پایان نامه بررسی بلوغ زودرس در بین جوانان اردبیل

تعداد صفحات: 83 فرمت فایل: word کد فایل: 1000537
سال: 1394 مقطع: کارشناسی دسته بندی: پایان نامه روانشناسی
قیمت قدیم:۱۴,۹۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه بررسی بلوغ زودرس در بین جوانان اردبیل

    مقدمه

     

    بلوغ طبیعی دوره‌ای است که طی آن صفات ثانویه جنسی به‌وجود می‌آیند و فرد توان باروری پیدا می‌کند. تغییرات فیزیکی در دوران بلوغ، نتیجه‌ مستقیم یا غیرمستقیم بلوغ غده هیپوتالاموس در دستگاه عصبی مرکزی، تحریک اعضای جنسی و ترشح هورمون‌های جنسی است. اما بلوغ زودرس براساس تعریف‌های اپیدمیولوژیک ظاهر شدن علائم بلوغ‌ ‌از نظر فیزیکی و هورمونی زیر 8 سال در دختران و زیر 9 سال در پسران است. این روزها با تغییری که در ساختار زندگی شهری صورت گرفته و با توجه به پیشرفت‌هایی که در زندگی اجتماعی به‌وجود آمده بلوغ زودرس در دختران سفیدپوست زیر 7 سال و در سیاه‌پوستان زیر 6 سال تعریف شده است. این سن در مورد شروع بلوغ است چون همان‌طور که می‌دانید بلوغ دوره‌ای چند ساله دارد. است . بلوغ زودرس کودکان و نوجوانان یکی از مواردی است که امروزه ذهن بسیاری از والدین و کودکان را مشغول کرده وبه عنوان یکی از نگرانی های والدین کودک در سن رشد مورد توجه قرار گرفته است.از لحاظ تعریفی بلوغ زودرس زمانی مطرح می شود که علائم ثانویه بلوغ جنسی در دخترها قبل از سن 8 سالگی و در پسرها قبل از سن 9 سالکی بروز نماید هر چند در بعضی از مراجع پزشکی تحت تاثیر عوامل محیطی مستعد کننده جوامع پیشرفته امروزی این سن به کمتر از 7سالگی در دختران و کمتر از 8 سالگی در پسرها تقلیل یافته است.علائم اولیه صفات ثانویه جنسی در دختران افزایش سایز و قوام سینه ها و رشد موهای زائد زیر بغل و ناحیه تناسلی و در پسرها رشد و تغییر رنگ اسکروتوم یا کیسه بیضه ها و افزایش اندازه بیضه ها همراه با رشد موهای زائد می باشد که اغلب با تغییراتی در حالات روحی و روانی کودک نظیر پرخاشگری و زودرنجی همراه می گردد.

    بیان مسئله

     

    شروع شدن پروسه بلوغ زود تر از زمان نرمالش، بلوغ زودرس نامیده می شود. در دختران ۵ برابر بیشتر از پسران است. در سه چهارم موارد علت آن مشخص نمی شود. امروزه این اختلال شایع است. در مورد سن بلوغ زودرس کمی اختلاف نظر وجود دارد که این اختلاف عقیده به علت متفاوت بودن شرایط جغرافیایی، ژنتیک، تغذیه و عوامل دیگر می باشد. بیشترین توافق برای بلوغ زودرس سن کمتر از ۸ سال می باشد. دخترانی که بلوغ زودرس دارند از نظر اخلاقی تهاجمی تر از دختران با بلوغ طبیعی هستند. مفاسد اجتماعی از جمله اعتیاد، رفتارهای ضد اجتماعی و آزار دادن والدین در این افراد بیشتر است. آرزو ها و امیدهای متفاوتی دارند و افسردگی و مشکلات در مدرسه از جمله گرفتن نمرات کم در این افراد زیاد تر است. در بسیاری از موارد علت آن ناشناخته باقی می ماند ولی در موارد نادری ممکن است اختلالاتی در هورمون های تخمدان، تیروئید و فوق کلیه و یا هورمون های دیگر باشد. تومورهای این نواحی و عفونت ها و تومور های مغزی و صدمه مغزی نیز می تواند مسبب آن باشد.خوردن غذاهای کنسروی به علت داشتن مواد نگهدارنده و استفاده زیاد از لوسیون و مواد آرایشی و عطرها و شامپوها که حاوی مواد شیمیایی مثل فنول و فیتو استروژن و غیره باشند و همچنین استفاده از تولیداتی که مواد نگهدارنده دارند می توانند با هورمون های بدن تداخل کنند و در ایجاد بلوغ زودرس موثر باشند. بلوغ زودرس می تواند اثرات معکوس روی سلامتی داشته باشد. مثلاً ممکن است باعث دیابت و سایر بیماری ها در سال های بعدی زندگی شود. تحقیقات نشان داده است که استرس زیاد در ایجاد بلوغ زودرس موثر است. توکسین های محیطی نیز بی تاثیر نمی باشند.بلوغ زودرس به دو نوع اصلی مرکزی و محیطی تقسیم میگردد.

    1.نوع مرکزی  تحت تاثیر محوراصلی بلوغ شامل غدد هیپوتالاموس – هیپوفیز- آدرنال یا غده فوق کلیوی میباشد   که از مغز فرمان گرفته صفات ثانویه جنسی هم جنس را در کودک بصورت زودهنگام با توالی بلوغ عادی متطاهر میکند این کودکان نسبت به همسالان خود جثه وقد بلندتری دارند وعلایم بلوغ را زودتر از سایر نوجوانان بروز میدهند ولی برخلاف انتظار والدین و گاهی پزشکان نهایتا بدلیل تعجیل در بلوغ  نسبت به همسنان خود از قد کوتاهتری برخوردارشده و اغلب محدوده قد این کودکان کمتر ازحد پایین جاده سلامتی خواهد بود

    2.نوع محیطی تحت تاثیر اختلالات ایزوله غدد فوق کلیوی یا تخمدانها در دختران و بیضه ها و طناب های اسپرماتیک یا سایر بیماریهای غدد و متابولیک بدون فرمانگیری از مغز اتفاق افتاده میتواند باعث بروز علایم ثانویه جنسی بدون رعایت توالی معمول مراحل بلوغ و گاها علایم بلوغ غیر همجنس در کودکان شود بدین معنی که ممکن است در دختری علایم بلوغ زودرس با فنوتایپ مردانه را ایجاد نماید.(میلانی،1390).بنابراین محقق در پی دست یابی به علل و عوامل بلوغ زودرس در بین جوانان است.

    ضرورت و اهمیت تحقیق

     

    آنچه اهمیت دارد این است که بلوغ زودرس اگر زود تشخیص و ردیابی شود، اشکالی در رشد ایجاد نمی‌کند. بررسی‌های تشخیصی در این مورد بستگی به فرد دارد اما به‌طور کلی هر کودکی که زیر 6 سال علائم را نشان می‌دهد باید MRI، سی‌تی‌اسکن و آزمایش‌های مختلف در مورد او انجام شود اما در سنین کمی بالاتر با معاینه و براساس شواهد بالینی بررسی‌های لازم را انجام می‌دهد. اندازه‌گیری میزان هورمون‌های بلوغ در این مورد بسیار کمک‌کننده است و می‌تواند کمک‌کننده هم باشد، چون هنگام بلوغ، مغز هورمون خاصی ترشح می‌کند که هم در بدن دختر و هم در بدن پسر ترشح می‌شود اما تفاوت آن در محل اثر هورمون‌هاست. در مورد برخی والدین که از هورمون رشد برای کودک‌شان استفاده می‌کنند باید گفت، این هورمون درصورتی باید استفاده شود که کمبود هورمون رشد داشته باشد و در استفاده از آن تنها به‌دلیل بلند قد شدن کودک باید دقت کرد. والدین باید با ایجاد رابطه صادقانه و دوستانه با دختر یا پسر مبتلای خود، برای او پیدایش این تغییرات را توضیح دهند و او را از مراقبت‌های ضروری آگاه کنند. ارتباط والدین با معلمان فرزندشان به‌منظور برقراری ارتباط دوستانه آنان با بچه‌های همسن خود و جلوگیری از ایجاد مشکلات روانی در این زمینه بسیار اهمیت دارد. رعایت عوامل و شرایط فردی، خانوادگی و اجتماعی قابل کنترل (عوامل و شرایط ذکر شده در مورد علل بلوغ زودرس) به‌منظور تعدیل و کاستن از عوارض و پیامدهای بلوغ زود‌رس در زندگی حال و آینده این افراد نیز حائز اهمیت است. مراجعه به پزشک متخصص برای بررسی و درمان زودرس بلوغ برای پیشگیری از مشکلات استخوان‌بندی، رشد قدی و فیزیکی و انجام معاینه‌ها و آزمایش‌های مداوم یکی از وظایف مهم والدین در این موارد است(بررسی مسایل اجتماعی ایران ، گروه مؤلفان ، 1389).

  • فهرست و منابع پایان نامه بررسی بلوغ زودرس در بین جوانان اردبیل

    فهرست:

    مقدمه. 1

    بیان مسئله. 2

    ضرورت و اهمیت تحقیق. 4

    اهداف پژوهش... 6

    سوال ها ی پژوهش... 6

    تعاریف نظری و عملیاتی.. 7

    تعریف بلوغ و نوجوانی.. 9

    بلوغ جنسی.. 10

    بلوغ جسمانی.. 10

    بلوغ در پسران. 11

    بلوغ در دختران. 11

    تاثیر تغییرات بلوغ جنسی بر شخصیت نوجوان. 14

    عوامل اجتماعی تعامل میان افراد 15

    رشد اجتماعی نوجوان ازدیدگاه جامعه شناسی.. 19

    بدوی- انتقالی- نوجوانی ساده- نوجوانی طولانی.. 19

    رشد اجتماعی نوجوان و گسترش مناسبات اجتماعی.. 19

    روابط اجتماعی نوجوان در مسیر تحول رشد اجتماعی.. 20

    رفتارهاِِی مرضی اجتماعی نوجوان. 22

    رفتار اجتماعی نوجوان و نقش فرهنگ دراین دوره 23

    هدایت اجتماعی و مقابله با تهاجم فرهنگی درنوجوان. 23

    عوامل اجتماعی مؤثر در تکوین شخصیت اجتماعی نوجوان. 24

    قرآن و تربیت شخصیت اجتماعی انسان. 26

    اهمیت توجه به نیازهای نوجوانی.. 26

    نیازهای زیستی دوره نوجوانی.. 27

    نیازهای عاطفی مرحله نوجوانی.. 28

    نیازهای اجتماعی نوجوان. 30

    اهمیت خانواده در دوران نوجوانی.. 30

    اهمیت توجه به نیازهای نوجوانی.. 31

    نگاهی بر شخصیت نوجوانان در این رده سنی.. 32

    ویژه های دوره نوجوانی.. 34

    حس استقلال طلبی در نوجوانی.. 36

    هویت یابی و بحران هویت نوجوانان. 43

    رشد هویت.. 43

    شخصیت.. 47

    نقش والدین در هویت یابی فرزندان. 49

    مشکلات ناشی ازناتوانی درهویت یابی.. 50

    زیر بنای شخصیت.. 53

    اصل پرهیز از تحمیل کردن. 55

    اصل پذیرش و احترام. 55

    اصل پرهیز از مقایسه کردن. 56

    اصل توجه به کسب هویت نوجوان. 56

    بلوغ زود رس... 57

    عوامل ایجاد‌کننده بلوغ زودرس... 61

    نواع بلوغ زودرس جنسی.. 61

    بلوغ زودرس ناکامل یا کاذب.. 64

    درمان بلوغ زودرس... 65

    روش تحقیق. 69

    نتیجه گیری.. 70

    پیشنهادات: 73

    منابع. 75

     

    .

    منبع:

    امیر کافی ، مهدی ، بررسی اعتماد اجتماعی و عوامل موثر بر آن ، 1380

    اریک اریکسون به نقل از امیر کافی ، اعتماد اجتماعی و عوامل موثر بر آن ، 1380 ، سال پنجم

    اسدی ، علی ، همکاران ، 1356 ، گرایش های فرهنگی و نگرش های اجتماعی در ایران

    گزارش از یک نظر خواهی ملی در سال 1353 ، تهران پژوهشکده علوم ارتباطی و توسعه در ایران

    عباس زاده ، عوامل مؤثر بر شکل گیری اعتماد اجتماعی دانشجویان ، 1383

    کولن ، بروس ، مبانی جامعه شناسی ، تهران ، انتشارات سمت ، چاپ نهم ، 1376

    کلمن ، جیمز ، بنیادهای نظریه اجتماعی ، نشر نی ، چاپ اول ، 1378

    کیوی ، کامپنهود ، روش تحقیق در علوم اجتماعی ، ترجمه عبدالحسین نیک گهر ، تهران ، انتشارات فرهنگ معاصر ، چاپ سوم ، 1371

    .

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت