پایان نامه تاثیر تنش آبی بر برخی خصوصیات مرفولوژیک و فیزیولوژیک ارقام پنبه

تعداد صفحات: 116 فرمت فایل: word کد فایل: 10002491
سال: 1388 مقطع: مشخص نشده دسته بندی: پایان نامه مهندسی کشاورزی زراعت
قیمت قدیم:۱۸,۲۰۰ تومان
قیمت: ۱۶,۱۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه تاثیر تنش آبی بر برخی خصوصیات مرفولوژیک و فیزیولوژیک ارقام پنبه

    پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد(M. Sc) کشاورزی

    گرایش: زراعت

    تاثیر تنش آبی بر برخی خصوصیات مرفولوژیک و فیزیولوژیک ارقام پنبه

    چکیده:

    بمنظور ارزیابی اثر تنش آبی بر ارقام پنبه آزمایشاتی در سه بخش مجزا در سال 1387 در موسسه تحقیقات پنبه کشور در منطقه علی آباد کتول به اجرا در آمد. ارزیابی در مطالعه آزمایشگاهی و گلخانه ای اثر تنش خشکی بر جوانه زنی و رشد گیاهچه ارقام پنبه به اجرا در آمد. در هر دو فاز آزمایشگاهی و گلخانه ای تحقیق در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با دو عامل تنش خشکی و رقم با 4 تکرار انجام پذیرفت. بمنظور اعمال تنش خشکی در شرایط جوانه زنی از چهار پتانسیل اسمزی با سطوح صفر، 4/0- ، 8/0- و 6/1- مگاپاسکال (با استفاده از ماده –D مانیتول) و سه سطح بدون تنش، تنش متوسط و تنش شدید خشکی در مطالعه گلخانه ای در نظر گرفته شد. ارقام در هر دو آزمایش یکسان و عبارت بودند از: ساحل، تابلادیلا، سای اکرا، No-200 ، بومی هاشم آباد و بومی کاشمر.در فاز گلخانه ای نیز با توجه به مرحله رشدی ارقام بعد از 35 تا 45 روز از کاشت در گلدانها و بعد از اِعمال دو بار سطوح تنش خشکی برگیاهچه ها یادداشت برداریهای مربوطه انجام پذیرفت. نتایج آزمون جوانه زنی نشان داد سای اکرا بالاترین درصد جوانه زنی کل و سرعت جوانه زنی را دارا، ولی با این وجود مقدار جوانه زنی رقم No-200 در روز چهارم از رقم سای اکرا بیشتر بود. در مطالعه گلخانه ای ایجاد تنش باعث کاهش معنی دار وزن تر برگ گردید. ارتفاع بوته ها و کلروفیل کل برگ تحت تاثیر یکسان سطوح اول و دوم تنش خشکی قرار گرفته ، اما بالاترین مقدار کلروفیل تحت شرایط تنش خشکی حاصل گردید بهترین شرایط رشدی در میانگین سطوح تنش را رقم تابلادیلا نسبت به سایر ارقام دارا بود.

    در بخش مطالعه مزرعه ای، تحقیق در قالب آزمایش فاکتوریل با طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با  دو فاکتور و چهار تکرار انجام گردید. فاکتور اول دارای 4 سطح از ارقام  مورد بررسی تترا پلویید (تجاری) و فاکتور دوم آبیاری بر اساس میزان تبخیر آب از تشتک تبخیر کلاس  A بود که در 3 سطح اعمال گردید. سطح اول آن، آبیاری بطور معمول کرتهای تحقیقی و بر اساس نیاز گیاه که توسط آزمایشات مختلف در منطقه انجام شده بود صورت پذیرفت(آبیاری کامل) و بمنظور اعمال تنش خشکی به گیاه، در مرحله 10% گلدهی 65 درصد آبیاری کامل (سطح دوم تنش) و 30 درصد آبیاری کامل(سطح سوم تنش) اعمال گردید تا به ترتیب تنش ملایم و شدید خشکی در کرتهای تحقیقاتی مورد نظر انجام پذیرد. نتایج نشان داد که عامل تنش خشکی اثر معنی داری بر صفات تعداد قوزه در بوته، عملکرد کل وش در هکتار، عملکرد چین اول و عملکرد چین دوم داشت اما خصوصیات وزن بیست قوزه و تعداد شاخه زایشی تحت تاثیر این عامل قرار نگرفت. با افزایش سطح تنش خشکی از عملکرد چین اول کاسته می شود. رقم دیررس ساحل بالاترین عملکرد چین دوم را بدست داد.

    در مرحله سوم آزمایش آب ایستادگی در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 3  تکرار صورت پذیرفت. فاکتورهای مورد تحقیق عبارت بودند از: دما (10 و 20 درجه سانتیگراد)، رقم ( ساحل، تابلادیلا، سایکرا(سپید)، No-200، بومی هاشم آباد و بومی کاشمر) و تنظیم کننده رشد گیاهی(گلایسین بتائین، مانیتول، پیکس و آب مقطر(شاهد یا کنترل)). مقایسه میانگین وزن خشک گیاهچه نشان داد که دمای 10 نسبت به20 درجه سانتیگراد باعث کاهش تجمع وزن خشک گیاهچه ارقام پنبه در شرایط آب ایستادگی گردید. کاربرد تنظیم کننده های رشد گیاهی گلایسین بتائین، مانیتول و پیکس مزیتی در شرایط آب ایستادگی جهت تجمع وزن خشک گیاهچه ای ارقام پنبه نداشتند در این مطالعه رقم در دست معرفی N-200 دارای مقاومت نسبی بهتری نسبت به ارقام تجاری منطقه (ساحل و سپید) نسبت به آب ایستادگی در دوره گیاهچه ای بود.

    نتایح این تحقیق نشان داد که :

    در شرایط تنش شدید خشکی در اوائل فصل رشد می توان بمنظور استقرار بهتر گیاهچه از رقم تابلادیلا استفاده نمود.

    رقم دیررس ساحل بالاترین عملکرد چین دوم را بدست داد.

    رقم در دست معرفی N-200 دارای مقاومت نسبی بهتری نسبت به ارقام تجاری منطقه (ساحل و سپید) نسبت به آب ایستادگی در دوره گیاهچه ای است.

     

    کلمات کلیدی: پنبه، ارقام، تنش آبی، بذر، گیاهچه. 

    مقدمه:

    در هنگام ورود به قرن بیستم یا بیست و یکم ، گسترش و عمق فقر در دنیای در حال توسعه، تعجب برانگیز است. در حدود 3/1 میلیارد نفر(30 درصد جمعیت جهان) با درآمد سرانه یک دلار یا کمتر جهت تأمین غذا، سرپناه و دیگر نیازها در فقر مطلق به سر می برند. بنا بر این جای تعجب نیست که گرسنگی ، سوء تغذیه و بیماریهای وابسته به آنها افزایش یافته اند.  بیش از 800 میلیون نفر جهت برخورداری از زندگی سالم و فعال به غذای کافی، دسترسی ندارند. میلیون ها نفر دیگر نیز در لبه گرسنگی به سر می برند و بیش از 180 میلیون نفر از کودکان پیش دبستانی دارای وزن متناسب با سن خود نیستند که اینها نشان دهنده عدم امنیت غذائی در حال و آینده می باشد.(برزعلی و همکاران، 1379).

    در ایران محدودیت منابع آبی، استفاده کامل از زمین های قابل کشت را محدود ساخته است.  از مجموع 51 میلیون هکتار از اراضی قابل کشت ، فقط 7/18 میلیون هکتار با 60-50 درصد بهره‏وری در چرخه تولید بکار گرفته می‏شود.  از این مقدار نیز هر ساله بیش از 5/5 میلیون هکتار به صورت آیش بوده و کشت نمی‏شود(عامل هاشمی پور، 1377).  همچنین 4 میلیون هکتار از اراضی زراعی کشور شور می‏باشد(بانیانی و حکیمی،  1376).  در این راستا استفاده از گیاهان زراعی متناسب با شرایط اقلیمی کشور و ابداع روشهای به زراعی برای بهره برداری بیشتر از امکانات موجود، بویژه آب و خاک، ضروری بنظر می‏رسد.

     پنبه یا طلای سفید مهمترین و قدیمی ترین گیاه لیفی است(ناصری، 1374) و یکی از گیاهان مناسب برای کشت در مناطق خشک ونیمه خشک می باشد.  این گیاه نسبت به شوری خاک یا آب آبیاری جزو گیاهان مقاوم طبقه بندی می‏شود(کوچکی وهمکاران، 1372). در بین گیاهان صنعتی، پنبه از موقعیت ویژه‏ای برخوردار است. این گیاه نه تنها با تولید الیاف در صدرمهمترین گیاهان لیفی جای گرفته است، بلکه با داشتن دانه های غنی از روغن و پروتئین، سهم عمده ای را در تأمین روغن خوراکی و جیره غذائی دام به عهده دارد.  بدین ترتیب فرآورده های گیاه پنبه ضمن آنکه قسمت عمده ای از نیازهای اساسی مردم را برطرف می کند، ماده خام صنایع نساجی و غذائی را فراهم نموده و در هر مرحله از تولید نیز به همراه اشتغال زائی می تواند ارزش افزوده قابل ملاحظه ای را کسب نماید (خدابنده، 1372).

    با توجه به نیاز روزافزون جامعه به فرآورده های گیاه پنبه، شرایط اقلیمی مناسب کشت این گیاه در کشور و اهمیت پنبه در بازار جهانی و صنایع، رفع موانع توسعه مستمر کشت این محصول استراتژیک اهمیت بسزائی دارد.      

    تولید پنبه در میان سایر محصولات کشاورزی بسیار پر هزینه می باشد(مرعشی و وافقی، 1352).  به همین جهت تداوم تولید آن مستلزم کاهش هزینه های تولید و استفاده از علوم و فنون جدید می باشد. یکی از مشکلات پیش روی زراعت این محصول وجود تنشهای محیطی بویژه تنش آبی در آغاز و اواسط دوره رشد این محصول می باشد(ادمیستون، 2009).  تنش آبی با تحت تاثیر قرار دادن فرآیندهای فیزیولوژیک بر برخی خصوصیات بوته های پنبه تاثیر می گذارد. یکی از راهکارهای مقابله با این تنش شناخت ژنوتیپ ها و خصوصیات مرفولوژیک و فیزیولوژیک مرتبط با مقاومت به تنش آبی می توان از اثرات مضر آن در بوته های پنبه کاست.

    این تحقیق بمنظور دستیابی به اهداف ذیل طراحی و اجراء گردید:

     

    ارزیابی جوانه زنی ارقام مختلف پنبه در شرایط مختلف اسمزی و تعیین ارقام برتر به تنش خشکی
    ( کم آبی ) در مراحل جوانه زنی و گیاهچه ای پنبه

    بررسی تنش آب ایستادگی بر ماندگاری گیاهچه های پنبه از ابعاد فیزیولوژیک

    تاثیر دماهای مختلف و اثر تنظیم کننده های رشدی بر رشد گیاهچه های پنبه تحت شرایط آب ایستادگی

    بررسی عملکرد و اجزاء عملکرد ارقام تجاری،  در دست معرفی و بومی پنبه تحت تنش خشکی (کم آبی) در شرایط مزرعه ای.

     

    فصل اول:

    کلیات

     < >تاریخچهتاریخ پنبه شاید به 10 تا 20 میلیون سال قبل بر می‏گردد.  قدیمیترین آثار کاربرد آن در پوشاک قریب به 5000 سال قبل در دره سند واقع در پاکستان یافت شده است.  هرودت[1] مورخ یونانی به وجود این گیاه در هند اشاره داشته است و آنرا از عجایب هندوستان به شمار آورده است(خدابنده، 1372).

    عده ای از گیاه شناسان منشاء پنبه را از آفریقا و برخی از هند و چین می دانند.  در هر حال مطالعات نشان می دهد که احتمالاً این گیاه از آفریقا به هندوستان آورده شده است(مرعشی  و  وافقی،  1352; ناصری، 1374).  سابقه کشت پنبه های دنیای جدید مانند Gossypium hirsutum L. در بقایای باستانشناسی در مکزیک و قدیمیترین آن در دره تهاکان بدست آمده است که متعلق به 2300 تا 3500 سال قبل از میلاد است.  پنبه های دنیای جدید از انواع وحشی که صد هزار تا یک میلیون سال قبل وجود داشته اند، منشاء گرفته اند(کوچکی و همکاران.،  1372).  نام پنبه از کلمه عربی القطن گرفته شده است.  در زبان لاتین کارباسوس، در هندوستان کاپاس و در ایران کرباس نام دارد.  در کشور آلمان به این گیاه درخت پشم می‏گویند(خدابنده، 1372).

    در دوره هخامنشیان در ایران کشت و کار انواع مختلف پنبه بومی(G. herbaceum) که جزو پنبه های آسیائی است معمول بوده و صنعت پارچه بافی در ایران رواج داشته است.  تا سال 1282 هجری قمری گونه های مختلف پنبه به نامهای بومی، رسمی، ولایتی، قره قوز، هندی، علی آبادی، خودرنگ، نرمه، شهری و شوشتری در نقاط مختلف ایران کشت می‏شد و به احتمال زیاد پنبه از طریق هندوستان به ایران آمده است.  زیرا در بین انواع قدیمی پنبه ایران، نوع هندی وجود داشته است(خدابنده، 1372).

    در سال 1298 اولین کارخانه پنبه پاک کنی در ایران تأسیس شد.  در زمان امیرکبیر یک نوع پنبه دنیای جدید از نوع آپلند[2] به وسیله یک کشیش آمریکائی به ایران وارد و در ارومیه کشت گردید که نتایج خوبی به همراه داشت.  در سال 1302 شرکت سهامی پنبه ایران و روس، تعدادی از ارقام جدید پنبه را وارد و در نواحی خراسان، گرگان و مازندران که مساعد کشت پنبه تشخیص داده شده بود، کشت نمود.  از این سال به بعد کشت و کار پنبه در ایران توسعه یافت و در سراسر کشور مرسوم گردید(خدابنده، 1372).

    1-2- اهمیت پنبه

    پنبه به علت موارد مصرف گوناگون، از نظر اقتصادی و تجاری اهمیت بسزائی دارد.  بالا رفتن تقاضا برای انواع فرآورده های این گیاه باعث می‏شود که روز به روز بر اهمیت و سطح زیر کشت پنبه افزوده گردد.  محصول پنبه شامل الیاف(محلوج)، دانه و لینتر می‏باشد که به مجموع آنها وش می‏گویند(ناصری، 1374).

    پنبه مهمترین گیاه لیفی جهان است که الیاف آن در ریسندگی کاربرد دارد.  الیاف پنبه دارای خصوصیات انحصاری است که سایر الیاف تمام این خصوصیات را بطور یکجا ندارند.  قابلیت شستشو، دوام، استحکام، قابلیت هدایت بخار آب، قابلیت انعطاف، سهولت آب رفتن یا تجمع اولیه و رنگ پذیری از خصوصیات الیاف پنبه می‏باشد(کوچکی، 1376).

    دانه پنبه بعد از سویا از نظر میزان تولید روغن دومین دانه روغنی جهان محسوب می‏شود(ناصری، 1374).  از مغز دانه پنبه، روغن، صابون، گلیسیرین، خوراک دام، شمع و … و از پوست دانه الکل فورفوریک، الکل اتیلیک، خوراک دام، گلوکز و … تهیه می نمایند.  از لینتر در تهیه کفپوش، پلاستیک، ابریشم مصنوعی، فیلم عکاسی، رنگ، کاغذ، و از پوست قوزه در تهیه الکل، سرکه، مقوا، کاغذ صافی، چوب سه لائی و … استفاده می‏شود(بی نام، 1382).

    زراعت پنبه نیاز به نیروی کار فراوان دارد.  از طرفی محصول آن ماده اولیه صنایع مختلف می‏باشد.  لذا تهیه محصول و تبدیل آن به فرآورده های مورد نیاز احتیاج به نیروی کار فراوان با تخصص های مختلف داشته و از نظر اشتغال زائی اهمیت بسزائی دارد(بی نام، 1382).

     

    1-3- سطح زیر کشت، تولید و عملکرد پنبه در ایران

    بررسی روند سطح زیر کشت و تولید پنبه در ایران طی نیم قرن اخیر افزایش زیادی را نشان می‏دهد.  بطوریکه سطح زیر کشت در سال 1326 از 7/59 به 229 هزار هکتار در سال 1377 و 184000 هزار هکتار در سال 1383رسیده است.  تولید پنبه نیز طی این سالها از 5/17 به 460 هزار تن در سال 1377 و 320 هزار تن در سال 1382  افزایش یافته است (بی نام، 1382). استان گلستان از نظر تولید  با 3/32 درصد از تولیدات پنبه کشور در جایگاه نخست قرار دارد.  استانهای خراسان، فارس، اردبیل، مازندران و تهران به ترتیب با 8/26، 6/8، 3/8،4/6 و 2/4 درصد از تولید پنبه کشور در رتبه های بعدی قرار گرفته اند(بی نام، 1382).

     

    متوسط تولید پنبه اراضی آبی کشور در یک هکتار 2094 کیلوگرم و اراضی دیم 1217 کیلوگرم
    می باشد.  بیشترین عملکرد پنبه آبی با 3140 کیلوگرم به استان اصفهان تعلق دارد(بی نام، 1382).

     

    1-4- طبقه ‏بندی پنبه

    پنبه گیاهی دو لپه از تیره پنیرکیان[3] و جنس Gossypium می باشد(کریمی، 1375).

     تا کنون از جنس Gossypium 50 گونه شناسائی شده است و کشف گونه های جدید دائماً ادامه دارد(ادریزی و همکاران.، 1985).  گونه های پنبه به دو گروه دیپلوئید و تتراپلوئید تقسیم می‏شوند.

     

    Abstract:

    In order to evaluation of water stress (excessive and deficit) on cotton cultivars, some experiments was carried out in three split phases in National Cotton Res. Ins. and Ali Abad district. In drought stress surveys (laboratory and green house conditions), both researches were carried out in factorial experiment on CRD, with four replications. Factors were drought stress and cultivar. In germination test and greenhouse condition phases, water stress levels were included: 0, -0/4, -0/8 and -1/6 MPa (for germination test) and non- water stress, mild water stress and high water stress were considered for greenhouse phase. Cultivars were similar for both experiments and contained: Sahel, Tabladilla, Siokra, No-200, Hashem Abad and Kashmar. Seed germination counting was accomplished in 4th and 7th days in different water potential. In greenhouse study with respect to growth stage after 35th by 45th days after planting in pots and two drought stress cycles, some morphological and physiological parameters were evaluated.  Results of seed germination test indicated that the lowest germination percent in 4th day, total germination percent and germination velocity was occurred under -1/6 MPa water potential. Germination rate was not different in 7th day between 0 and -0/4 MPa levels. Siokra has the highest total germination percent, germination velocity but germination percent in No-200 was higher than it in 4th day value. In all cultivars, fourth osmotic potential (-1/6 MPa) did not able to promote any germination action. Results of greenhouse experiment, drought stress decreased leaf fresh weight significantly. Plant height and total leaf chlorophyll was affected by first and second stress levels equally but the highest value of total chlorophyll was formed under high water stress level. In this part of study, total dry weight of seedlings has not shown any difference. Total fresh weight was the highest in non-water stress level. Tabladilla has a good performance in compare to other cultivars under means of drought stress levels. Results suggested that germination percent in upper than -0/8 MPa water potential did not success in studied cultivars on farm and if it is forecasted a drought stress period in initial growth season, It is better to planting Tabladilla for cultivation.

    In filed phase of drought stress study, survey was conducted in factorial experiment on RCBD, with four replications. Factors were cultivars and drought stress. Cultivars were only tetrapoloide ones (Sahel, Tabladilla, Siokra and No-200) and water stress levels were considered on water transpiration rate of A class pan transpiration in three levels which was included optimum irrigation, 65% plant water demand in 10% flowering stage (65% of optimum irrigation) as mild drought stress imposed and 30% plant water demand in 10% flowering stage (30% of optimum irrigation) as sever drought stress imposed. Results of filed study indicated that drought factor had significant effect on boll nember per plant, total yield, firs picking yield and second picking yield but 20 boll weight and sympodia branch numbers was not affected by this factor. First picking yield was decreased with increasing drought stress levels. Sahel cultivar had the highest total yield among other cultivars. In thirst part of this study, water logging survey was carried out. This survey was arranged in a factorial experiment using randomized completely design with four replications. Factors were included: temperature (10 and 20 centigrade), cultivar (Sahel, Tabladilla, Siokra, No-200, (G.hirsutum); Hashem Abad and Kashmar (G.barbadense)) and plant growth regulator (D-Manitol, Mepiquate chloride, Glycin betaeine and dionized water (control)). Plants were imposed under water logging condition after 6 leaves stage of cotton seedling for 48 hours and were putted in different temperatures. After this stages some parameters was evaluated in plants in 5th day. Seedling total dry weight (TDM) means comparison was shown that 10°c has decreased in contrast to 20°c TDM. Plant growth regulators had no significant effect on TDM but Glycin betaeine increased TDW in compare to others. In this study, No-200 cultivar indicated better tolerance under water logging stress in contrast to traditional cultivars (Sahel and Siokra).

    Results indicated that:

    Under sever drought stress on early of season; Tabladilla is the better cultivar in regards to more optimum seedling establishment.

    Late season Sahel cultivar has gained the highest second picking yield.

    No-200 introducing cultivar has the better relatively resistance in compare to traditional district cultivars (Sahel and Sepid) under water logging condition in seedling stage.

     

     

    Key words: Cotton (G. hirsutum & G.barbadense), cultivar, water stress, seedling characteristics.

  • فهرست و منابع پایان نامه تاثیر تنش آبی بر برخی خصوصیات مرفولوژیک و فیزیولوژیک ارقام پنبه

    فهرست:

     

    مقدمه

    فصل اول،کلیات

    1-1- تاریخچه

    1-2- اهمیت پنبه

    1-3- سطح زیر کشت ، تولید و عملکرد پنبه در ایران

    1-4- طبقه بندی پنبه

    1-5- مشخصات گیاه شناسی

    1-6-تنش محیطی

    1-7- تنش خشکی

    1-8- تنش غرقابی

    1-9- تنظیم کننده های رشدی

    فصل دوم : بررسی منابع ( پیشینه تحقیق )

    2-1- جوانه زنی بذر

    2-1-1جوانه زنی بذر پنبه

    2-2- اثرات تنش خشکی در پنبه

    2-2-1- اثر تنش خشکی بر تنفس

    2-2-2- توسعه و تقسیم سلول در شرایط تنفس

    2-2-3- اثر تنش خشکی بر فرایند فتوسنتزی

    2-3- اثر تنش خشکی بر انتقال مواد فتوسنتزی

    2-4- اثر آب ایستادگی و برخی مواد تنظیم کننده ی گیاهی بر رشد و عملکرد گیاه پنبه

    2-5- اندازه گیری میزان تبخیر و تعرق پتانسیل از خاک با استفاده از تشتک تبخیر

    فصل سوم : مواد و روشها ( روش تحقیق )

    3-1- آزمایشات تنش خشکی ( کم آبی )

    3-1-1- ارزیابی تاثیر تنش خشکی ( کم آبی ) بر ویژگیهای جوانه زنی ارقام پنبه

    3-1-2- آزمایش برآورد میزان جوانه زنی در شرایط تنش خشکی ( کم آبی )

    3-2-آزمایش ارزیابی گیاهچه ای در شرایط تنش خشکی ( کم آبی )

    3-2-1- اندازه گیری مقدار کلروفیل به روش جنسن

    3-3- آزمایش تنش خشکی ( کم آبی ) در شرایط مزرعه ای

    3-4- تنش غرقابی ( آب ایستایی)

    3-5- تجزیه وتحلیل

    فصل چهارم: نتیجه وبحث

    4-1- بررسی خصوصیات جوانه زنی و رشدی ارقام مختلف پنبه تحت تنش خشکی (کم آبی)

    4-1-1 تجزیه واریانس

    4-1-2- بحث و نتیجه گیری

    4-2- مطالعه تنش خشکی (کم آلی) در گلخانه

    4-3- بررسی خصوصیات عملکردی ارقام مختلف پنبه تحت شرایط خشکی(کم آبی) در شرایط مزرعه

    4-3-1- نتایج تجزیه واریانس صفات مورد بررسی در مطالعه مزرعه ای

    4-3-2- نتایج مقایسه میانگین های صفات مورد مطالعه در شرایط آزمایش مزرعه ای

    4-3-3- بررسی ضراب همبستگی بین صفات

    4-4- اثر تنظیم کننده رشد در تحمل به آب ایستادگی پنبه در دماهای مختلف فیتوترون

    4-4-1 تجزیه واریانس صفات

    4-4-2-مقایسه میانگین ها

    4-4-3- بحث

    فصل پنجم: نتیجه گیری  و پیشنهادات

    5-جمع بندی نتایج آزمایشات

    5-1- پیشنهادات

    فهرست منابع

    چکیده انگلیسی

     

    منبع:

    امام، ی.  (1374).  فیزیولوژی تولید گیاهان زراعی گرمسیری.  چاپ اول.  مرکز نشر دانشگاه شیراز.

    بانیانی، ع.  و م.  حکیمی.  (1376).  کشت گلدانی پنبه با استفاده از پیپرپات.  سنبله  62-92،24.

    برزعلی،م. (1387). تعیین روشهای موثر در کاهش اثرات خشکسالی بر عملکرد گیاه پنبه در استان گلستان. گزارش نهائی پروژه تحقیقاتی، انتشارات معاونت برنامه ریزی استانداری گلستان.

    برزعلی،م. (1388). اثر محلولپاشی گلایسین بتائین به تحمل به خشکی در ارقام مختلف پنبه. گزارش نهائی پروژه تحقیقاتی، انتشارات موسسه تحقیقات پنبه کشور، 64 صفحه.

    برزعلی، م.، ف.  قزلی.  و م. موحدی.  (1379).  توسعه کشاورزی، گامی در جهت کاهش فقر کشاورزان کم درآمد.  مجله کشاورزی و صنعت،  28-31 ،17.

    بی نام.  (1382). بانک اطلاعات کشاورزی ایران.  اداره کل آمار و اطلاعات، معاونت برنامه ریزی و بودجه وزارت کشاورزی، 216 صفحه.

    حاجی زاده، ا.  (1369).  خاک شناسی کشاورزی.  چاپ اول، مرکز انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی، 176 صفحه.

    حسینی نژاد، ز.  و  مهاجر عباسی،  ا. (1374).  بررسی و مطالعه رگرسیون بین خواص کیفی و کمی الیاف پنبه.  مرکز اصلاح و تهیه نهال و بذر ورامین، وزارت کشاورزی، 22 صفحه.

    حکمت شعار، ح. (1372).  فیزیولوژی گیاهان در شرایط دشوار. چاپ اول. 206 صفحه.

    خدابنده، ن. (1372).  زراعت گیاهان صنعتی.  چاپ چهارم،  مرکز نشر سپهر، 454 صفحه.

    خلیلی سامانی، م. (1374).  بررسی اثر تراکم و فاصله ردیف کاشت بر عملکرد و اجزاء آن بر رقم پنبه ورامین در اصفهان.  پایاننامه کارشناسی ارشد رشته زراعت، دانشگاه تربیت مدرس، 120صفحه.

    خواجه پور، م. ر. (1373).  تولید نباتات صنعتی. چاپ دوم، انتشارات دانشگاه صنعتی اصفهان، 250 صفحه.

    سرمدنیا، غ. (1375).  تکنولوژی بذر (تألیف کاپلند  و  مک دونالد).  چاپ اول.  انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد.  288 صفحه.

    سرمدنیا، غ و کوچکی، ع. (1371).  جنبه های فیزیولوژیکی زراعت دیم (تألیف یو اس گوپتا).  چاپ دوم.  انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد، 426 صفحه.

    رضائی، ج. (1379). بررسی مقاومت گیاهچه های پنبه نسبت به خشکی در شرایط گلخانه. گزارش نهائی. موسسه تحقیقات پنبه کشور، 31 صفحه.

    زنگی، م. و  قجری، ع. (1380).  ارزیابی قدرت جوانه زنی ارقام تتراپلوئید پنبه در محیط اسمزی و ارتباط آن با شرایط مزرعه ای. گزارش نهائی. موسسه تحقیقات پنبه کشور، 19 صفحه.

    عالیشاه، ع.  (1374).  بررسی سیتولوژیکی و مورفولوژیکی ارقام دیپلوئید (بومی) پنبه ایران.  پایاننامه کارشناسی ارشد رشته اصلاح نباتات، دانشگاه تربیت مدرس، 274 صفحه.

    عالیشاه، ع. (1376).  بررسی تکمیلی چهار رقم متحمل به کم آبی در استان گلستان. گزارش نهائی. موسسه تحقیقات پنبه کشور، 39 صفحه.

    عالیشاه، ع. (1381). ارزیابی مقدماتی ژنوتیپهای پنبه بمنظور انتخاب ارقام متحمل به کم آبی. گزارش نهائی. موسسه تحقیقات پنبه کشور، 27 صفحه.

    عامل هاشمی پور، ص. (1377). کشاورزی ایران در یک نگاه.  مؤسسه پژوهشهای برنامه ریزی و اقتصاد کشاورزی، وزارت کشاورزی، 94 صفحه.

    علیزاده، ا .(1369). رابطه آب خاک و گیاه (تألیف کرامر). چاپ اول. انتشارات جاوید، 735 صفحه.

    قربانی نصرآباد، ق. (1383). ارزیابی تعیین نیاز آبی گیاه پنبه با استفاده از تشتک تیخیر کلاس A . گزارش نهائی، موسسه تحقیقات پنبه کشور، 47 صفحه.

    قورت تپه، ح و قیاسی، م. (1387). تنش غرقابی و آثار آن بر اکوفیزیولوژی گیاهان. انتشارات جهاد دانشگاهی، چاپ اول، 114 صفحه.

    کوچکی، ع و علیزاده، ا. (1365). اصول زراعت در مناطق خشک (جلد دوم). انتشارات آستان قدس رضوی. 187 صفحه.

    کریمی، ه. (1375). گیاهان زراعی.  چاپ چهارم، انتشارات دانشگاه تهران، 387 صفحه.

    کوچکی، ع.، م، حسینی و م.  نصیری محلاتی. (1372).  رابطه آب و خاک در گیاهان زراعی.  (تألیف، آی. دی. تی یر – ام.  ام.  پیت).  چاپ اول، انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد، 560 صفحه.

    کوچکی، ع.  (1376).  زراعت در مناطق خشک.  چاپ ششم، انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد، 202 صفحه.

    مالک، ا.  و عالمی، م. (1365).  آب مصرفی گیاهان و آب مورد نیاز برای آبیاری.  مرکز نشر دانشگاهی تهران، 309 صفحه.

    مرعشی، م. ر. و وافقی، ح. (1352).  پنبه – کشاورزی و بازرگانی.  چاپ دوم،  مرکز نشر سپهر، 408 صفحه.

    ملکوتی، م. ج  و غیبی، م. ن.  (1379).  تعیین حد بحرانی عناصر غذائی موثر در خاک، گیاه و میوه در راستای افزایش عملکرد کمی و کیفی محصولات استراتژیک کشور. نشر آموزش کشاورزی، کرج. ایران.  211 صفحه.

    ناصری، ف. (1374). پنبه. (تألیف، آر. جی. کهل – سی. اف. لوئیس). چاپ اول، انتشارات آستان قدس رضوی، 901 صفحه.

    نعمتی، ن. (1379). بررسی کشت مخلوط پنبه و سورگرم. رساله دکتری زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، 158 صفحه.

    Alishah,o and Ahmadikhah.A.(2009).the effect of drought strees on improved cotton varieties in Golestan Province of iran international J.of Plant production , 3,17-26.

     Anderson, J. V., Chevone, B. I. and Hess, J. L. (1992). Seasonal variation in the antioxidant system of eastern white pine needles.  Plant Physiology, 98, 501-508.

     AOSA. (1980). Rules for testing seeds.  Journal of Seed Technology, 5, 1-116.

     Arraus, M. A. (1989). Breeding strategies for drought resistance. In: Drought Resistance in Cereals, ed. Baker, F. W. G., pp. 107-116. ICUS Press, CAB International.

     Ashraf, M and Harris, P. (2005). Abiotic stresses: Plant resistance through breeding and molecular approaches. CRC Press. Pp. 875.

     Ball, R. A. and Oosterhuis, D. M. (1994). Growth dynamics of the cotton plant during water-deficit stress.  Agronomy Journal, 79, 166-171.

     Bange, M. P., Milroy, S. P., and Thongbai, P. (2004). Growth and yield of cotton in response to water logging. Filed Crops Res., 88, 129-142.

     Bardow, J. M. and Bauer, P. J. (1994). Cotton genotype responses to suboptimal temperatures: Part I.Post emergent seedling growth. Proceedings of the Beltwide Cotton Conference, U.S.A., 2, 704.

     Barke, J. (1985). Influence of soil water deficit on root growth and cotton seedlings.  Plant Soil, 53, 109-115.

     Basal, H., Bebeli, P., Smith, C. W. and Thaxton, P. (2003). Root growth parameters of converted race stocks of upland cotton and two BC2F2 populations. Crop Science., 43, 1983-1988.

     Basal, H., Smith, C. W., Thaxton, P. S. and Hemphill, J. K. (2005).  Seedling drought tolerance in upland cotton. Crop Science., 45, 766–771.

    Basal, H. and Unay, A. (2006). Water Stress in Cotton (Gossypium hirsutum L.). Ege Üniv. Ziraat Fak. Derg., 43, 101-111.

     Bell, D. T. (1974). The influence of osmotic pressure in tests for allelopathy. Trans. Illinois State Academic Science., 67, 312–317.

    Bibi, N. A., Hameed, H., Ali, N., Iqbal, M. A., Haq, B.M., Atta, T.M., Shahand, S. and Alam, S. (2009). Water stress induced variations in protein profiles of germinating cotyledons from seedlings of chickpea genotypes. Pak. J. Bot., 41, 731-736.

    Bradford, K. J. and Hsiao,T. C.(1982). Physiological response to moderate water stress,In: Physiological Plant Ecology.eds. Lang,  pp, 384.

     Bradford, K. J., Hsiao, T. C., and Yang, S. F. (1982). Inhibition of ethylene synthesis in tomato plants subjected to anaerobic root stress. Plant Physiol., 70, 1503-1507. 

     Christiansen, N. and Roland, R. (1981). Oxygen and physical impedance affecting germination.  Journal of Cotton Science, 17, 51-55.

     Cook, C. G. and El-Zik, K. M. (1992). Cotton seedling and first bloom plant characteristics: Relationships with drought-influenced boll abscission and lint yield.  Crop Science, 32, 1464-1467.

     Conaty, W. C., Tan, D. K. Y., Constable, G. A., Sutton, B. G., Field, D. J., and Mamum, E. A. (2008). Genetic Variation for Waterlogging Tolerance in Cotton. The Journal of Cotton Science, 12, 53–61.

     Cramer, G. R., Lauchli, A. and Polito, V. S. (1985). Displacement of Ca+2 by Na+ from the plasmalemma of root cells. A primary response to salt stress?.  Plant Physiology, 79, 207-211.

     Cutler, J. M. and Rains, D. W. (1977). Effects of irrigation history on responses of  cotton to subsequent water stress. Crop Science, 17, 329-334.

     Dat, J. F., Capellia, N., Folzer, H., Bourgeade, P., and Badot, P. M. (2004). Sensing and signaling during flooding. Plant Physiology and Biochemistry, 42, 273-282.

     Delouche, J. C. (1981). Harvest and post-harvest factors affecting the quality of cotton planting seed and seed quality evaluation. Proceedings of the Beltwide Cotton Conference, U.S.A.,  1, 64-65.

     Dennis, E. S., Dolferus, R., Ellis, M., Rahman, M., Wu, Y., Hoeren, F. U., Grover, A., Ismond, K. P., Good, A. G., and Peacock, W. J. (2000). Molecular strategies for improving waterlogging tolerance in plants. Journal of Experimental Botany, 51, 89-97.

    Davis, W. A., Ritchie, G., and Sexton, L. (2009).  A novel screening method of water stress in multiple cotton varieties. Georgia Cotton Commission, Final Report, Pp. 22.

     Drew, M.C., and Sisworo, E. J. (1977). Early effects of flooding on nitrogen deficiency and leaf chlorosis in barley. New Phytol, 79, 567-571.

    Diatchenko, L,. Lau, Y.F., and Siebert, P. D. (2006). Suppression subtractive hybridization: a method for generating differentially regulated or tissue-specific cDNA probes and libraries. Proc Natl Acad Sci USA., 93, 6025–6030

     Edrizzi, J.  E., Eurcotte, E. L. and Kohel, R. J. (1985).  Genetics, cytogenetic and evaluation of gossypium.  Advances in Genetics, 23, 271-275.

    Edmisten, K. L. (2009). Cotton information. North Carolina State University C.B. Pub., 7603, NCSU, Raleigh, NC 27695-7603. Pp. 209.

    Egilla, J. N., Davies, Jr.F.T., and Boutton, T.W. (2005). Drought stress influences leaf water content, photosynthesis, and water-use efficiency of Hibiscus rosa-sinensis at three potassium concentrations. Photosynth., 43, 135–140.

    Iqbal, N., Ali, H., Khan, M. K. R. and Haq, M. A. (2006). Effect of water deficit on protein reserves in cotyledons of germinating cotton seeds. Science Asia, 32, 325-327.

     Genty,  B., and Vieira da Silva, J. B. (1987). Effects of drought on primary photosynthetic processes of cotton leaves. Plant Physiology, 83, 360-364.

     Gupta, S. K. and Gupta, I. C. (1997). Crop Production in Waterlogging Saline Soils. Scientific Publication. Jodhpur/India.

    Hocking, P. J., Reicosky, D. C., and Meyer, W. S. (1985). Nitrogen status of cotton subjected to two short term periods of waterlogging of varying severity using a sloping plot water table facility. Plant Soil, 87, 375-391.

     Hocking, P. J., Reicosky, D. C., and Meyer, W. S. (1987). Effects of intermittent waterlogging on the mineral nutrition of cotton. Plant Soil, 101, 211-221.

     Hodgson, A. S. (1990). Micronutrients: Are they important under waterlogging? Fifth Australian Cotton Conference, Broadbeach. ACGRA, pp. 165-170.

     Hodgson, A. S. and Chan, K. Y. (1982). The effect of short-term  waterlogging during furrow irrigation of cotton in a cracking grey clay. Australian Journal of Agricultural Research. 33, 109 –116.

     Hsiao, T. C. (1973). Plant response to water stress. Annual Review of Plant Physiology, 24, 519-570.

     Hugh J. E. (2003). A precise gravimetric method for simulating drought stress in pot experiments. Crop Science., 43, 868-1873.

    Iqbal, N., Ali, H., Khan, M. K. R. and Haq, M. A. (2006). Effect of water deficit on protein reserves in cotyledons of germinating cotton seeds. Science Asia, 32, 325-327.

    ISTA. (1999). International rules for seed testing. Supplement to Seed Science and Technology,  27, 1-333.

     ISTA. (2001). Amendment of seed testing.  Supplement to Seed Science  and Technology,  29, 1-185.

    75.   Jensen M., Chakir, S., and Feige, G. B. (1999). Osmotic and Atmospheric Dehydration Effects in the Lichens Hypogymnia, Physodes, Lobaria Pulmonaria, and Peltigera Aphthosa: An in vivo Study of the Chlorophyll Fluorescence Induction. Photosynthetica, 37, 393- 404.

     Jones, M. M., Turner, N.  C. and Osmond, C. B. (1981). Mechanisms of drought resistance. In: The Physiology and Biochemistry of Drought Resistance in Plant, eds.  Paleg, L. G. and Aspinall, D.,  pp.  14-36.  New York:  Academics Press.  U.S.A.

    Kim, Y., Pan, S., Kang, H., and Zinc, A. (2007). Finger-containing glycine-rich RNA-binding protein, atRZ-1a, has a negative impact on seed germination and seedling growth of Arabidopsis thaliana under salt or drought stress conditions. Plant Cell Physiol., 48, 1170–1181.

     Kohel, R. J. and Lewis, C. F. (1993). Cotton. American Society of Agronomy, Inc.,  Publisher, Madison, Winconsin, USA.

     Kramer, P. J. (1983). Water Relation in Plants.  Academic Press. pp. 34-41.

     Krieg, D. R. (1997). Genetic and environmental factors affecting productivity of cotton. Proceedings of the Beltwide Cotton Conference, U.S.A., 2, 1347.

     Krieg, D. R.  and Sung, J. F. M. (1986). Source – sink relation as affected by water stress during boll development. In: Mauney, J.  R.  and  Stewart, J.  M. (eds.).  Cotton Physiology.  The Cotton Foundation, Memphis, TN, pp.37-77.

     Laffray, D. and Louguet, P.(1990). Stomatal responses and drought resistance.  Botany, 137, 47-60.

     Leidi, E.  O., Lopes, J. M., Lopes, M. and Gutierrez, J. C. (1993). Searching for tolerance to water stress in cotton genotypes:  photosynthesis, stomatal conductance and transpiration.  Photosynthetica, 28, 383-390.

     Lemon, R. (2004). Effects of waterlogged soils and reduced heat unit accumulation in cotton. Texas Agric. Extension Rep., 14, 24-26.

     Leopold, A. C. and Vertucci, C. W. (1989).  Moisture as a regulator of physiological reaction in seed. In: Seed Moisture, ed(s). Stanwood, P. C. and McDonald, M. B., pp.51-68. CSSa Special Publication, 12ASA, Madison, WI,  USA.

     Levitt, J. (1980). Responses of plants to environmental stress.  Volume.  2.  Water, radiation, salt and other stresses. 2nd edition.  Academic Press, New York.  p  607.  pp.  225-228.

     Liao, C. T. and Lin, C. H. (2001). Physiological adaptation of crop plants to flooding stress. Proc. Natl. Sci. Counc. Roc., 25, 148-157.

    Liptay, A.,  Sikkema, P.  and Fonteno, W.  (1998). Transplant growth control through water deficit stree: A reviw.  Hort Technology, 8, 54-59.

     Loggini, B., Scartazza, A., Brugnoli, E. and Navari-Izzo, F. (1999).  Antioxidative defense system, pigment composition and photosynthetic efficiency in two wheat cultivars subjected to drought.  Plant Physiology, 119,1091-1099.

     Longenberger, P. S., Smith, C. W., Thaxton, P. S. and McMichael, B. L. (2006). Development of a screening method for drought tolerance in cotton seedlings. Crop Science., 46, 2104-2110.

     Lopez, J. M., Gutierrez, J. C. and Leidi, E. O. (1995). Selection and characterization of cotton cultivars for dryland production in the South West of Spain.  European Journal of Agronomy, 4, 119-126.

    Maqbool A, Zahur M, Riazuddin S. Identification and expression of six drought responsive transcripts through differential display in desi cottion (Gossypium aroreum). Mol Biol (Mosk). 2008;42:559–565.

     Masle, J. and Passioura, J. B. (1987). The effect of soil strength on the growth of young wheat plants.  Australian Journal of Plant Physiology, 14, 643-656.

     Mauney, J. R.  and Stewart, J. M. (1986). Cotton physiology. The Cotton Foundation, Memphis. USA.

     McDaniel, R.G. (1982a). Effect of amplify seed treatments on germination and emergence properties of cotton.  Agronomy Abstract, 1: 135.

     McDaniel, R.G. (1982b). The physiology of temperature effects on plants, In M. Christiansen (ed.), Breeding plants for less favorable environment.  Wiley, NY, pp.13-45.

     McDaniel, R. G. (1996). Impact of seed attributes on 21st  century cotton cultivar development. Proceedings of the Beltwide Cotton Conference, U.S.A., 1: 625.

     McMichael, B.  L.,  Jordan, W.  R.  and Powell, R.  D.  (1973).  Abscission processes in cotton: Induction by plant water deficit.  Agronomy Journal, 65, 202-204.

     McMichael, B.  L. and Quisenberry, J.  E. (1991). Genetic variation for root-shoot relationships among cotton germplasm. Environmental and Experimental Botany, 31, 461-470.

     Meek, C., Oosterhuis, D., and Gorham, J. (2003). Foliar-applied Glycine Betaien affect endogenous Betaine levels and yield in cotton?. Crop Management,10, 1094-1102.

     Meyer, W. S., Reicosky, D. C., Barrs, H. D., and Smith, R. C. G. (1987). Physiological responses of cotton to a single waterlogging at high and low N-levels. Plant Soil, 102,161-170.

    Munk, D, S. (2009).  Irrigating San Joaquin Valley Pima cotton with changing crop management needs. UCCE Advisor for agriculture and consumers. 2, 221-229.

    Munk, D. and Wroble, J. (2007). Contrasting Fruit Retention Characteristics of High Yielding Pima and Acala Cotton. 2007 Beltwide Cotton Production Conferences. ncc.confex.com/ncc

    Munk, D,. Wroble, J., and Hutmacher, R. (2007). Crop Responses to Water Deficits in High Yielding Pima and Acala Cotton. 2007 Beltwide Cotton Production Conferences. ncc.confex.com/ncc

     Munns, R., Passioura, J. B., Guo, J., Chazen, O. and Cramer, G. R.  (2000).  Water relations and leaf expansion: importance of time scale. Journal of Experimental Botany, 51, 1495-1504.

     Murillo-Amador, B., Lopez-Aguilar, R., Kaya, C., Larinaga, J. and Flores-Hernandez, A. (2002). Comparative effects of NaCl and polyethylene glycol on germination, emergence and seedling growth of cowpea.  Journal of Agronomy and Crop Science, 188, 235-247.

     Musgrave, M. E., and Ding, N. (1998). Evaluation wheat cultivars for water logging tolerance. Crop Sci., 38, 90-97.

     Nepomuceno, A.  L.,  Oosterhuis, D.  M.  and  Stewart, J.  M. (1998).  Physiological responses of cotton leaves and roots to water deficit induced by polyethylene glycol. Environmental and Experimental Botany,40,29-41.

     Orcutt, D.  M.  and  Nilsen, E.  T.  (2000).  Physiology of plants under stress. John Wiley and Sons, New York, USA.p. 64-65.

     Pace, F. P., Cralle, H. T. and Senseman, S. A. (1999). Drought-induced changes in shoot and root growth of young cotton plants. The Journal of Cotton Science, 3, 183-187.

     Parmar, M. T. and  Moore, R. P. (1968). Carbowax 6000, mannitol, and sodium chloride for simulating drought conditions in germination studies of corn(Zea mays L.)of strong and weak vigor. Agronomy Journal.,60,192–195.

     Pendergast, L., and Midmore, D. (2006). Oxygation: Enhanced root function, yields and water use efficiencies through aerated subsurface drip irrigation, with a focus on cotton. The 13th Australian Agronomy Conference, Perth, Australia. Available at http://www.regional.org.au/au/ asa/2006/concurrent /technology/ 4702_ pendergastl.htm. The Australian Society of Agronomy.

     Peng, S. and Krieg, D. R. (1991). Single leaf and canopy photosynthesis response to plant age in cotton.  Agronomy Journal, 83, 704-708.

     Pettigrew, W. T. and Gerik, T. J. (2007). Cotton photosynthesis and carbon metabolism. Advance of Agronomy, 94, 209-236.

     Peuch-Sunsez, K. L. (1988). Partitioning of biomass in water and nitrogen-stressed cotton during pre-bloom stage. Journal of Plant Nutrition, 19, 595-617.

    Plaut, Z., Carmi,A., and Grava,A. (1996). Cotton root and shoot response to subsurface drip irrigation and partial wetting of the upper soil profile. Irrig. Sci., 16, 107-113.

     Prisco, J. T., Haddad, C. R. B. and Bastos, J. L. P. (1992). Hydration-dehydration seed pre-treatment and its effects on seed germination under water stress conditions. Revista Brasileira de Bostanica, 15,31-35.

     Reicosky, D. C., Meyer, W. S., Schaefer, N. L., and Sides, R. D. (1985). Cotton response to short-term waterlogging imposed with a water-table gradient facility. Agricultural Water Management, 10, 127-143.

     Rochester, I. (2001). Nutripak: a practical guide to cotton nutrition. Australian Cotton Cooperative Research Centre, Narrabri.

    Schaefer, N. L., Melhuish, F. M., Reicosky, D. C., and Meyer, W. S. (1987). The effect of an intermittent water-table gradient on soil and xylem nitrate in cotton. Plant Soil, 97, 71-77.

    Setter, T. L., and I. Waters. (2003). Review of prospects for germplasm improvement for waterlogging tolerance in wheat, barley and oats. Plant Soil, 253, 1- 34.

    Shumway, C.  R. (2003).  Effect of PIX TM rate on cotton development and yield potential. Summaries of Cotton Research Progress, 140-141.

    Singh, J. and Patel, A. L. (1996). Water statues, gaseous exchange, prolin accumulation and yield of wheat in response to water stress. Annuals of Biology, 12, 77-81.

    Singh, K. and Afria, B. S. (1985). Evaluation of desi and upland cotton varieties for moisture stress tolerance during germination and seedling growth.  Indian Agriculturist, 29, 171-176.

    Smethurst, C. F., and Shabala, S. (2003). Screening methods for waterlogging tolerance in lucerne: comparative analysis of waterlogging effects on chlorophyll fluorescence, photosynthesis, biomass and chlorophyll content. Functional Plant Biology, 30, 335-343.

    Smith, C. W. and Cothren, J. T. (1999). Cotton, 1st ed. John Wiley and Sons, New York,  USA.

    Springer, T. L. (2005). Germination and early sedling gowth of caffy-seded gasses at ngative wter ptentials. Crop Science., 45, 2075–2080.

    Srivastava, J. P., Gangey, S. K., and Shahi, J. P. (2007). Waterlogging resistance in maize in relation to growth, mineral compositions and some biochemical parameters. Indian Journal of Plant Physiology, 12, 28-33.

    Taiz L., and Zeiger, E. (2006). Plant Physiology. Sinauer Associates. Inc. Publishers.

    Thongbai, P., Milroy, S., Bange, M., Rapp, G., and Smith, T. (2001). Agronomic responses of cotton to low soil oxygen during waterlogging. 10th Australian Agronomy Conference, Hobart, Tasmania, pp.

    Trought, M. C. T., and Drew, M. C. (1980). The development of water logging damage in wheat seedling (Triticum aestivum L.). Plant and Soil, 72-94.

    Taylor, H. M. (1983). Managing root systems for efficient water use: An overview.  In: Taylor, H.  M.,  Jordan, W.  R.  and Sinclair, T.  R.  (eds).  Limitation to Efficient Water Use in Crop Production.  ASA, Madison, WI.  USA.

    Vinocur, B., and Altman, A. (2005). Recent advances in engineering plant tolerance to abiotic stress: achievements and limitations. Curr. Opin Biotechnol,. 16, 123–132.

    Wiengweera, A., and Greenway, H. (2004). Performance of seminal and nodal roots of wheat in stagnant solution: K+ and P uptake and effects of increasing O-2 partial pressures around the shoot on nodal root elongation. J.Exp. Bot., 55, 2121-2129.

    Zhang, X., Chuan-Liang, L., Wang, J., Li, F. and Ye, W. (2007). Drought-tolerance evaluation of cotton with PEG water-stress method. Cotton Science, 19, 205-209.

    136.  Zhang, L., Li, F., Liu, C., Zhang, C., and Zhang, C. (2009). Construction and analysis of cotton (Gossypium arboreum L.) drought-related cDNA library. BMC Res Notes, 2, 120-129.

    Zhu, X. H. and Gao, Q. (1993). Synthetic evaluation of fruit sites and branching in cotton sown or transplanted after wheat harvest. Journal of Nanjing Agricultural University, 16, 6-10.

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت