پایان نامه بررسی هوش معنوی و رابطه آن با بهزیستی روانشناختی بیماران میگرنی

تعداد صفحات: 42 فرمت فایل: word کد فایل: 1000532
سال: 1391 مقطع: کارشناسی ارشد دسته بندی: پایان نامه روانپزشکی
قیمت قدیم:۷,۰۰۰ تومان
قیمت: ۴,۳۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه بررسی هوش معنوی و رابطه آن با بهزیستی روانشناختی بیماران میگرنی

    علوم تربیتی گرایش مشاوره

    مقدمه:

    بدون شک در زندگی خود با افرادی مواجه شده اید که همواره گناه شکست خود را به گردن دیگران با عوامل مختلف بیرونی می اندازند و به جای اینکه آن شکست را حاصل اعمال خود بدانند تلاش می کنند تا توجه قابل قبولی برای شکست خود فراهم کرده و بدین وسیله از ایجاد تصویری منفی از خود در ذهن دیگران اجتناب کنند. در برخی موارد افراد برای حل مشکلات مربوط به زندگی و ارزش ها خود مورد استفاده قرار می دهند. و سئوالاتی را در مورد اینکه آیا شکست من می تواند باعث تکامل من در زندگی شود در ذهن ایجاد می کند.

    هوش معنوی یا SQ را می توان همان توانایی دانست که به ما قدرتی می دهد که در جهت رسیدن به رویاهایمان تلاش کنیم.

    سردرد یک علائم شایع با فراوانی بالا در بیشتر پژوهش های همه گیر شناسی است. و یکی از ده حالت شایع مراجعه بیماران به پزشکان می باشد. سردرد یکی از مشکلاتی است که افزون بر درد ناتوان کننده، اثرات نامطلوب آن بر همه ابعاد زندگی فرد از جمله کارکرد اجتماعی و زندگی خانوادگی تاثیر می گذارد. از میان علل سردرد، میگرن شایع ترین نوع سردرد مزمن می باشد. که به صورت حمله ای بروز می کند. شیوع حملات در خانم ها 17 درصد و آقایان 6 درصد در سال گزارش شده.

    براساس معیارهای انجمن بین المللی سردرد میگرن به سه نوع بدون او را، با او را، واریانتهای میگرن تقسیم می شود. سردردها بویژه سردردهای میگرنی نه تنها یک مشکل نورولوژیک و روانشناختی خود فرد مبتلاست، بلکه گاهی منجر به ناتوانی های کلی شده، کیفیت زندگی، سلامت روانی، بهزیستی روانشناختی بیمار و اعضای خانواده را مختل می کند.

     

    بیان مسئله:

    مفهوم هوش معنوی در بردارنده نوعی سازگاری و رفتار حل مسئله است که بالاترین سطوح رشد را در حیطه های مختلف شناختی، اخلاقی، هیجانی، بین فردی و... شامل می شود و فرد را در جهت هماهنگی پدیده های اطرافش و دستیابی به یکپارچه درونی و بیرونی یاری می نماید و به فرد دیدی کلی در مورد زندگی و همه تجارب و رویدادها می دهد و او را قادر می سازد به چارچوب بندی و تفسیر مجدد تجارب خود پرداخته، شناخت و معرفت خویش را عمق بخشد.

    فرد دارای آنچه به عنوان اصول اساسی در دین مطرح است (مثل دستیابی به وحدت در ورای کثرت ظاهری، یافتن پاسخ در مورد مبدأ هستی و تشخیص الگوهای معنوی و تنظیم بر مبنای آنها) محورهای اساسی هوش معنوی را شامل می شود.

    بنابراین سئوال اصلی پژوهش این است که آیا بین افراد مبتلا به میگرن و افراد سالم از نظر هوش معنوی و معنویت و مؤلفه های آن تفاوت معناداری وجود دارد؟

    شاید کمتر کسی بتواند ادعا کند که در طول عمر خود دچار سردرد نشده است طبق گزارش علمی سردرد شدید ناتوان کننده سالانه در سراسر جهان حداقل 40 درصد افراد را دچار می سازد. بهزیستی روانشناختی یکی دیگر از متغیرها است که با میگرن در ارتباط می باشد. رین (1998) با تاکید بر اینکه سلامت چیزی فراتر از فقدان بیماری است، پیشنهاد کرد که بهزیستی روانشناختی به آنچه فرد برای بهزیستی به آن نیاز دارد اشاره می کند.

    مفهوم خود کارآمدی از متغیرهای دیگری است که در افراد مبتلا به سردرد تحت تأثیر قرار می گیرد این مفهوم برای اولین بار توسط بندورا مطرح شده است. وی کارآمدی را چنین تعریف می کند: اعتقاد فرد به اینکه می تواند رفتاری را که برای پیامد مطلوب مورد نیاز است به نحو موفقیت آمیزی انجام دهد. در بهزیستی روانشناختی سه بعد رضایت از زندگی، عاطفه مثبت و منفی و شادکامی بررسی می شود. در تحقیقات مختلف نشان داده شده است که افرادی که در معرض ابتلا به میگرن و کسانی که از این سردردها رنج می برند رضایت از زندگی کمتر، عاطفه منفی بیشتر و شادکامی کمتری دارند (کافن، رانک و هانکوپ، 2008)

    بنابراین سئوال اصلی پژوهش این است که آیا بین افراد مبتلا به میگرن و افراد سالم از نظر باورهای غیرمنطقی، خودکارآمدی و بهزیستی روانشناختی و مولفه های آن تفاوت معناداری وجود دارد؟

     

  • فهرست و منابع پایان نامه بررسی هوش معنوی و رابطه آن با بهزیستی روانشناختی بیماران میگرنی

    فهرست:

    فصل اول: کلیات پژوهش

    مقدمه. 2

    بیان مسئله. 4

    اهمیت و ضرورت تحقیق.. 6

    اهداف تحقیق.. 7

    تعاریف مفهومی و عملیاتی متغیرها 8

    فصل دوم: پایه های نظری و سوابق پژوهش

    مقدمه. 11

    هوش.... 12

    معنویت... 12

    هوش معنوی.. 13

    تعریف معنویت... 13

    رشد هوش معنوی.. 14

    هوش معنوی و سلامت روانی.. 19

    مقایسه هوش معنوی با هوش های دیگر. 20

    نظریات مربوط به هوش معنوی.. 21

    تعریف بهزیستی روانشناختی.. 23

    نظریات مربوط به بهزیستی روانشناختی.. 24

    فصل اول: روش پژوهش

    مقدمه. 30

    روش تحقیق.. 30

    جامعه آماری، حجم نمونه و روش نمونه گیری.. 31

    روش گردآوری اطلاعات... 31

    ابزاد گردآوری اطلاعات... 32

    روش تجزیه وتحلیل اطلاعات... 34

    منابع و مآخذ. 35

    .

    منبع:

    - بخشی پور، علی و دژکام، محمود (1384). تحلیل عوامل تأییدی مقیاس عاطفه مثبت و منفی. مجله روانشناسی، سال نهم، ش4. ص351-365.

    2- بیانی، علی، کوچکی، علی محمد، گودرزی، حمید و احمدی، علیرضا (1386). اعتبار و روایی مقیاس از زندگی (SWSL). فصلنامه روانشناسان ایرانی. سال سوم، ش11، ص269-259.

    3- دلاور، علی (1380). مبانی نظری و عملی پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی، تهران، چاپ اول.

    4- طباطبایی، حمید (1375). بررسی شیوع میگرن و افسردگی و رابطه آنان با یکدیگر در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان سال چهارم، شماره2، ص85-90.

    5- محمدی، م، 1384. عوامل موثر بر تاب آوری در افراد در معرض خطر سوء مصرف مواد. پایان نامه دکترای تخصصی روانشناسی بالینی. دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، ص1.

    6- رجایی، علیرضا، بیاضی، محمدحسین، حبیبی پور، حمید (1387). بررسی رابطه بین باورهای اساسی دینی با بحران هویت و سلامت روان در جوانان. فصلنامه روانشناسان ایرانی. (زیرچاپ)

    7- رجایی، علیرضا، بیاضی، محمدحسین، حبیبی پور، حمید (1387). پرسشنامه باورهای اساسی دینی. تربت جام. انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت جام.

    8- رجایی، علیرضا (1387). درمان شناختی هیجانی زمینی. چکیده مقالات همایش منطقه ای شیوه های نوین ارتقاء سلامت روانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت جام، 19-17.

    .

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت