پایان نامه بررسی عوامل موثر بر قیمت و عرضه سهام

تعداد صفحات: 38 فرمت فایل: word کد فایل: 1000448
سال: مشخص نشده مقطع: کارشناسی ارشد دسته بندی: پایان نامه حسابداری
قیمت قدیم:۶,۶۰۰ تومان
قیمت: ۴,۳۰۰ تومان
دانلود فایل
کلمات کلیدی: سرمایه‌ - سهام - سود
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه بررسی عوامل موثر بر قیمت و عرضه سهام

    -‌ بودجه شرکت و پیش‌بینی سود هر سهم‌

    شاید بتوان مهم‌ترین عامل تاثیرگذار بر قیمت سهم را در این قسمت جست‌وجو کرد به همین خاطر دقت هرچه بیشتر و بررسی کلیه اجزای گزارش‌های بودجه‌ای از اهمیت زیادی برخوردار است. توجه به بودجه سالانه شرکت و پیش‌بینی تولید، فروش و سود هر سهم و کنترل بودجه در گزارشات میان دوره‌ای و میزان تحقق پیش‌بینی‌ها و تعدیلات بودجه‌ای طی دوره در تغییرات قیمت سهام تاثیر بسزایی دارد.

    2-  تغییرات قیمت سهام در سالیان گذشته و میزان تولید و فروش یکسان‌

    بررسی سابقه تاریخی تعدیلات قیمت سهام در دوره‌های مالی متواتر و تغییرات متغیرهای بودجه‌ای در مقاطع سه‌ماهه و میزان تحقق تولید و فروش و سود هر سهم در هر مقطع و بررسی علل جهش ناگهانی در مقاطع بررسی می‌گردد. البته این موضوع را نیز باید در نظر داشت که میزان تحقق پیش‌بینی فروش مهم‌تر از تولید و سایر عوامل است.

    زیرا رشد تولید در صورت عدم فروش می‌تواند باعث هزینه‌های انبارداری، بهره‌ بانکی و فرصت از دست رفته و غیره شود. همچنین فصلی بودن فروش را می‌توان ملحوظ کرد.

    3- وضعیت خاص صنعت‌

    بررسی وضعیت خاص هر صنعت نیز در قیمت سهام شرکت‌های زیرمجموعه آن صنعت موثر است در این زمینه طبقه‌بندی‌های مختلفی از صنایع به عمل آمده و نسبت‌های تطبیقی صنعت نیز تعریف شده است. در کشورهای صنعتی، صنایع در حال رشد شامل شرکت‌های کامپیوتری و مهندس ژنتیک و پزشکی هستند و یا صنایع تدافعی شامل شرکت‌های غذایی و دارویی و صنایع حساس و نرخ بهره مانند شرکت سرمایه‌گذاری هستند.

    البته در کشورهای مختلف مزیت‌های نسبی تعیین‌کننده هستند که در کنار موارد فوق نباید فراموش کرد. وجود بحران در یک صنعت در اثر عوامل مختلفی همچون واردات، کاهش تقاضا و غیره می‌تواند شرکت‌های موفق را نیز تحت‌تاثیر قرار دهد.

    4- سیاست‌های پولی و مالی کشور

    سیاست‌های کلان حاکم بر اقتصاد و تغییرات نرخ ارز و سیاست‌های انبساطی و انقباضی عوامل تاثیرگذار بر سوددهی شرکت‌ها و قیمت سهام است، برای مثال کاهش نرخ بهره در سال 1380 باعث شد نسبت قیمت به عایدی هر سهم (P/E) در بورس اوراق بهادار تهران افزایش یابد.

    5- تقسیم سود سهام‌

    سیاست تقسیم سود سهام عامل مهمی در تغییرات قیمت سهام است میزان تقسیم سود و نسبت درصد سود نقدی بر سود هر سهم و همچنین زمان پرداخت سود سهام همگی می‌تواند بیانگر وضعیت مطلوب سهام یک شرکت باشد و سهامداران را به خرید سهام شرکت قبل از برگزاری مجمع عمومی سالانه ترغیب کند.

    6- طرح‌های توسعه و افزایش سرمایه‌

    در مواردی پیش‌بینی می‌شود طرح‌های توسعه یک شرکت که در سالیان بعد اجرا خواهد شد بر سود خالص شرکت و نیز سود هر سهم آن تاثیر زیادی بگذارد به همین علت تقاضا برای خرید سهام آن شرکت بالا رفته و قیمت آن نیز افزایش می‌یابد همچنین افزایش سرمایه در هر شرکت نیز بر روی قیمت سهام آن تاثیر زیادی دارد. البته افزایش سرمایه به خودی خود نمی‌تواند پدیده‌ای مثبت یا منفی تلقی شود بلکه منابع و مصارف افزایش سرمایه است. آیا از محل آورده نقدی یا مطالبات حال شده تامین می‌شود. همچنین سرمایه اضافی صرف طرح توسعه یا جهت بحران مالی است. معمولاً سرمایه‌گذاران افزایش سرمایه از محل اندوخته‌ها و سود انباشته و به مصرف طرح توسعه را مطلوب می‌دانند.

    در داروسازی امین مجوز طرح توسعه شرکت در سال 81 از سازمان صنایع و معادن استان اصفهان برای تولید 30 قلم محصول جدید اخذ شده است. سال‌های اجرای برنامه به مدت 4 سال از سال 1381 لغایت پایان سال 1384 تعریف شده است. همچنین به استناد ماده 138 قانون مالیات‌های مستقیم طی 4 سال برنامه 50 درصد مالیات سود ابزاری صرف طرح توسعه مشمول معافیت مالیاتی است. مجمع عمومی فوق‌العاده شرکت نیز به جهت هزینه‌های طرح توسعه و اصلاح ساختار مالی افزایش سرمایه‌ شرکت را از 5/7 به 5/22 میلیارد ریال از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی و طی سه مرحله و سه سال تصویب نموده است. مرحله اول به میزان 100 درصد از 5/7 به 15 میلیارد ریال در سال 1381 محقق شده و مرحله دوم آن به میزان 50درصد از 15 به 5/22 میلیارد ریال در سال 1382 در حال حاضر در شرف انجام است و مرحله سوم آن به میزان 3/33درصد از 5/22 به 30 میلیارد ریال در سال 1382 محقق خواهد شد.

    7- ترکیب دارایی‌ها و سرمایه‌گذاری‌های شرکت‌

    شرکت‌هایی که دارایی آنان چندان مستهلک نشده است بیشتر مورد توجه سهامداران می‌باشند همچنین شرکت‌هایی که دارایی‌های خود را در سرمایه‌گذاری‌‌های مولد متمرکز کرده و مدیریت پرتفوی بهینه‌ای اعمال می‌کند موجب افزایش تقاضا برای خرید سهام خود هستند.

     

     

     

    8- اعتبار و سابقه شرکت‌

    در مواردی میزان اعتبار شرکت و سابقه قبلی آن روی ذهنیت سرمایه‌گذاران اثر گذاشته و آنان را به خرید سهام شرکت ترغیب می‌کند.

    9- بدهی‌های احتمالی‌

    وجود برخی از بدهی‌های احتمالی در یک شرکت مانند محکومیت شرکت در یک دعوای حقوقی یا کسر ذخایر مالیاتی یا تغییرات نرخ ارز یا موارد مشابه می‌تواند روی تقاضای خرید سهام شرکت، اثر منفی داشته باشد و قیمت آن را کاهش دهد.

  • فهرست و منابع پایان نامه بررسی عوامل موثر بر قیمت و عرضه سهام

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت