پروژه کارآفرینی کارگاه تولید ظروف شیشه ای

تعداد صفحات: 45 فرمت فایل: word کد فایل: 400003586
سال: نامشخص مقطع: صنایع دسته بندی: طرح توجیهی کارآفرینی سایر موضوعات
قیمت قدیم:۷,۳۰۰ تومان
قیمت: ۴,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
کلمات کلیدی: N/A
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پروژه کارآفرینی کارگاه تولید ظروف شیشه ای

    خلاصه طرح :

    در این طرح به بررسی تولید ظروف شیشه ای پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .

     

     

    فصل اول

    کلیات

    مقدمه :

    هر محصول ویژگیها و مشخصات خاصی دارد که پیش از هر گونه بررسی فنی، مالی و اقتصادی طرح، لازم است این خصوصیات به درستی شناخته شوند. شناخت صحیحی از مشخصات و انواع مختلف محصول، بدون تردید، راهنمای مناسبی جهت تصمیم گیریهای لازم در انتخاب روش و عملیات تولید و محاسبات بعدی مورد نیاز خواهد بود.

    در این ارتباط یکی از موثرترین روشهای قابل استفاده، به کارگیری استانداردهای مدون ملی و جهانی هر یک از محصولات می باشد. علاوه بر این جهت بررسی بازار لازم است تا شماره تعرفه گمرکی محصولات نیز مشخص گردد تا درباره روند واردات و صادرات محصول و مقررات آن شناخت لازم حاصل شود.

    استفاده از ظروف شیشه ای به قرنها قبل می رسد. یکی از قدیمی ترین نشانه ها از شهر تورنا به دست آمده است. روش به کار برده شده در قدیم ، احتمالاً استفاده از شن و یک قلی ا بوده است . تقر یباً در 600 سال قبل از میلاد مسیح ، مصریان وسایل بسیار زیادی از این ماده ساخته اند. ساختن شیشه پنجره 270 سال بعد از میلاد شروع شده است . به همین ترتیب گسترش صنایع شیشه و شیشه گری را تا زمان حال داریم . حدوداً از قرن 15 ، استفاده شیشه به عنوان محافظی برای انسان مطرح شده است . این کار را در کشورهای آلمان، انگلیس و فرانسه انجام می داده اند. تولید شیشه پنجره که همان شیشه تخت می باشد ، با استفاده از استوانه دوار از سال 1688 به بعد در فرانسه رواج یافت. تولید شیشه در ایران به صورت دستی از سالهای دور معمول بوده است ؛ ولی تولید به روش اتوماتیک از دهه  40 به بعد می باشد. کارخانجات فعال در این زمینه شیشه و گاز قزوین، آبگینه، همدان، مینا و چند کارگاه و کارخانه دیگر می باشند.

    با توجه به نیاز مبرم اقشار مختلف جامعه به استفاده از شیشه و ظروف شیشه ای و این که برنامه ریزی صحیح و مجتم ع در مورد چگونگی بهره برداری از منابع موجود در کشور برای ساخت و تولید این کالا مورد نیاز می باشد، اقدام به تهیه و تدوین این طرح برای کارگاههای تولید ظروف شیشه ای نمودیم.

     

    نام کامل طرح و محل اجرای آن :

    تولید ظروف شیشه ای  

     

     

    وضعیت و میزان اشتغالزایی :

    تعداد اشتغالزایی این طرح 24 نفر میباشد .

     

    تاریخچه و سابقه مختصر طرح :

    نام و کاربرد محصول

    ظروف شیشه ای عبارتند از بیشتر ظروفی که به عنوان لوازم آشپزخانه از قبیل لیوان، استکان و امثال آن در منازل مصرف می شود. انواع بطریهای مورد استفاده مانند بطری نوشابه ، شیشه های یکبار مصرف مربوط به دارو یا اقلام شیشه ای بطری که به صورت یکبار مصرف در جامعه عرضه می شود که شامل موارد استفاده در صنایع غذایی نیز می باشد.

    بنابراین تعریف محصول فوق شامل بر کلیه ظروفی می باشد که در صنایع غذائی و دارویی به عنوان ظروف بسته بندی و از جنس شیشه ساخته شود و همچنین شامل ظروف شیشه ای مورد استفاده در منزل می شود. بسته به نوع استفاده ، رنگ این شیشه ها با یکدیگر فرق خواهد داشت . به عنوان مثال برای صنایع داروئی بیشتر از شیشه های قهوه ای استفاده می شود. چون ویتامینها در داخل این ظروف ، از تجزیه به وسیله نور سفید در امان مانده و امکان فاسد شدن آنها به این طریق از بین می رود. در سایر موارد این موضوع نیز رعایت می شود و البته برای اشیاء تزئینی نیز استفاده از مواد رنگزا نیز رواج دارد.

     

    طبقه بندی محصول

    ظروف شیشه ای از نظر خصوصیات فیزیکی و نوع محتویات به شر ح زیر طبق ه بندی می شود:

    ظروف شیشه ای مقاوم در مقابل فشار درونی (نوشابه های گازدار)

    ظروف شیشه ای مقاوم در برابر حرارت (شیر پاستوریزه - آبلیمو- ترشیجات- انواع کنسرو و مواد غذایی )

    ظروف شیشه ای مقاوم در مقابل فشار و حرارت (ماءالشعیر)

    ظروف شیشه ای معمولی که شامل 3 نوع فوق نباشد  (الکل - گلاب - سرکه و عرقیات )

     

    مشخصات فنی محصول

    ترک :

    ظروف شیشه ای باید عاری از هر گونه ترک که باعث کاهش مقاوم ت مکانیکی شیشه است ، باشند.

     

    یکنواختی بدنه :

    سطوح داخلی و خارجی ظروف باید صاف و یکنواخت باشد.

     

    درز قالب :

    محل اتصال و جوش روی بدنه ظروف ، نباید تیز و برنده باشد و حداکثر برآمدگی مجاز در این ناحیه 5 میلیمتر باشد.

     

    استاندارد محصول

    جهت جلب اعتماد مصرف کنندگان محصول تولیدی و نیز رعایت کلیه نکات مربوط به کنترل کیفیت محصول، توجه به استانداردهای موجود، امری ضروری است . به طور کلی در مورد هر محصول، استانداردهای مختلف ملی و بین المللی وحود دارد . استانداردهای ملی توسط موسسه استانداردها و تحقیقات صنعتی ایران تهیه می گردد و کلیه تولیدکنندگان محصول ملزم به رعایت این استانداردها می باشند . با توجه به اینکه می باشد و از آخرین پیشرفت های علمی و (ISO) موسسه استاندارد از اعضاء سازمان بین المللی استاندارد فنی و صنعتی جها ن استفاده می نماید، همچنین شرایط کلی و نیازمندیهای خاص کشور را مورد توجه قرار می دهد؛ استانداردهای ذکر شده در این مورد مطابق با استانداردهای جهانی بوده و کاملاً قابل قبول و لازم الاجراء است.

     

    کالاهای قابل جانشین

    محصولات مشابه قابل رقابت ، چینی، سرامیک، ملامین، ظروف استیل می باشد. لازم به ذکر است چینی و سرامیک به دلیل گران بودن ، کم تر قابل استفاده بوده و ظروف استیل بیشتر در بیمارستانها و ادارات مورد استفاده می گیرد، ظروف ملامین هم با توجه به کیفیت پایین و تغییر رنگ مورد تأیید نمی باشد.

    بته قابل ذکر است شیشه به دلیل ضداسید بودن، به عنوان ظروف ترشیجات و مربا و اینگونه موارد مورد استفاده قرار می گیرد که در این مورد و همینطور لیوان و استکان محصول قابل رقابت مشابه وجود ندارد.

    بررسی بازار و قیمت فروش

    بررسی امکانات فروش برای محصول تولید شده در هر واحد جدید صنعتی می تواند عامل بسیار موثری در ارزیابی موقعیت اقتصادی و آینده این گونه واحدها باشد. در این ارتباط با در نظر گرفتن ویژگیهای خاص هر صنعت، وضعیت تولیدات داخلی و میزان مصارف و نیازهای داخلی (بر مبنای انواع کاربرد محصول ) مورد تحلیل و بررسی قرار می گیرد و با تعیین میزان کمبود تولید داخلی محصول، باید سهم قابل کسب بازار برای واحدهای جدید ارزیابی گردد.

    از سوی دیگر ویژگیهای خاص هر صنعت، ممکن است امکانات ویژه ای را برای فروش و بازاریابی محصولات آن فراهم آورد که در هر مورد باید به طور جداگانه مورد بررسی قرار گیرد. در این قسمت مسائل فوق الذکر در ارتباط با امکانات فروش محصول جهت ارزیابی نهایی شاخص های اقتصادی واحد مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد و قیمت فروش محصول مشابه بر مبنای نرخهای رسمی بازار ارائه خواهد گردید.

     

    بررسی قیمت فروش محصول مشابه

    پارامترهای مختلفی بر قیمت محصول موثر خواهند بود که برخی از پارامترهای مهم در ذیل شرح داده شده است:

    قیمت مواد اولیه مصرفی که یکی از مهمترین هزینه های متغیر تولید می باشد و نقش عمده ای را در تعیین قیمت تمام شده محصول دارد.

    منطقه جغرافیایی احداث واحد به خصوص از لحاظ دسترسی به منابع تا مین مواد اولیه و کانونهای مصرف محصول، هزینه های مربوط را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

    نوع تکنولوژی مورد استفاده از طریق تاثیر بر سرمایه گذاری ، کیفیت محصول تولیدی و میزان ضایعات و … بر قیمت فروش محصول موثر خواهد بود.

    هزینه نیروی انسانی مورد نیاز تاثیر مستقیم در هزینه های متغیر تولید و قیمت تمام شده محصول دارد.

     ظرفیت تولید واحد بر روی قیمت فروش محصول موثر است، به این ترتیب که افزایش ظرفیت تولید از طریق سرشکن نمودن هزینه های سربار باعث کاهش قیمت تمام شده محصول می گردد.

    با توجه به نکات فوق، قیمت ف روش محصول تولید شده علاوه بر این که می بایست هزینه های تولید را تامین نماید، باید در حدی باشد که بتوان سهمی از بازار را بدست آورد.

    همچنین در صورتی که صادرات محصول تولیدی نیز مد نظر قرار گیرد، قیمت گذاری باید به نحوی باشد که رقابت با تولیدکنندگان خارجی امکان پذیر باشد.

     

    مطالعات فنی :

    طراحی و احداث صنایع نیازمند شناخت مبانی تئوری و برخورداری از دیدگاههای تجربی و عملی متناسب با شرایط اقتصادی و فرهنگی حاکم و دانش فنی موجود جامعه، به منظور نیل به اهداف تولید می باشد. بررسی امکان احداث واحد ازحیث نحوۀ تأمین مواداولیه، تعیین میزان سرمایه گذاری ، تطابق تکنولوژی صنعت مورد نظر با میزان تخصصها و مهارتهای بالقوه و بالفعل موجود در کشور و …، مطالعات هماهنگ و چند جانبه اقتصادی، فنی، اقلیمی و جغرافیایی را ایجاب می نماید.

    مطالعات فنی ایجاد صنایع، مجموعه ای ازتحقیقات درخصوص ماهیت مواد و محصولات، شناخت فرآیندهای مختلف تولید و تکنولوژی های موجود و بررسی سیستمها، تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز می باشد . این بررسیها در راستای نیل به هدف توسعه، تولید و افزایش کیفیت محصولات تولیدی صورت می گیرد که با بهبود بافت فنی واحدهای جدیدالتأسیس در داخل کشور، پاسخگو یی به نیاز بازار و رقابت با سایر  تولیدکنندگان جهانی را امکان پذیر می سازد.

    در بررسی های فنی ابتدا روشهای مختلف تولید محصول مورد مطالعه قرار می گیرد و پس از بررسی های لازم مناسبترین تکنولوژی که با فرهنگ کاری و توانائیهای بالقوه صنعت تناسب داشته باشد، انتخاب می گردد.

    با انتخاب مناسبترین روش تولید هر محصول می توان دستگاه ها و تجهیزات مورد نیاز را بر اساس فرآیند منتخب، انتخاب نمود. در این فصل، علاوه بر تشریح فرآیندهای مختلف تولید و انتخاب مناسبترین فرآیند، کنترل کیفیت واحد تولیدی شرح داده خواهد شد . سپس ظرفیت و ب رنامه تولید بر اساس بررسی بازار تعیین می گردد و بر این اساس کاربرد و میزان مواد اولیۀ مورد نیاز و تعداد و نحوۀ عملکرد دستگاههای موجود در خط تولید شرح داده خواهد شد و پس از تعیین طرح استقرار ماشین آلات و جریان مواد، تأسیسات زیربنائی مورد نیاز

    جهت انجام و ا دامۀ فعالیتهای تولیدی واحد مورد بررسی قرار می گیرند. در ادامه بر اساس اصول مهندسی صنایع، نیروی انسانی مورد نیاز و مساحت بخشهای مختلف محاسبه می گردد و سپس نقشۀ جانمایی ساختمانهای تولیدی، اداری، رفاهی، بهداشتی وخدماتی ترسیم می گردد . درخاتمه این فصل نیز برنامه زمان بندی طرح مورد توجه قرارگرفته است.

  • فهرست و منابع پروژه کارآفرینی کارگاه تولید ظروف شیشه ای

    فهرست:

    خلاصه طرح :............................................................................................................................................................. 4

    فصل اول..................................................................................................................................................................... 5

    کلیات........................................................................................................................................................................... 5

    مقدمه :......................................................................................................................................................................... 6

    نام کامل طرح و محل اجرای آن :............................................................................................................................... 7

    محل اجرا :.................................................................................................................................................................. 7

    مشخصات متقاضیان :.................................................................................................................................................. 7

    وضعیت و میزان اشتغالزایی :...................................................................................................................................... 7

    تاریخچه و سابقه مختصر طرح :................................................................................................................................. 8

    نام و کاربرد محصول................................................................................................................................................... 8

    طبقه بندی محصول..................................................................................................................................................... 8

    ظروف شیشه ای از نظر خصوصیات فیزیکی و نوع محتویات به شر ح زیر طبق ه بندی می شود:........................ 8

    مشخصات فنی محصول.............................................................................................................................................. 9

    ترک :.......................................................................................................................................................................... 9

    یکنواختی بدنه :.......................................................................................................................................................... 9

    درز قالب :................................................................................................................................................................... 9

    استاندارد محصول....................................................................................................................................................... 9

    کالاهای قابل جانشین............................................................................................................................................... 10

    بررسی بازار و قیمت فروش.................................................................................................................................... 11

    بررسی قیمت فروش محصول مشابه........................................................................................................................ 11

    پارامترهای مختلفی بر قیمت محصول موثر خواهند بود که برخی از پارامترهای مهم در ذیل شرح داده شده است: 11

    مطالعات فنی :........................................................................................................................................................... 12

    به طور کلی صرف نظر از نوع تکنولوژی ساخت ظروف شیشه ای، برای ساخت شیشه چهار مرحله مطرح می باشد:    14

    مرحله ذوب:............................................................................................................................................................. 14

    مرحله تصفیه:........................................................................................................................................................... 15

    مرحله هموژنه کردن:............................................................................................................................................... 15

    مرحله کاهش درجه حرارت:................................................................................................................................... 15

    معرفی روش های مختلف تولید............................................................................................................................... 16

    ظروف شیشه ای به سه روش قابل تولید می باشد که عبارتند از:........................................................................... 16

    روش سنتی............................................................................................................................................................... 16

    روش نیمه اتوماتیک.................................................................................................................................................. 18

    روش اتوماتیک.......................................................................................................................................................... 19

    تشریح فرایند تولید منتخب...................................................................................................................................... 20

    پروسس تولید ظروف شیشه ای با روش نیمه اتوماتیک.......................................................................................... 20

    بررسی خط تولید به کار رفته در صنایع و انتخاب خط تولید مناسب.................................................................... 22

    به طور کلی خطوط تولید به کار رفته در صنایع، به صورتهای زیر می باشد:......................................................... 22

    خط تولید مستقیم:.................................................................................................................................................... 22

    خط تولید سیکلی )دایره ای(................................................................................................................................... 22

    خط تولید زیگزاگ:.................................................................................................................................................. 23

    بررسی ایستگاهها، مراحل و شیوه های کنترل کیفیت............................................................................................. 23

    به طور کلی اهداف کنترل کیفیت را می توان به صورت زیر خلاصه کرد:............................................................ 23

    مراحل بازرسی کلی با توجه به وضعیت هرصنعت به ترتیب ذیل می باشند:........................................................ 24

    روش نمونه برداری.................................................................................................................................................. 25

    نمونه برداری در دو حالت زیر می تواند انجام گیرد:............................................................................................. 25

    نمونه برداری از خط تولید کارخانه های تولیدکننده شیشه:................................................................................... 25

    تعیین ظرفیت، برنامه تولید و شرایط عملکرد واحد............................................................................................... 25

    مجوز های قانونی :................................................................................................................................................... 26

    مراحل صدور جواز تاسیس :................................................................................................................................... 26

    شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس.......................................... 27

    1-   اشخاص حقیقی............................................................................................................................................... 27

    2-   اشخاص حقوقی.............................................................................................................................................. 27

    مدارک مورد نیاز:...................................................................................................................................................... 28

    اصلاحیه جواز تاسیس :........................................................................................................................................... 28

    تعریف:...................................................................................................................................................................... 29

    صدور پروانه بهره برداری :..................................................................................................................................... 29

    مراحل صدور توسعه طرح :..................................................................................................................................... 30

    فصل دوم.................................................................................................................................................................. 31

    روش انجام کار......................................................................................................................................................... 31

    جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :........................................................................................... 32

    مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار :.................................................................. 32

    فهرست تجهیزات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها :.................................................................................................. 33

    نقشه استقرار ماشین آلات :...................................................................................................................................... 34

    فصل سوم................................................................................................................................................................. 35

    امور مالی طرح.......................................................................................................................................................... 35

    سرمایه گذاری ثابت طرح :...................................................................................................................................... 36

    خرید دفتر کار :........................................................................................................................................................ 36

    هزینه زمین -  هزینه محوطه سازی - هزینه ساختمان سازی :............................................................................... 37

    هزینه ماشین آلات و تجهیزات :............................................................................................................................... 38

    هزینه تاسیسات و تجهیزات عمومی :....................................................................................................................... 39

    وسایل اداری و خدماتی............................................................................................................................................ 40

    ماشین آلات حمل و نقل درون/ برون کارگاهی....................................................................................................... 40

    هزینه های قبل از بهره برداری................................................................................................................................ 40

    هزینه سرمایه گذاری ثابت :..................................................................................................................................... 41

    هزینه نیروی انسانی مورد نیاز :............................................................................................................................... 41

    سرمایه در گردش :................................................................................................................................................... 42

    کل سرمایه گذاری :.................................................................................................................................................. 42

    فصل چهارم.............................................................................................................................................................. 43

    جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات.................................................................................................................. 43

    نتایج حاصله از اجرای طرح :.................................................................................................................................. 44

     

    منبع:

    ندارد.

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت