پایان نامه بررسی رابطه نگرانی،مذهب با موقعیت های استرس زای زندگی در بین دانشجویان

تعداد صفحات: 113 فرمت فایل: word کد فایل: 1000412
سال: 1387 مقطع: کارشناسی ارشد دسته بندی: پایان نامه روانشناسی
قیمت قدیم:۱۷,۹۰۰ تومان
قیمت: ۱۵,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
کلمات کلیدی: استرس - جامعه - مذهب - نگرانی
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه بررسی رابطه نگرانی،مذهب با موقعیت های استرس زای زندگی در بین دانشجویان

    مقدمه

    نگرانی[1] پدیده است شگفت انگیز که تقریباً همه ی ما با آن آشنا هستیم و می توان گفت به اندازه ی تاریخ بشر قدمت دارد هرگاه بشر خود را با عامل تهدید کننده ای (خیالی یا واقعی) مواجه دیده احساس نگرانی را در خود تجربه نموده است اگر چه این برداشت که نگرانی تا حدی ضروری است غیر معمول نمی باشد ولی اکثر ما ترجیح می دهیم که از نگرانی بپرهیزیم.گاهی اوقات این واهمه وجود دارد که در صورت متوقف کردن نگرانی احتمال رخ دادن اتفاقی ناگوار که فکرش ما را به خود مشغول ساخته بیشتر می شود افراد نگرانی یک سری از نمایشها و داستان های خیالی مصیبت بار را در ذهن خود ایجاد نموده و می پرورانند و سعی می کنند که عواقب وپیامدهای آنها را نیز تصور کنند و مورد مداقه قرار دهند آنها ممکن است همچنین سعی نمایند که دشواریها و مشکلات مربوط به مصیبت مورد نظر را به طور ذهنی مرتفع سازند و تدابیری برای اجتناب از آنها یا آماده سازی خودشان جهت مقابله با آنها بیاندیشند نگرانی ممکن است دارای یک سیر طبیعی دورانی باشد.نگرانی از جمله موضوعاتی است که سابقه طولانی را در ادبیات روانشناسی دارا نیست و عمدتاً با واژه هایی چون اضطراب ترس  دلهره و ... معادل فرض شده است.بروکوک[2] (1985) نگرانی را تلاشی برای حل مسئله تعریف می کند که طی این فرایند، توالی افکار نگران کننده به وسیله ی محرکی ترس آور شروع می شود و در این فرایند فعالیت فکری حل مسئله برای پیشگیری از بروز حادثه ای نامطلوب در آینده برای سازگاری با آن دنبال می شود.زندگی بشر طی قرون متمادی دستخوش تغییرات و دگرگونی هایی بوده است که گاه در کنترل انسان و گاه خارج از کنترل او بوده است و به نحوی سازگاری و آرامش آدمی را به هم زده و منشاء را به دنبال داشته است.

    افراد جامعه کنونی بیش از پیش نسبت به استرس و پیامدهای آن هوشیار شده اند . بزرگسالان ، نوجوانان و حتی کودکان از آلودگی محیط زیست امکان وقوع یک جنگ هسته ای به پایان رسیدن منابع طبیعی وجوه اافزوده های غذایی و مواد سرطان زا و .... سخن می گویند و تمامی اسائل بخشی از زندگی روزمره را تشکیل می دهند . زندگی عصر ما چنان است که در اغلب خانواده ها پدر و مادر هر دو باید کار کنند تا بتوانند هزینه ای روز افزون را تامین نمایند . طلاق افزایش یافته ، ازدواج مجدد هم امری نا ممکن نیست افزون رسانه های گروهی ، افراد به مشاهده ی صحنه های جنگ خشونت ، تخریب ، بی رحمی و مرگ و کشتار عادت داده اند (استوا[3] ، 1998)

    استرس یکی از مفاهیم مهم در مطالعه روانشناسی و بهداشت روانی به شمار می آید و به کفیات گوناگون در زندگی اطلاق می شود و به عنوان علل بسیاری از درد ها ، ناراحتی ها و بیماری ها و بیماری ها تلقی می شود . مردم عادی آن را پدیده ای رنج آور و ناخوشایند ، پزشکان مسئله را از دید واکنش های فیزولوژیک روانپزشکان بنا را بر فشارهای عصبی و به کار بردن مکانسیم های سایکوفیزیولوژیک و بالاخره روانشناسان آن را تغییر رفتار و حالات هیجانی و بحرانی می دانند (اتکینسون[4] ، ترجمه براهنی ، 1368 )

    مطالعه استرس به عنوان احساس حاصل از ارزیابی موقعیتی به عنوان فشار یا اضافه باری به منابع روانشناختی ، مطالعه چگونگی تعادل بین جسم و روان است . محققان بر این نکته توافق دارند که ما را در وریطه ی یک همه گیری استرس هستیم که باعث بیماری و حتی مرگ می شود . اما درباره ی چگونگی تعریف استرس توافق کمتری دارند . تعریف استرس دشوار است . نظریه پردازان مختلف این اصطلاح را به شیوه های مختلفی بکار برده اند . یکی از شیوه های رایج تعریف استرس در نظر گرفتن آن به عنوان محرک است . توماس هوامز[5] (1979) استرس را واقعه محرکی که لازم است فرد با آن سازگار شود تعریف کرد . بنابراین استرس به عنوان یک محرک ، هر موقعیتی است که در خواست های غیر معقول و فوق العاده را داشته و نیازمند تغییر در الگوی زندگی جاری فرد باشد (هولمزو راهه[6] 1976) یکی از مسائلی که در کاهی استرس به نحوی موثر است دینداری افراد است . نقش دین در رابطه با بهداشت و شفا از قرون بسیار دور شناخته شده است. در طول هزاران سال دین و پزشکی در مداوا و کاهش رنجهای انسان شریک یکدیگر بوده‌اند (ساچمن و ماتیوز، 1998) متخصصان بهداشت روانی نیاز دارند که از اثرات مثبت دین آگاه شوند. تئوریهای آسیب شناختی و روان درمانی سکولار هستند و به دین به عنوان عاملی برای سلامت نپرداخته‌اند. در حقیقت در سالهای ابتدایی دین را به عنوان یک عامل ضد‌بهداشتی معرفی کردند. در حالیکه فقط دین بیرونی است که با جنبه‌های ناسالم زندگی ارتباط دارد ولی دین درونی شده و اعتقادات قلبی و واقعی به طور مؤثر  و مثبتی بر بهداشت روان اثر می‌گذارد (نیکویی، 1383)

    بیان مسئله

    نکات بسیاری چه از نظر عوامل بیرونی و چه از نظر عوامل درونی وجود دارند که اکثراً شرایط ناخوشایند جدیدی در زندگی فرد بوجود می آورند و بر اساس همان زمینه های موجود فرد را تحت تاثیر قرار داده و آرامش درونی فرد را مختل می سازد همچنین در سنین جوانی مسائل مهمی نظیر نگرانی مطرح هستند که بهداشت روانی فرد را تحت تاثیر قرار می دهند.علیرغم وجود استرس برخی مردم در برخورد با شرایط سخت و دشوار فشارزا خود مقاومت نشان می دهند و دچار عواقب اسفبار استرس نمی گردند حال آنکه برخی دیگر تحت همان شرایط ابراز عجز و ناتوانی می کنند و نشانه های بیماری از خود بروز دهند. استرس به سه مفهوم در نظر گرفته شده است (الهه میرزایی ، 1378 ) در یک رویکرد ، تمرکز بر محیط معطوف است و استرس به عنوان محرک توصیف شده است که شامل واقعه یا رشته ای از شرایط ویژه به عنوان مثال ، زمانی که فرد می گوید شغل من بسیار پر استرس است از همین دیدگاه به مفهوم استرس نگاه کرده است . وقایع و شرایطی تهدید کننده یا زیان بخش اند و در نتیجه احساس تنش ایجاد می کند ، استرس زا خوانده می شود .

    رویکرد دوم استری را به عنوان پاسخ در نظر گرفته و تمرکز آن بر واکنش مردم به عوامل استرس زا ست . از این دیدگاه مردم به نقشی که احساس می کنند استرس می گویند ، مانند زمانی که فرد می گوید : به هنگام سخنرانی احساس استرس می کنم . پاسخ فرد شامل دو جزء مرتبط با هم است . جزء شناختی که شامل رفتار ، الگوی فکری و احساسات است . مانند زمانی که احساس می کنید عصبی هستید و جزء فیزیولوژیکی که برانگیختگی های جسمی را در بر می گیرد مانند زمانی که قلبتان تند تند می زند دهانتان خشک می شود و عرق می کند (الهه میرزایی ، 1378)

     

    [1] Worry

    [2] - Brokovec

    [3] Istova

    [4] Etkinson

    [5] Tomas hovams

    [6] Holms at al 

  • فهرست و منابع پایان نامه بررسی رابطه نگرانی،مذهب با موقعیت های استرس زای زندگی در بین دانشجویان

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    - ابوالقاسمی، عباس؛ نریمانی، محمد (1385)، آزمون های روانشناختی انتشارات باغ رضوان.

    - تقوایی، داوود، (1386) ساخت و اعتباریابی مقیاس برای سنجش نگرانی.

    - نجاریان، بهمن (1375). روانشناسی نگرانی مجله علمی و پژوهش دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی.

    - هیلگارد و همکاران، زمینه ی روان شناسی، ترجمه براهنی نقی و همکاران، تهران، انتشارات، 1384.

    - فیرس و همکاران، روان شناسی بالینی، ترجمه فیروزبخت، تهران، انتشارات رشد، 1387.

    - روزنهان و سیگلمن، آسیب شناسی، جلد 1 و 2، ترجمه سید محمدی سید یحیی، انتشارات ارسباران، 1387.

    -  محمدی، فاطمه (1391) بررسی رابطه نگرانی و سرسختی روانشناختی با پیشرفت تحصیلی در دانشجویان دختر دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل، پایان نامه کارشناسی.

    - ابطهی ، حسین والوانی ، مهدی (1371) پژوهش پیرامون فشارهای عصبی مدیران بخش صنعت در کشور ، فصلنامه مطالعات مدیریت ، شماره پنجم

    - بلورچی ، پروین (1367) فشار روانی ، مولف شفر مارتین ، انتشارات درخشش

    - دادستان ، پریرخ (1377) ، تنیدگی یا استرس (استورا) انتشارات رشد

    - قاسم زاده ، فرید (1376) استرس و ریشه یابی عوامل ایجاد کننده و راههای مقابله با آن . انتشارات پزشک

    -رجب پور ، محمد رضا (1379) علل فشارهای روانی ، انتشارات کومش

    -نیک خواه ، مرتضی (1373) روشهای برخورد با استرس های زندگی ، انتشارات جوانه

    -گنجی ، حمزه (1376) بهداشت روانی ، انتشارات ارسباران

    -عظیمی ، سیروس (1372) اصول روانشناسی عمومی . انتشارات اشراقی

    -مارشال ریو ، جان (1378) انگیزش و هیجان . مترجم : یحیی سید محمدی . انتشارات ویرایش

    -آزاد ، حسین (1376) آسیب شناسی روانی . انتشارات بعثت

     

    -  Rogers BO. A chronologic history of cosmetic surgery. Bull N Y Acad Med 1971 Mar; 47(3): 265-302.

    - American Society for Aesthetic Plastic Surgeons. 11.7 million cosmetic procedures in 2007.

    - Dowling NA, Jackson AC, Honigman RJ & Francis KL. Psychological characteristics and outcomes of elective cosmetic surgery patients: the influence of cosmetic surgery history. Plast Surg Nurs 2011 Oct-Dec; 31(4): 176-84.

     

    -Azarian Z & Fatehizade M. Relationship between self steam and perfectionism among girl and boystudents. Isfahan: 8th Congress of Research Week, 2003.

    - Hewitt PL & Flett GL. Perfectionism in the self and context: Conceptualization, assessment and association with psychopathology. J Pers Socipsycol 1991; 60(3): 456-70.

    -Parker WD. An empirical typology of perfectionism in academically talented children. American Educational Research Journal 1997; 34(3): 545-62.-Bitaraf SH, Shaeeri MR & Javadi MH. Social phobia, parenting style and perfectionism.Developmental Psychology 2010 Fall; 7(25): 75-89[Article in Persian].

    - Hemachek DE. Psychodinamics of normal and neurotic perfectionism. Psychology 1978; 15(1): 27-33.

    - Fitzpatrick S, Sherry S, Hartling N, Hewitt P, Flett G & Sherry D. Narcissism, perfectionism, andinterest in cosmetic surgery. Plast Reconstr Surg 2011 Jun; 127(6): 176-7.

    - Yiend J, Savulich G, Coughtrey A & Shafran R. Biased interpretation in perfectionism and its modification. Behav Res Ther 2011 Dec; 49(12): 892-900.

    - Sherry SB, Hewitt PL, Lee Baggley DL, Flett GL & Besser A. Perfectionism and thoughts about having cosmetic surgery performed. J Applied Biobehavioral Res 2004; 9(4): 244-58.

    -Sherry SB, Hewitt PL, Flett GL & Lee Baggley DL. Perfectionism and undergoing cosmetic surgery.Eur J Plast Surge 2007; 29(1): 349-54.

    - Hosseini E, Ghasemi N, Molayi Gonbadi G & Rezayi L. Comparison of the Level of Stress and Body Image among Individuals Aged 20-30 Seeking and Not Seeking Cosmetic Surgeries in Ahvaz Province.Journal of Modern Industrial/Organization Psychology 2010; 1(3): 75-84.

    - Andreasen NC & Bardach J. Dysmorphophobia:symptom or disease? American Journal of Psychiatry 1977; 134(6): 673-6.

    - Beale S, Liper HO & Palm B. Psychological study of patients seeking augmentation mammoplasty.British Journal of Psychiatry 1980; 136(1): 133-8.

    - Veal D, Boocock A, Gournay K, Dryden W, Sah F, Wlison R, et al. Body dysmorphic disorder, Asurvey of fifty cases. British Journal of Psychiatry 1996; 169(2): 196-201.

    .

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت