تحقیق مقاله ماهی آرتمیا

تعداد صفحات: 21 فرمت فایل: word کد فایل: 4108
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: تحقیق مقاله شیلات
قیمت قدیم:۵,۱۰۰ تومان
قیمت: ۳,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
کلمات کلیدی: ماهی آرتمیا
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله ماهی آرتمیا

    آرتمیا چیست:
    آرتمیا سخت پوستی فیلتر کننده غیر انتخابی که کلیه ذرات کمتر از 50 میکرون را تغذیه می کندو در آبهای بسیار شور زندگی می کند. و هیچگونه وسیله دفاعی ندارند. در ایران در دریاچه های ارومیه ، مهار لو ، طشک، بختگان و آبگیر های نظیر نوق رفسنجان،کال شور گناباد و حوض سلطان قم وجود دارند

    ریخت شناسی و چرخه زندگی آرتمیا
    • آرتمیا بالغ در شرایط سخت تولید سیست در حالت خواب(د یاپوز)می نمایید ،که تا زمانیکه خشک نگهداشته شوند، مراحل رشد و تکامل جنینی را طی نمی نماید. به محض غوطه ور شدن در آب دریا ، فرم پیاله مانند(شکل1) سیستها تبدیل به کره کامل می شود(شکل2)،پس از شروع متابولیسم و بعد از گذشت 20 ساعت پوسته خارجی شکسته می شود(شکل3)، نموجنین پس از خروج از پوسته کامل شده و پس از مدت کوتاهی ناپلیوس(اینستار I) با شنای آزاد تولید می شود(شکل 4،5)،طول اولین مرحله لاروی ، اینستار I ، حدود 400-500 میکرومتر می باشد(شکل6)،آرتمیا در شرایط مطلوب طی مدت 14 روز به بلوغ می رسند(شکلهای 7-10)


    طبقه بندی

    • آرتمیا سخت پوستی است که.اولین بار در سال 1958 لینه در آبگیر شور لمینگتون انگلستان آنرا شناسایی و بنام L. Artemia salina نامگذاری نمود.در ادامه تحقیقات دانشمندان گونه های مختلفی از آرتمیا را شناسایی و ثبت نمودند که می توان به آرتمیا ارومیانا،آرتمیا پارتنوجنتیکا، آرتمیا سینیکا، آرتمیا پرسیمیلیس، آرتمیا فرانسیسکانا، آرتمیا مونیکا، آرتمیا تونیسیانا، آرتمیا قزاقستان اشاره نمود.


    ویژگیهای مختص به سویه

    • محیطهای مختلف بر پاره ای از ویژگی ها آرتمیا تاثیرگذار می باشند ،ویژگی فنوتیپی نظیر ارزش غذایی از آن جمله اند،که از فصلی به فصلی و سالی به سالی متفاوت می باشد. خصوصیاتی نظیر قطر سیست، سرعت رشد، مقاومت در مقابل دمای بالا ، خصوصیات مشخصه سویه ها هستند و تقریباً ثابت می باشند.بهر حال شناخت ویژگی های ژنوتیپی و فنوتیپی سیستها می تواند کارایی فعالیت تولید در مراکز تکثیر میگو و ماهی را افزایش دهد.بهر حال یک ارگانیسم غذایی از دو منظر قابل ارزیابی است.
    • الف – از منظر پرورش دهنده
    • ب - از منظر لارو میگو وماهی(و سایر آبزیان قابل پرورش)



    • الف :از منظر پرورش دهنده:
    • بطور کلی پرورش دهنده معیار های ذیل را برای انتخاب غذا مدنظر قرار می دهد:
    – باسانی قابل دسترس باشد
    • دسترسی آسان به غذا برای یک تولید با ثبات ضروری می باشد،استفاده از غذا های طبیعی (جمع آوری شده) در یک واحد تولیدی تجاری قابل اعتماد نبوده وبا خطر زیادی همراه است.راهکار عملی برای چنین واحد های ،تولید انبوه انواع غذا ها نظیر فیتو پلانکتونها (کیتو سروس ، اسکلتونما، کلرولا)، آرتمیا و روتیفر(در بعضی مواقع) در محیط کنترل شده می باشد.

    – اقتصادی بودن غذا:
    • دومین معیار برای انتخاب غذای لاروی توسط پرورش دهنده ، مقرون به صرفه بودن غذا است. بعنوان مثال اثرات قیمت غذا بر قیمت تمام شده لارو میگو ،زمانیکه می خواهیم قیمت پست لارو کاهش یابد ، ضروری است که کلیه هزینه های تولید از جمله غذا کنترل شود .دراین مورد توصیه های ذیل ارایه می شود:
    • کاهش هزینه های تولید جلبک با انتخاب سویه سریع ارشد
    • به روز نمودن دستور العمل تولید جلبک
    • استفاده از غذای کنسانتره ارزان قیمت (مقرون به صرفه ) بجای فیتو پلانکتون برای کاهش مصرف آن
    • در موارد مشابه برای کاهش هزینه های مربوط به مصرف آرتمیا راهکار های ذیل ارایه می گردد:
    • سیست های با تفریخ موثره بالا انتخاب شود
    • دستور العمل های ضدعفونی و تفریخ ،برداشت و ذخیره و استفاده در لارو میگو را به روز نماید.
    • از سیستهای با کیفیت غذایی بالا و گرانقیمت ، برای دوره ای کوتاه استفاده گردد ودر مراحل بعدی ، بیشتر از سیست های ارزان قیمت با ارزش غذایی کمتر (غنی شده) استفاده شود
    • غذای کنسانتره ارزان قیمت تر بجای آرتمیا استفاده گردد.

    • سهولت تولید:
    • معیار بعدی برای انتخاب غذای لاروی توسط پرورش دهنده، سهولت تولید غذای مورد نیاز در مراکز تکثیر میگو است. جلبک یکی از این غذا ها است که تولید آن ساده نمی باشد و نیاز به محیط کشت ، آب درمان شده بوسیله ریز فیلتر ها و اشعه ماوراء بنفش دارد.پرورش جلبک از کشت در لوله های آزمایش آغاز می گردد و در چند مرحله، در نهایت به پرورش در تانک ها(داخل سا لن یا خارج سالن) می رسد.
    • غذای دیگری که می بایست در مرکز تکثیر تولید شود ،آرتمیا است که تولید آن نسبت به جلبک ساده تر می باشد.بطوریکه ناپلیوس مورد نیاز از تفریخ سیست ها خشک بدست می آید. ناپلیوس ها در شرایط مطلوب از نظر اکسیژن،حرارت ، پی اچ ، شوری،تراکم سیست و نور پس از 24 انکوباسیون از سیست های خشک تولید می شوند(Sorgeloos et al ,1986)این فاکتور ها بر تفریخ موفق و قیمت تولید تاثیر می گذارند
    • می بایست سیستی با تفریخ موثره بالا انتخاب شود، چون بطور قابل ملاحظه ای بر قیمت تمام شده لارو تاثیر گذار است ، وجود اختلاف بین سیست های مختلف به اثبات رسیده است.( Sorgeloos et al, 1986).
    • یکی دیگر از غذاهای که در مراکز تکثیر تولید می شود روتیفر می باشد. پرورش روتیفر نسبتاً ساده می باشداگرچه تولید روتیفر اغلب با اشکالاتی همراه بوده ، شستشو و برداشت آن نیز با مشکلاتی زیادی انجام می شود.(Fukusho,1989).برای نماتودها نیز مراحل مشابه ای تعریف نموده اند(Fontaine et al,1982)
    • انعطاف پذیری غذا،آخرین معیاری که پرورش دهنده برای انتخاب غذا در نظر می گیرد.ارگانیسم غذایی می بایست تغییرات شوری و حرارت و جابجایی را تحمل کند .این معیار بوسیله جلبک و آرتمیا که می توانند فشار های محیطی و جابجایی ها را تحمل کنند ، تامین می گردد. غذاها ی زنده ایکه در مراحل مختلف لاروی میگو تغذیه می شوند، می تواند جلبک با اندازه بسیار کوچک تا آرتمیا با اندازه خیلی بزرگ باشد.احتمال استفاده از اندازه ها ی مختلف یک منبع غذایی به قابلیت انعطاف غذا کمک می کند.در این خصوص آرتمیا می تواند در اندازه های مختلف مورد استفاده قرار گیرد. کوچکترین شکل آرتمیا بصورت سیست کپسول زدایی شده با قطر 200 میکرون می باشد،که برای ZoeaII- ZoeaIIIمیگو بسیار مناسب است.(Wilkenfeld etal 1984).

    بهر حال بدلیل نرخ ته نشینی بالا سیست های کپسول زدایی شده ، استفاده از آن در واحد های تجاری محدودشده است.اندازه ناپلیوس آرتمیا بین 420-520 میکرون است که برای مایسیس تا پست لارو میگو مورد قبول است. پست لارو میگوحتی آرتمیامراحل بالاتر ( مثل متا ناپلیوس و آرتمیای جوان) را نیز می پذیرد.آرتمیای بالغ نیز بطور موفق آمیزی در تغذیه مولدین مورد استفاده قرار گرفت.(. Flores Tom, 1987., Salgado, 1988, Broody etal, 1986). آرتمیا ممکن است در سیستم بسته پرورش یابد، یا از محیط های طبیعی جمع آوری شود.




    نیاز های لارو

    • ب– نیاز های لارو:یکسری نیاز ها می بایست برای لارو فراهم گردد .نیاز های فیزیکی و تغذیه ای از آن جمله اند.
    • 1- نیاز های فیزیکی عبارتند از:
    • 1-1- تمییز بودن و خالص بودن 1-2- قابل دسترس بودن 1-3- قابل پذیرش بودن
    • 2- نیازهای تغذیه ای عبارتند از:
    • 2-1- قابلیت هضم و جذب 2-2- نیاز های انرژی2- 3- نیاز مندیهابه مواد مغذی

    • 1-1- یک غذای زنده می بایست تعدادی از نیاز مندیهای لارو آبزیان را برآورده کند.نیاز های فیزیکی همانند نیاز های تغذیه ای مهم هستند.خلوص غذا یک ضرورت است . بطوریکه آلودگی از طریق غذای زنده می تواند به تانک های پرورش انتقال یابد.آلودگی سیست به باکتری و قارچ بوسیله ضدعفونی می تواند از بین برود (توضیحات بعدی را ببینید).البته این ضدعفونی آلودگی لایه حبابی را از بین نخواهد برد، که می بایست از روش کپسول زدایی برای حذف این آلودگی استفاده نمود.در ضمن به منظور جلوگیری از صدمات فیزیکی ناپلیوس های آرتمیا،( بعد از تفریخ) و قبل از تغذیه ناپلیوس ها ،ناپلیوس ها می بایست با آب شیرین ،ترجیحاً بهمراه توری برای جلوگیری از صدمات فیزیکی، شسته شوند.


    • دومین شرط فیزیکی برای غذای لاروی مناسب،دسترسی مداوم به آن برای تغذیه است . برخلاف غذای مصنوعی ،غذای زنده بدلیل شنای آزاد آنها دردسترس لارو قرار دارند.

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله ماهی آرتمیا

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت