پروژه کارآفرینی کارگاه تولید نمک تصفیه شده

تعداد صفحات: 48 فرمت فایل: word کد فایل: 400003609
سال: نامشخص مقطع: صنایع دسته بندی: طرح توجیهی کارآفرینی صنایع غذایی و بسته بندی
قیمت قدیم:۷,۶۰۰ تومان
قیمت: ۴,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
کلمات کلیدی: N/A
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پروژه کارآفرینی کارگاه تولید نمک تصفیه شده

    خلاصه طرح :

    در این طرح به بررسی تولید نمک تصفیه شده  پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .

     

     

     

    فصل اول

    کلیات

     

     

    - 1 مقدمه :

    نمک طعام یکی از مواد ضروری در رژیم غذایی و مهمترین ماده الکترولیت موجود در مایعات سلولی و خارج سلولی است . افزایش روزافزون و گستردگی کاربردهای آن سبب شده تا از آن به عنوان ماده ای با 14000 کاربرد یاد شود .

    عمومی ترین گرید نمک مورد مصرف در ایران نوع خوراکی آن بوده که خود به سه دسته عمده از لحاظ درجه خلوص تحت عناوین نمک صنایع غذایی ، نمک سفره و نمک آشپزخانه تقسیم می شود . نمک طعام به صورت کریستال های سفید مکعبی شکل یا دانه های ریز (گرانول) و یا پودری شکل است . هنگامی که دارای کریستال های بزرگ باشد بیرنگ ، شفاف یا سفید است . بررسی ساختمان بلورین اصلاح نمک بوسیله اشعه ایکس ثابت کرده است که این املاح در حالت جامد بصورت یون ، دارای ساختمان مکعبی شکل با وضعیت هشت وجهی هستند . بلورهای نمک طعام دارای نقطه ذوب و نقطه جوش بالایی بوده و نمک طعام مذاب دارای خاصیت هدایت الکتریکی زیادی است . به همین دلیل در حلال هایی که ثابت دی الکتریک بالایی دارند مانند آب کاملاً قابل تفکیک است .

    علاوه بر مصارف خوراکی ، نمک عامل حجیم کننده برای پاک کننده های سنتزی و استاندارد کننده های رنگ ها می باشد . در سرم سازی ، حمام های نمک و پرکننده های قرص ها و تهیه آنزیم نیز کاربرد دارد .

    به عنوان علف کش ، قارچ کش و ضد باکتری و میکروب نیز مصرف می شود . از اینرو نقش محافظت کنندگی خاصی در صنایع غذایی دارد . علاوه بر این ها برای سخت گیری و عمل احیا رزین های تبادل یونی نیز استفاده می شود .

    نمک ید دار نوع دیگری از نمک طعام است که با ترکیباتی از جمله ید پتاسیم ، کربنات منیزیم و تیوسولفات سدیم غنی شده است . به طور کلی افزودن ترکیباتی مانند ید به نمک به پیشنهاد سازمان بهداشت و خواربار جهانی و به منظور جلوگیری از بیماری هایی مانند گواتر انجام شده است .

     

    1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :

    تولید نمک تصفیه شده

     

    محل اجرا :

     

     

    1 – 3 – مشخصات متقاضیان :

     

    1 – 6  - وضعیت و میزان اشتغالزایی :

    تعداد اشتغالزایی این طرح 40  نفر میباشد .

    مجوز های قانونی :

    تعریف: جواز تاسیس مجوزی است که جهت احداث ساختمان ، تاسیسات و نصب ماشین آلات بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی (زراعی ، باغی ، شیلاتی ، دام و طیور، جنگل و مرتع)  صادر میگردد.

     

     

    مراحل صدور جواز تاسیس :

    1- پذیرش درخواست متقاضی صدور جواز تأسیس فعالیتهای صنعتی و تکمیل پرونده توسط مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و یا مدیریت صنایع کشاورزی و روستائی استان .

    2- بررسی پرونده از نظر مدارک و تطبیق با مصادیق والویتهای سرمایه گذاری در واحد صدور مجوز مدیریت صنایع کشاورزی و روستائی .

    3-  تکمیل پرسشنامه جواز تاسیس ( فرم شماره یک ) توسط متقاضی

    4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره یک به اداره مربوطه بمنظور بررسی ، اصلاح و تائید فرم پرسشنامه جواز تاسیس با استفاده از اطلاعات طرحهای موجود ، طرحهای تیپ و تجربیات کارشناسی  و ارجاع  پرونده  به  مدیریت .

    5- ارجاع پرونده توسط مدیریت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسیس .

     

     

    شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس  

    1-   اشخاص حقیقی

    -   تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران

    -   حداقل سن 18 سال تمام

    -   دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم

     

    2-   اشخاص حقوقی

    -   اساسنامه ( مرتبط با نوع فعالیت )

    -   ارائه آگهی تاسیس و آگهی آخرین تغییرات در روزنامه رسمی کشور

     

    مدارک مورد نیاز:

    1- ارائه درخواست کتبی به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان یا مدیریت صنایع  کشاورزی و روستایی استان.

    2-  اصل شناسنامه وتصویر تمام صفحات آن

    3-  تصویر پایان خدمت یا معافیت خدمت سربازی

    4-  تصویر مدرک تحصیلی و سوابق کاری مرتبط با درخواست

    5-  یک قطعه عکس از هریک از شرکاء

    6-  تکمیل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی

    7-  پوشه فنردار

    8- درصورت داشتن شرکت ، ارائه اساسنامه ، آگهی تاسیس و روزنامه ، مرتبط با فعالیت مورد درخواست

     

    اصلاحیه جواز تاسیس :

    1- ارسال درخواست متقاضی توسط جهاد کشاورزی شهرستان (متقاضی) به مدیریت و ارجاع به واحد صدور مجوز.

    2-  دبیرخانه در مورد تغییرات مدیریت ضمن بررسی اصلاحیه صادر و به اطلاع اداره تخصصی میرساند.

    3-  دبیرخانه در موردی که نیاز به کارشناسی تخصصی دارد درخواست را به اداره تخصصی جهت بررسی و اعلام نظر ارجاع می دهد.

    4-  اداره تخصصی پس از بررسی وتائید به دبیرخانه صدور مجوز ارجاع میدهد.

    5-  دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید مدیر اقدام به صدور اصلاحیه جواز تاسیس نموده و رونوشت آنرا به بخشهای ذیربط ارسال می نماید.

     

     

     

     

     

    تعریف:

    پروانه بهره برداری مجوزی است که پس از اتمام عملیات  ساختمان و تاسیسات و نصب ماشین آلات جهت تولید بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی وسایر صنایع روستایی صادر می گردد.

     

     صدور پروانه بهره برداری :

    1- تکمیل فرم درخواست پروانه بهره برداری توسط متقاضی و تائید و ارسال آن توسط جهاد کشاورزی شهرستان به مدیریت.

    2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی و کارشناس نواحی صنعتی و کارشناس تولید) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.

    3- تائید رئیس اداره تخصصی و ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز.

    4- اخذ استعلام از ادارات ذیربط.

    5-  تهیه پیش نویس پروانه بهره برداری و تائید مدیریت.

    6-  صدور پروانه بهره برداری و ارسال رونوشت به بخشهای ذیربط.

     

    مراحل صدور توسعه طرح :

    1- تکمیل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضی) و ارسال به مدیریت.

    2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بررسی و اظهار نظر و بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی و کارشناس تولید) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.

    3- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید ادارات تخصصی در کمسیون بررسی طرحها مطرح می نماید و در صورت عدم تایید کمسیون به شهرستان و متقاضی اعلام مینماید و در صورت تایید از ادارات ذیربط استعلام می نماید.

    4- ارجاع به اداره تخصصی جهت بررسی طرح توسعه.

    5- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تایید مدیر.

    6- ارسال رونوشت به بخشهای و ادارات تخصصی و سازمانهای ذیربط.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    فصل دوم

    روش انجام کار

     

     

     

     

     

    گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :

    بازدید از کارخانه تولید نمک تصفیه شده

    براساس هماهنگی های بعمل آمده در بازدید از کارخانه تولید نمک تصفیه شده به بررسی سیستم ها و دستگاهها و ماشین آلات موجود در کارخانه پرداختیم و سیستم مدیریت و روش های تامین مواد اولیه را در کارخانه مورد ارزیابی قرار دادیم ،

     

    جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :

    ابتکار و نوآوری در کلیه رشته ها می تواند عامل پیشرفت  و توسعه قرار گیرد در بخش صنعت و در تولید نمک تصفیه شده استفاده از ایده های نو و نوآوری و خلاقیت می تواند به عامل موفقیت تبدیل شود ، طراحی های گرافیکی تبلیغاتی یکی از عوامل پیشرفت و توسعه اقتصادی در کشور های صاحب سبک در صنعت میباشد ، الگوبرداری از این روشها برای معرفی کالا و محصولات می تواند به عنوان یک ایده نو مورد استقیال قرار گیرد .

     

     

     

     

    فهرست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها :

    (نمودار و جداول در فایل اصلی موجود است)

    مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار :

    (نمودار و جداول در فایل اصلی موجود است)

     

    روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت فروش  کالا )

    در زمینه تولید نمک تصفیه شده می توان از روش های مختلف بازاریابی استفاده نمود ، تبلیغات تلویزیونی ، استفاده از بنر های و تیزر های تبلیغاتی ، استفاده از چاپ پوستر های تبلیغاتی و ارائه روش های تبلیغاتی دیگر برای جذب بازار فروش جزئی و استفاده از روش فرد به فرد برای فروش کلی محصولات در بازار داخلی .

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    فصل سوم

    امور مالی طرح

    جدول 1  نمونه ترکیب شیمیایی نمک طعام

    (نمودار و جداول در فایل اصلی موجود است)

  • فهرست و منابع پروژه کارآفرینی کارگاه تولید نمک تصفیه شده

    فهرست:

    خلاصه طرح :............................................................................................................................................................. 3

     

    فصل اول - کلیات............................................................................................................................................. 5

    1- 1 مقدمه :............................................................................................................................................................... 6

    1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :................................................................................................................... 7

    محل اجرا :.................................................................................................................................................................. 7

    1 – 3 – مشخصات متقاضیان :.................................................................................................................................. 7

    1 – 6  - وضعیت و میزان اشتغالزایی :..................................................................................................................... 7

    مجوز های قانونی :...................................................................................................................................................... 8

    مراحل صدور جواز تاسیس :...................................................................................................................................... 8

    شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس............................................ 9

    1-   اشخاص حقیقی................................................................................................................................................. 9

    2-   اشخاص حقوقی................................................................................................................................................. 9

    مدارک مورد نیاز:........................................................................................................................................................ 9

    اصلاحیه جواز تاسیس :........................................................................................................................................... 10

    تعریف:...................................................................................................................................................................... 11

    صدور پروانه بهره برداری :..................................................................................................................................... 11

    مراحل صدور توسعه طرح :..................................................................................................................................... 11

     

    فصل دوم - روش انجام کار...................................................................................................................... 13

    گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :.................................................... 14

    بازدید از کارخانه تولید نمک تصفیه شده................................................................................................................ 14

    جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :........................................................................................... 14

    فهرست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها :.......................................................................... 15

    مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار :.................................................................. 16

    روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت فروش  کالا )..................................................................................... 16

     

    فصل سوم - امور مالی طرح...................................................................................................................... 17

    جدول 1  نمونه ترکیب شیمیایی نمک طعام........................................................................................................... 18

    جدول 2 ویژگی های شیمیایی و فیزیکی نمک خوراکی........................................................................................ 18

    جدول 3 بیشینه مقدار مجاز آلاینده ها.................................................................................................................... 19

    جدول 4 افزودنی های مجاز در تولید نمک خوراکی............................................................................................. 19

    شکل 1 سهم کشورهای برتر تولید کننده نمک در جهان در سال 2001.............................................................. 20

    شکل 2 میزان نمک تولید شده در ایران در سال های (1997- 2003)............................................................... 20

    جدول 5 جمعیت تخمین زده شده و مصرف نمک در غذا در نواحی مختلف جهان در سال 1996.................. 21

    جدول 6 مصرف تخین زده شده نمک خوراکی در جهان طی سال های 1978 تا 1996 بر حسب هزار تن.... 21

    جدول 7 نمک مصرف شده بوسیله صنایع غذایی آمریکا در سال های 1995 و 2000 و 2001 و 2002 (هزار تن)    22

    جدول 8 واحدهای تولیدی فعال در کشور از آغاز برنامه سوم توسعه تا پایان سال 1385................................... 22

    جدول 9 واحدهای در دست احداث با پیشرفت فیزیکی بیش از 40 %............................................................... 23

    جدول 10 بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم توسعه تا سال 1385............................................. 24

    واردات سال 1379.................................................................................................................................................. 24

    واردات سال 1380.................................................................................................................................................. 24

    واردات سال 1381.................................................................................................................................................. 25

    واردات سال 1382.................................................................................................................................................. 25

    واردات سال 1383.................................................................................................................................................. 26

    نمودار روند واردات نمک از سال 1379 تا 1383............................................................................................... 26

    جدول 11 میزان تولید نمک در کشور بین سال های 1385 - 1379.................................................................. 27

    نمودار روند تولید نمک در کشور بین سال های 1385 تا 1379......................................................................... 27

    جدول 12 میزان مصرف نمک در کشور بین سال های 1385 - 1379.............................................................. 28

    نمودار روند مصرف نمک در کشور بین سال های 1385 - 1379...................................................................... 28

    صادرات سال 1379................................................................................................................................................ 29

    صادرات سال 1380................................................................................................................................................ 30

    صادرات سال 1381................................................................................................................................................ 31

    نمودار روند صادرات نمک از سال 1379 – 1385............................................................................................. 33

    نمودار روند نیاز به محصول تا سال 1389............................................................................................................. 33

    نمودار شماتیک گردش مواد در روش انحلال........................................................................................................ 34

    جدول 13 لیست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز.............................................................................................. 35

    جدول 14 برآورد هزینه تامین ماشین الات و تجهیزات خط تولید........................................................................ 36

    جدول 15 محاسبه مساحت مورد نیاز طرح............................................................................................................ 37

    جدول 16 برآورد مساحت بخش های محوطه سازی............................................................................................. 38

    جدول 17 هزینه زمین ، ساختمان و محوطه سازی................................................................................................ 38

    جدول 18 هزینه تاسیسات و تجهیزات عمومی....................................................................................................... 39

    جدول 19 برآورد هزینه وسائل حمل و نقل........................................................................................................... 40

    جدول 20 برآورد هزینه های قبل از بهره برداری.................................................................................................. 40

    جدول 21 جمع بندی و برآورد سرمایه ثابت......................................................................................................... 41

    جدول 22 محاسبه میزان مواد اولیه مصرفی جهت تولید سالیانه 12000 تن نمک طعام...................................... 41

    جدول 23 برنامه تولید سالیانه................................................................................................................................. 42

    جدول 24 برآورد هزینه تامین مواد اولیه مصرفی................................................................................................... 42

    جدول 25 تعداد نیروی انسانی مورد نیاز طرح...................................................................................................... 43

    جدول 26 برآورد برق مصرفی واحد...................................................................................................................... 43

    جدول 27 میزان آب مصرفی (روزانه).................................................................................................................... 44

    جدول 28 تاسیسات مورد نیاز................................................................................................................................. 44

    جدول 29 برآورد هزینه انواع انرژی....................................................................................................................... 45

     

    فصل چهارم -  جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات.............................................................. 46

    نتایج حاصله از اجرای طرح :.................................................................................................................................. 47

     

     

     

     

    منبع:

    ندارد.

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت