عنوان طرح : حلوا شکری
خلاصه طرح
مشخصه طرح
عنوان طرح : حلوا شکری تولید حلوا شکری
ظرفیت:یک هزار تن
فرایند :فرایند تولید طی پنج مرحله صورت می گیرد :1-تهیه ارده که در این مرحله
دانه های کنجد خیس خورده پوست گیری و شسته می شود . سپس بو داده شده و پس از خشک
شدن بوجاری وآسیاب می شود وذخیره می شود. 2- تهیه شربت : دراین مرحله شکروگلوکز
در دیگ استیل به مدت یک ساعت حرارت می بیند و سپس به دیگ پخت انتقال می یابند
دراین مرحله آب چوبک نیز به شربت اضافه شده تا رنگ آن سفید گردد. 3 - مرحله اختلاط :
در این مرحله شربت با ارده مخلوط شده و ورز می دهند تا در بافت حلوا الیاف نازکی
بوجود آید . 4 - بسته بندی : مخلوط آماده توسط دستگاه برش به قطعات مورد نظر تبدیل
شده و بسته بندی می گردد .
شرایط عملیاتی :
_تعداد روز کاری : 275
_تعداد شیفت کاری :1
_ساعات فعال روزانه :8
تاسیسات زیر بنایی / ماشین آلات و تجهیزات تولید از زمین و ساختمان ها :
_توان برق (کیلو وات ) :100
_مصرف روزانه آب (متر مکعب ) :10
_ماشین آلات تولیدی(هزار ریال) 1,240,000
_مساحت زمین (متر مربع):2,071
_سطح زیر بنا(متر مربع):556
بخش اول : بررسی اقتصادی
موضوع محصول :
حلوا شکری که از اختلاط ارده شکر و گلوکز حاصل می شود و در تهیه آن و به منظور
افزایش کیفیت از مغزهایی نظیر پسته استفاده می گردد .
جایگزینی محصول :
از آنجائیکه محصول تولیدی در صبحانه مصرف می شود لذا مواد لبنی نظیر کره پنیر و خامه
می توانند جایگزین آن باشند ولی به دلیل طعم و ایجاد تنوع می توان گفت جایگزیی برای آن
وجود ندارد .
از آنجائیکه بیش از 50 در صد آن را کنجد تشکیل می دهد می توان گفت از نظر انرژی زائی
در سطح بالایی قرار دارد .
بررسی بازار :
عرضه :
محصول مورد نظر واردات ندارد و از قدیم الایام در کارگاه های سنتی تولید می شده
است . تنها واحدی که به صورت صنعتی در استان خراسان به تولید حلوا شکری مشغول است
تحت عنوان حلو شکری سیمرغ در شهرستان مشهد با ظرفیت 600 تن در سال است که در شهرک
صنعتی جاده کلات واقع می باشد .
این فایل در قالب فایل excel تهیه شده و قابل دانلود می باشد.