پایان نامه تاریخ زندگی پیامبر اکرم ( صلی الله علیه و آله وسلم ) قبل و بعد از بعثت

تعداد صفحات: 199 فرمت فایل: word کد فایل: 10002473
سال: مشخص نشده مقطع: کارشناسی ارشد دسته بندی: پایان نامه تاریخ
قیمت قدیم:۲۶,۵۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۴۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه تاریخ زندگی پیامبر اکرم ( صلی الله علیه و آله وسلم ) قبل و بعد از بعثت

    چکیده:

    در نوشته حاضر مطالبی درباره تاریخ زندگانی پیامبر (صلی الله علیه و آله) قبل و بعد از بعثت در چندین فصل به نگارش در آمده است که هر فصل زیر مجموعه‌های خاص به خود را دارد که عبارتند از:

    فصل نخست در مورد میلاد و کودکی پیامبر (صلی الله علیه و آله) می باشد که شامل وقوع حوادث شب میلاد آن حضرت، سال و ماه و روز تولد آن حضرت و دوران شیرخوارگی و سفرهای پیامبر (صلی الله علیه و آله) به یثرب و شام است که مطالعه تاریخ زندگی چنین مرد بزرگی، از جمله حوادث تولد آن حضرت و صحنه های غم انگیز دیگری که در دوران کودکی آن حضرت رخ داد چیزهای بسیار زیادی می تواند به ما بیاموزد.

    فصل دوم شامل دوران جوانی آن حضرت می شود که عبارت از عواطف آن حضرت در دوران جوانی و جنگهای فجار و پیمان حلف الفضول و شبانی پیامبر (صلی الله علیه و آله) است که مطالعه این دوره از زندگی آن حضرت بردباری و صبوری در برابر سختی ها و مصائب را به هر انسانی می آموزد.

    فصل سوم دوره ازدواج تا بعثت آن حضرت را در برمی گیرد که شامل پیشنهاد ازدواج، کیفیت خواستگاری، آیین پیامبر قبل و بعد از بعثت می باشد.

    فصل چهارم پژوهش دوران بعثت تا هجرت پیامبر (صلی الله علیه و آله) را در برمی گیرد که شامل رفتن پیامبر به غار حرا و آغاز وحی، نخستین زن و مرد مسلمان، دعوتهای پیامبر که شامل دعوت سری، دعوت خویشاوندان و دعوت عمومی می باشد و آزار و شکنجه هایی که مشرکان قریش بر پیامبر (صلی الله علیه و آله) و دیگر مسلمانان وارد می کردند که این فصل صحنه های پر ابهت و اسرارآمیزی مانند نزول وحی و به دنبال آن مقاومت عجیب و سرسختانه سیزده ساله پیامبر(صلی الله علیه و آله) و یاران معدود او، در راه نشر آیین اسلام در مکه و مبارزه با بت پرستی می باشد.

    فصل پنجم دوران هجرت تا وفات آن حضرت را شامل می شود که عبارت از هجرت به حبشه،شعب ابی طالب،وفات دو عزیز بزرگوار(ابوطالب وحضرت خدیجه(سلام الله علیها)) پیمان های عقبه اول و دوم، مهاجرت به مدینه و حوادث و رویدادهای از سال اول تا سال یازدهم و وفات آن حضرت می باشد که صحنه‌های پرهیجان و پرحادثه ای است که هر کدام نمونه ای از عالیترین فداکاریها و هدفها، در راه کوبیدن انواع مظاهر بت پرستی، در راه مبارزه با تبعیضات ناروا و نژادپرستی و هرگونه استعمار و استثمار بشر به وسیله بشر محسوب می شود.

    مقدمه

    خوشا به حال کسانی که قرنهاست در گذشته اند و هنوز نام نیکشان بر زبانهاست و اعمال برجسته آنان صفحات تاریخ بشریت را زینت می دهد، بشر، شریر و درنده خوست و در تاریخش جز این صفات جلوه گر نیست. اما گاهی از میان همین بشر افرادی برخاسته اند که در میان صفحات تیره و تاریک تاریخ انسانیت صفحاتی درخشنده تر از خورشید بوجود آورده اند، اینها افرادی هستند که آن صفات زشت را از خود دور ساخته، آینه دل و فکر را از هر رذیله ای زدوده و خود را وقف نیکی کرده، برای اصلاح نوع خود رنجها کشیده و نیکی را برای نیکی خواسته اند و در این راه جان داده‌اند.

    اینان همان پیامبران و مصلحین هستند، اینها خیل رسل می باشند که محمد بن عبدالله (صل الله علیه و آله) در راس آنها قرار دارد.

    پیامبر (صلی الله علیه و آله) از همه مردان تاریخ و از  خود تاریخ عظیم تر است، زیرا هیچ مردی در تاریخ بشریت یافت نمی شود که عملی مانند حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) در زمان حیات خود انجام داده باشد، فقط اوست که تاریخ اسلام را از روز بعثت تاکنون و تا این کره خاکی برپاست ایجاد نمود.

    پیامبر(صلی الله علیه وآله)از هر مصلح،از هر فاتح بزرگتر است زیرا هیچ مصلحی آن خدمت را که حضرت محمد(صلی الله علیه وآله)به انسانیت کرده، نکرده است.

    حضرت محمد (صلی الله علیه و آله)، از هر فاتح برتر است، زیرا فتوحات او در راه نشر مقدسترین مرامها که توحید و عقیده و ایمان باشد، بود. نه برای جهانگیری و به دست آوردن جاه و مقام یا طلب مال دنیا. زیرا از سراسر تاریخ زندگانیش هویداست که جز حق و حقیقت طالب چیزی نبود، در دوره فتح و غلبه فروتن تر و زاهدتر و قانع تر از هر دوره از ادوار زندگی خود بود، چیزی از مال دنیا نداشت و به چیزی از مال دنیا راغب نبود.

    در آن وقت که همه چیز برایش فراهم شد و می توانست مانند بزرگترین فرمانروایان جهان زندگی کند، از لذات متنعم باشد، پس از آن تلاش دشوار چندی بیاساید، به دنیا روی نیاورد، او در اوج عظمت خود با همان وضع که در اول هجرت داشت ساخت.

    خواند تاریخ چنین مردی برای هرکس، مسلمان باشد یا نباشد مایه عبرت است،هر ناحیه از نواحی زندگی پیامبر(صلی الله علیه وآله)مملو از پند و عبرت درستی است.

    تاکنون هزاران نفر به نوشتن تاریخش پرداخته اند و تا جهان برپاست هزاران هزار مورخ و محقق دیگر به نوشتن این تاریخ خواهند پرداخت و هر مورخی چیز تازه ای در این تاریخ خواهند یافت. اما هیچ کس به عظمت او، با اسراری که در وجودش نهفته، به جلالت و شکوه تعالیم او پی نخواهد برد.

    حضرت محمد(صلی الله علیه و آله) مانند طبیعت عظیم و دارای اسراری است که کشف هر کدام از آنها، اسراری در بردارد. اکنون ما نیز با قلم ناتوان خود در صدد هستیم تاریخ زندگانی این مرد بزرگ و فرمانده عظیم و داعی به سوی خدا و مبلغ فضیلت و اخلاق را بنویسیم و بعضی از جنبه های شخصیت او را تا جایی که معلومات و مطالعات ما را یاری می کند روشن سازیم و از خداوند توفیق و یاری می طلبیم.

  • فهرست و منابع پایان نامه تاریخ زندگی پیامبر اکرم ( صلی الله علیه و آله وسلم ) قبل و بعد از بعثت

    فهرست:

    مقدمه

    کلیات

    تعریف و تبیین موضوع

    ضرورت و اهمیت موضوع

    فوائد و اهداف تحقیق

    پیشینه تحقیق

    سوال های تحقیق

    روش تحقیق

    ساختار تحقیق

    کلید واژه ها

    محدودیت و موانع تحقیق

    فصل اول

    میلاد و کودکی پیامبر

    وقوع حوادث در شب میلاد پیامبر

    سال و ماه و روز ولادت پیامبر

    اقوال مهم در مورد روز ولادت پیامبر

    پدر و مادر پیامیر

    القاب پیامبر

    دوران شیرخوارگی پیامبر

    بازگشت به آغوش خانواده

    سفر به یثرب و مرگ مادر

    مرگ عبدالمطلب و سفر به شام

    خاطره ای از دوران کودکی پیامبر

     

    عنوان

    فصل دوم

    دوران جوانی پیامبر

    دوران جوانی و عواطف او در این دوران

    جنگ های فجار

    پیمان جوانمردان

    شبانی پیامبر

    سفر دوم پیامبر به شام

    فصل سوم

    ازدواج تا بعثت

    پیشنهاد ازدواج

    کیفیت خواستگاری

    حاصل ازدواج پیامبر با حضرت خدیجه

    زید بن حارثه پسرخوانده رسول خدا

    تدبیر پیامبر در نصب حجر الاسود

    امین قریش،حضرت علی(علیه السلام)را به خانه خود برد

    آئین پیامبر قبل از بعثت

    فصل چهارم

    بعثت تا هجرت

    بعثت حضرت محمد(ص)

    در آستانه بعثت

    امین قریش در غار حرا و آغاز وحی

    دنباله نزول وحی

    انقطاع وحی

    نخستین زن و مرد مسلمان

    دعوت سری

    عنوان

    دعوت خویشاوندان

    دعوت عمومی

    تطمیع قریش

    شروع آزار و اذیت قریش بر پیامبر و دیگر مسلمانان

    فصل پنجم

    هجرت تا وفات

    هجرت به حبشه

    نقشه هایی بر ضد پیامبر

    شعب ابی طالب

    وفات ابوطالب

    وفات حضرت خدیجه

    معراج پیامبر

    سفری به طائف

    دعوت سران قبائل با اسلام

    نخستین پیمان عقبه

    دومین بیعت عقبه

    مهاجرت به مدینه

    حوادث سال اول هجرت

    حوادث سال دوم هجرت

    حوادث سال سوم هجرت

    حوادث سال چهارم هجرت

    حوادث سال پنجم هجرت

    حوادث سال ششم هجرت

    حوادث سال هفتم هجرت

    عنوان

    حوادث سال هشتم هجرت

    حوادث سال نهم هجرت

    حوادث سال دهم هجرت

    رویداد سال یازدهم هجرت

    پرواز تا ملکوت

     

    منبع:

    - قرآن مجید

    2- ابن هشام، ابی محمد عبدالملک بن هشام، سیره ابن هشام، ج1 و 2، بیروت دار احیاء التراث العربی، بی تا.

    3- ارزیده،محمدعلی،خلاصه نهج الفصاحه همراه با شرح زندگانی محمد (صلی الله علیه و آله و سلم)، چاپ نشر، انتشارات موسوی، مرداد 1361، بی جا.

    4- استرآبادی، احمدبن تاج الدین، آثار احمدی (تاریخ زندگانی پیامبر اسلام و ائمه اطهار (علیهم السلام)، به کوشش میرهاشم محدث، تهران، دفتر نشر میراث مکتوب، انتشارات قبله، چاپ اول، 1374.

    5- امین زاده، محمدرضا، روی نگار، قم، دفتر نشر برگزیده، چاپخانه سلمان فارسی، چاپ اول، تابستان 1374.

    6- امینی، ابراهیم، پیامبری و پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم)، قم، چاپ چاپخانه دفتر تبلیغات اسلامی، موسسه بوستان کتاب قم (مرکز چاپ و نشر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم)، چاپ اول، 1384.

    7- آیتی، محمدابراهیم، تاریخ پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم)، تهران، موسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران، آبان 1369.

    8- بهشتی، سیدجواد، صراط مستقیم، تهران ناشر ستاد اقامه نماز، شرکت چاپ و نشر فراز اندیش سبز، چاپ اول، تابستان 1385.

    9- پیشوای، مهدی، شرح زندگانی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم)، بازنگری داوود حیدری و علی اکبر هراتی، تهران، مرکز فعالیتها و پژوهشهای قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی، چاپ ششم، زمستان 1383.

    10- تویسرکانی، محمدرضا، الگوی برتر (شیوه مبارزه پیامبر اکرم با مفاسد اجتماعی) تهران، ناشر آرام دل، چاپ اول، بی تا.

    11- جعفریان، رسول تاریخ سیاسی اسلام، ج 1، قم، دفتر نشر الهادی، موسسه چاپ الهادی، چاپ اول، پاییز 1377.

    12- جوادی آملی، عبدالله، تفسیر موضوعی قرآن کریم سیره رسول اکرم در قرآن، ج 9، تنظیم و نگارش حجه السلام حسن واعظی محمدی، قم، ناشر مرکز نشر اسراء، چاپ و انتشارات اسراء، چاپ پنجم، تیرماه 1385.

    13- حافظ شیرازی، شمس الدین محمد، دیوان حافظ، غزل 161، به کوشش مجید حمیدا، تهران، تحقیق و پژوهش اشرف باقری، چاپ مهارت، 1379، بی‌تا، بی‌نا.

    14- حرعاملی،محمدبن حسن، وسایل الشیعه، ج 8، ناشر اسلامیه، چاپ هفتم، 1379، بی جا، بی تا 

    15- حسینی، سید مجتبی، تاریخچه سیاسی- اقتصادی (صدراسلام)، تهران، شرکت چاپ و نشر بین الملل وابسته به انتشارات امیرکبیر، چاپ سوم، تابستان 1383.

    16- خامنه ای، سید علی، شخصیت و سیره پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم)، ج 1، تدوین و تنظیم موسسه فرهنگی قدر ولایت، تهران، ناشر موسسه فرهنگی قدر ولایت، چاپ صاحب کوثر، چاپ دوم، 1385.

    17- خامنه ای، سیدعلی، شعاعی ازنیر اعظم (رهیافتی به منظومه فکری رهبر انقلاب اسلامی درباره حضرت محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله و سلم))، تهران، تدوین و تحقیق دفتر فرهنگی فخر الائمه (علیهم السلام)، قم، انتشارات سروش، چاپ اول، 1385، بی نا.

    18- خلخالی، علی اشرف، راه و روش انبیاء (علیه السلام)، چاپخانه دفتر انتشارات اسلامی، چاپ اول، بهار 1372، بی جا.

    19- خلیلی، محمدعلی، خاتم النبیین، تهران، ناشر عطایی، 1349، بی‌تا

    20- درگاهی، حسین، پیامبری و پیام، تهران، انتشارات شمس الضحی، چاپ نگارش، چاپ اول، پاییز 1383.

    21- دفتری فرد، علی اصغر، داستان پیامبران بر اساس آیات و روایات و مستندات، تهران نشر سبحان، چاپ اول، 1384، بی تا.

    22- رضی، ترجمه و شرح نهج البلاغه، مترجم محمد دشتی، تهران، نشر مشرقین، چاپ دفتر انتشارات اسلامی، چاپ هفتم، زمستان 1379.

    23- سبحانی تبریزی،جعفر، تاریخ اسلام زندگی پیامبر خاتم (صلی الله علیه و آله و سلم)، قم، موسسه فرهنگی انتشاراتی امام عصر (علیه السلام)، چاپخانه مهر، چاپ چهارم، 1380.

    24- سبحانی تبریزی، جعفر، فرازهایی از تاریخ پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم)، نشر مشعر، چاپ الهادی، چاپ نهم، تابستان 1377، بی جا.

    25- سبحانی تبریزی، جعفر، فروغ ابدیت، ج 1، مرکز انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی، چاپ دفتر تبلیغات اسلامی، چاپ دوازدهم، بهار 1376، بی جا.

    26- سبحانی تبریزی، جعفر، منشور جاوید (پیامبر در قرآن)، ج 6، قم، ناشر موسسه امام صادق، چاپ اعتماد قم، چاپ اول، زمستان 1375،

    27- سید نقوی، میرخلیل، تحلیلی از تاریخ دوران پیامبر، تهران، انتشارات هدی، فروردین 1362، بی نا.

    28- صدر السادات دزفولی، سید کاظم، سخنان و مواعظ و مناقب و تاریخ چهارده معصوم (علیهم السلام) از دیدگاه قرآن و حدیث، تهران، انتشارات کتابخانه صدر ، چاپ اول، زمستان 1381، بی نا.

    29- صفایی حائری قمی، عباس، تاریخ مجاهدات پیغمبر اکرم
    (صلی الله علیه و آله و سلم) مبارزات دشمنان خدا و چگونگی غلبه حق بر باطل، ج 3، قم، انتشارات مسجد مقدس جمکران، چاپ نگین، چاپ اول، تابستان 1381.

    30- طباطبایی، محمدحسین، تفسیرالمیزان، ج1، 9، 13، 20، مترجم سیدمحمد باقر موسوی همدانی، چاپخانه دفتر انتشارات اسلامی، بی جا.

    31- ظهیری، علی اصغر، بر کرانه عصمت برای هر معصوم سه مجلس، قم، ناشر پیام حجت، چاپ اول، پاییز 1383، بی جا.

    32- عاطف الزین، سمیع، زندگی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در قرآن 2، ترجمه محمد حسین احمدیار، موسسه نشر و تحقیقات ذکر، چاپ دوم، زمستان 1382، بی جا

    33- عسکری، سید مرتضی، نقش ائمه در احیاء دین، ج 8 ، 9 ، 10 ، 11، انتشارات منیر، ناشر مجمع علمی اسلامی، چاپ فتاحی، چاپ سوم، بی جا.

    34- عمادزاده، حسین، مجموعه زندگانی چهارده معصوم (علیهم السلام)، تهران، نشر طلوع، چاپ آینده، بهار 1373،

    35- عمید، حسن، فرهنگ لغت فارسی، تهران، موسسه انتشارات امیرکبیر، چاپخانه سپهر، چاپ هشتم، 1375.

    36- غیوری، سیدعلی، تفسیر مبین، ج 5 (سوره انفال و توبه)، قم، مرکز پژوهش های موسسه باقیات الصالحات، چاپخانه سرور، چاپ اول، بهار 1383،

    37- فارسی، جلال الدین، پیامبری و جهاد، تهران، ناشر موسسه انجام کتاب، چاپ شفق، چاپ دوم، تابستان 1363.

    38- فیض الاسلام، علی نقی، ترجمه و شرح نهج البلاغه، ج1-6، تهران، چاپ و نشر سرای امید، فروردین 1351.

    39- قرائتی، محسن، تفسیر نور، ج 1، تهران، مرکز فرهنگی درسهای از قرآن، سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگی و ارشاد اسلامی، چاپ دوم، 1380.

    40- قرائتی محسن، سیره پیامبر اکرم با نگاهی به قرآن کریم، تهران، ناشر مرکز فرهنگی درسهایی از قرآن، سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، چاپ سوم، تابستان 1385،

    41- قمی، ابن بابویه ابی جعفر محمدبن علی، خصال شیخ صدوق، ج 1 و 2، مترجم آیت الله محمدباقر کهره‌ای، چاپ آسیا، انتشارات کتابچی، چاپ هفتم، زمستان 1374.

    42- قمی، عباس، منتهی‌الامال،ج1، تهران، بوستان توحید، چاپ هشتم، 1383.

    43- قنبری، حشمت الله، سیری در تاریخ صدر اسلام، تهران، انتشارات امیرکبیر، چاپ سپهر، 1379.

    44- کلینی، محمدبن یعقوب، اصول کافی، ج 2، با ترجمه و شرح سید جواد مصطفی، تهران، انتشارات گل گشت، چاپ اول، 1375، بی نا.

    45- گوستاولوبون فرانسوی، تاریخ تمدن اسلام و عرب، مترجم سید هاشم حسینی (رسولی)، ناشر کتابفروشی اسلامیه، چاپخانه اسلامیه، 1364، بی جا.

    46- مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار ج 9، 15، 16، 19، 20 و ... ، تهران، ناشر دارالکتب الاسلامیه، چاپ چهارم، 1362، بی تا.

    47- محققین موسسه البلاغه، سرچشمه های نور، ج 1، مترجم مسلم صاحبی و محمود شریفی، تهران، شرکت چاپ و نشر وابسته به موسسه انتشارات امیرکبیر، چاپ سپهر، چاپ دوم، بهار 1384.

    48- محمودی، محمد باقر، نهج السعاده فی مستدرک نهج البلاغه، ج 1 ، 2 تصحیح عزیزآل طالب، تهران، ناشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، چاپ اول، 1418 ه . ق.

    49- مختاری محمدرضا، سیدجواد بهشتی، عبد شکور (نگاهی به سیره عبادی پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله و سلم))، بی تا، بی نا، بی جا.

    50- مدرسی، سید محمدتقی، زندگینامه چهارده معصوم (علیهم السلام)، مترجم محمد صادق شریعت، تهران، انتشارات محبان الحسین، چاپ اول، بهار 1380، بی نا.

    51- مسائلی، احمدرضا، تاریخ نبی اکرم(محمدبن عبدالله صلی الله علیه و آله)، ناشر کانون پژوهش، چاپخانه اصفهان، چاپ اول، 1378 بی تا، بی جا.

    52- مکارم شیرازی، ناصر و همکاران، تفسیر نمونه ج 8 ، 11 ، 12، 15، 27، تهران، ناشر دارالکتب الاسلامیه، چاپ مدرسه امیرالمومنین (علیه السلام)، چاپ دوازدهم، 1374.

    53- موسوی لاری، سید مجتبی، رسالت نهایی قم، انتشارات اسلامی قم، چاپ مهر، مهر1360.

    54- نقیب پور، سیده علیه، پیامبر نامه (بنیاد شناختی سیمای نبوی از منظر حضرت علی (علیه السلام))، قم، ناشر انتشارات وثوق، چاپ نهضت، چاپ اول، زمستان 1379.

    55- واردی، سیدتقی، روز شمار تاریخ اسلام (ربیع الاول، ربیع الثانی)، ج 3، قم ناشر دارالثقلین قم، چاپ عترت، چاپ اول، 1382.

    56- واقدی، محمدبن عمر، کتاب المغازی (تاریخ جنگهای پیامبر«صلی الله علیه و آله و سلم»)، ترجمه دکتر محمود مهدوی دامغانی، تهران، مرکز نشر دانشگاهی تهران، چاپ نوبهار، چاپ اول، 1366.

    57- هیئت تحریریه موسسه در راه حق ، نگرشی کوتاه به زندگی پیامبر (صلی‌الله علیه و آله و سلم)، قم، ناشر موسسه در راه حق قم، چاپ نهضت، چاپخانه سلمان فارسی، شهریور 1361.

    58- یعقوبی، احمدبن یعقوب، تاریخ یعقوبی، ج 1 و 2، ترجمه دکتر محمد ابراهیم آیتی، بیروت، موسسه الاعلمی، 1413 ه. ق.

     

     

     

     

    کتاب شناسی

    1- شهیدی ، سید جعفر، تاریخ تحلیلی اسلام، مرکز نشر دانشگاهی، چاپ رودکی، چاپ دوازدهم،1370، بی جا، بی تا.

    2- خویی، میرزا حبیب الله، منهاج البراعه فی شرح نهج البلاغه، ج 11، تهران، مکتبه الاسلامیه، جمادی الاولی 1382، بی تا.

    3- دشتی، محمد و همکاران، نهج الحیاه (فرهنگ سخنان حضرت فاطمه (سلام الله علیها)، قم، موسسه تحقیقاتی امیرالمومنین (علیه السلام) چاپ نهضت، چاپ دوم، مهر1372.

    4- قمی، عباس، سفینه البحار، ج 1، دارالاسره للطباعه و النشر، چاپ القرآن الکریم الکبری، چاپ سوم، 1422 ه.ق، بی تا، بی جا.

    5- مجلسی، محمدباقر، حیاه القلوب، ج 1، به تحقیق سید علی امامیان، انتشارات سرور، چاپ سرور، چاپ پنجم، 1382 ه.ش. بی جا.

     

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت