهیدی مهدی ، یزدانیان علیرضا ، حقوق مدنی قلمرو مسئولیت مدنی ، تهران ، ادبستان ، چاپ اول 1379 ص35

     رک اردبیلی محمدعلی ، حقوق جزای عمومی ، تهران ، میزان ، چاپ هفتم ، 1383 ، جلد دوم ص 21  

     رک صفایی حسین ، قاسم زاده مرتضی ، حقوق مدنی ، اشخاص و محجورین ، تهران ، سمت ، چاپ دهم 1384  ص 171  . رک صفایی حسین ، حقوق مدنی ، تهران ،سمت ، جلد 2 . رک کاتوزیان ناصر ، حقوق مدنی ، تهران ،  انتشارات دانشکده حقوق و علوم سیاسی ص 455 و 217

    دکتر علی آبادی عبدالحسین ، حقوق جنایی ، بی جا ، حیدری چاپ دوم ، 1369جلد اول ص 139

     علی آبادی عبدالحسین ، حقوق جنایی ، بی جا حیدری ، چاپ دوم 1369 ، جلد اول ص 139

     به نقل از گارو مطالعات نظری و عملی در حقوق جزا ترجمه ضیاءالدین نقابت ص 460

     صفار محمد جواد ، شخصیت حقوقی ، تهران ، دانا ، چاپ اول 1372 ، ص 504

     علی آبادی عبدالحسین ، حقوق جنایی ، بی جا ، حیدری ، چاپ دوم 1369 ، جلد اول ص 137

     اردبیلی محمد علی ، حقوق جزای عمومی ، تهران ، میزان ، چاپ هفتم 1382 ، جلد دوم ص22

     راستین منصور ، مقررات کیفری بازرگانی ، تهران ، دانشکده علوم اداری و مدیریت بازرگانی ، چاپ دوم بی تاریخ ، ص 223

    گارو ، مطالعات نظری و عملی در حقوق جزا ، ترجمه ضیاء الدین نقابت ، ص 453

     صانعی پرویز ، حقوق جزای عمومی ، تهران ، گنج دانش ، چاپ پنجم 1372 ، جلد دوم ص118

    .

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت