روش تحقیق بررسی سیستم انبارداری در شرکت پاتن جامه

تعداد صفحات: 41 فرمت فایل: word کد فایل: 10002955
سال: 1387 مقطع: مشخص نشده دسته بندی: پایان نامه مدیریت
قیمت قدیم:۶,۹۰۰ تومان
قیمت: ۴,۳۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه روش تحقیق بررسی سیستم انبارداری در شرکت پاتن جامه

    فصل اول

    2-1 تعاریف

     تعریف انبارداری :

    عبارت از دریافت جنس یا کالا از خارج  ( از قسمتهای مختلف شرکت ، یادیگران از خارج شرکت ) و نگهداری آنها با توجه به قوانین انبارداری که باعث سهولت در تحویل دادن  ( صدور ) و تحویل گرفتن ( ورود ) با کمترین وقت و نیروی مورد نیاز باشد و رسانیدن اجناس و کالاهای مورد نیاز قسمتها یا خریداران به آنها در حداقل وقت ممکن براساس مدارک و ضوابط قانونی .

     

    تعریف کمک انباردار :

    کمک انباردار کسی است که علاوه برمهارت کار انبار می تواند از عهده کنترل کالاهای ورودی به انبار ، جابجایی و چیدن آنها ، انبار گردانی ، دادن اطلاعات به واحد سفارشات و تحویل کالاهای امانی و رعایت اصول و مقررات انبارداری بر آید .

     

    تعریف جابجایی :

    جابجایی عبارت است از ؛ فعالیتی که از زمان ورود کالا به انبار و قرار گرفتن در جای مناسب تا زمان خروج کالا از انبار انجام می شود .

     

    تعریف سیستم اطلاعاتی انبار :

    منظور از سیستم اطلاعاتی اجرای عملیات مربوط به کالای موجود در انبار و همچنین نظارت بر کنترلهای لازم روی مراحل مختلف این عملیات برطبق روش منطقی و سیستماتیک  می باشد . یا به عبارت دیگر روشی است منطقی که میتوان کالای مورد نیاز تهیه و نگهداری نمود .

     

     

    تعریف استعلام بها :

    استعلام بها فرمی است که مأمور خرید مؤسسه با ارئه آن به چندین فروشنده               ( معمولاً حداقل 3 فروشنده ) نسبت به اخذ بهای فروش آنها اقدام می نماید . این فرم معمولاً شامل کلیه مشخصات کالا ، تعداد ، بهای واحد ، نشانی فروشنده ، مدت اعتبار استعدام ، محل مهر و امضاء فروشنده و سایر شرایط مانند نحوه محل می باشد .

     

    تعریف انبار :

     انبار به محل یا فضایی گفته می شود که براساس یک سیستم طبفه بندی صحیح ، مواد اولیه ، کالای نیم ساخته ، محصول ساخته شده و با فرآیند های مختلف صنعتی بازرگانی در آن نگهداری می شود .

    چیدن کالا

    پس از دریافت و تحویل گرفتن کالا یا اجناس و صدور رسید انبار به چیدن کالا در جای مناسب طبق اصول و روال خاصی می باشد .این اصول عبارت است :

    الف – تعیین محل قرار دادن کالا ( انبار – قفسه –طبقه –ردیف )

    ب – چیدن و انبار نمودن کالا

    ج –تهیه کارت شناسی کالا و نصب آن بر روی اجناس .

    الف – تعیین محل قرار دادن کالا ( انبار – قفسه – طبقه – ردیف )

    یکی از راههای بالا بردن راندمان و ایجاد نظم و کاهش هزینه ها و ضایعات و به حداقل رساندن زمان ، چیدن صحیح کالا می باشد . به چیدن و نگهداری کالا در انبار در یک محل خاص صفافی گفته می شود .

    یکی از متداولترین شیوه و تنظیم و نگهداری روش ، که کدبندی کردن محل ، قفسه ، راهرو و طبقات است ؛ که در مؤسسات بزرگ به خود انبار تعلق گرفته می شود .

    بهترین عوامل قرار گرفتن کالا در انبار

    میزان تقاضا یا مصرف کالا

    محل و موقعیت و شکل ظاهری و نوع ساختمان انبار

    وجه تشابه

    امکانات و تجهیزات انبار

    خصوصیات فیزیکی

    خصوصیات کیفی کالا

    میزان تقاضا یا مصرف کالا :

    منظور از مصرف یا میزان ارسال کالامی باشد . که به طور کلی می توان به سه دسته پر مصرف ، متوسط مصرف و کم مصرف تقسیم نمود . که بهتر است کالای پر مصرف نسبت به دو نوع دیگر در دسترس باشد .

     

    محل و موقعیت و شکل ظاهری و نوع ساختمان انبار :

    هنگام قراردادن کالا در انبار باید به محل و موقعیت ساختمان انبار ، ظرفیت مفید و قابل استفاده ، وجود ستونهای داخل انبار، درب های ورودی و خروجی انبار ، تهویه و نورگیری و شکل ظاهری انبار ، ارتفاع و ابعاد مختلف انبار و غیره توجه نمود .

     

     

    وجه تشابه :

    یکی دیگر از عوامل ، تشابه یا تشابه مصرف کالا می باشد . مثلاً اجراء موتور در یک قسمت و اجراء روشنایی در قسمت دیگر که دراین تشابه مصرف را می رساند . ویا آچارها در یک قسمت و لوله ها در قسمت دیگر که این خود تشابه کالا ها را می رساند . لذا قرار گرفتن اقلام مشابه وهم مصرف در کنار هم باعث کوتاهی مسافت ، کاهش خستگی ، تسهیل در دسترسی به موقع و فراهم سازی کالا در پاسخگویی به درخواستها می گردد.

     

    امکانات و تجهیزات انبار :

    یکی دیگر از عوملی که در تعیین محل قرار دادن کالا مؤثر است : امکانات و تجهیزات موجود در انبار می باشد . این تجهیزات شامل ؛ وسایل حمل و نقل داخل انبار و سایر تجهیزات انبار .

     

    خصوصیات فیزیکی :

    یکی دیگر از عوامل در تعیین محل قرار دادن کالا خصوصیات فیزیکی می باشد .

     

    خصوصیات کیفی کالا :

    این خصوصیات شامل : کالا فاسد نشدنی ، قابل انفجار ، سمی بودن و گران قیمت می باشد .

     

    ب : چیدن و انبار نمودن کالا :

    برای چیدن کالا در انبار باید به نکاتی توجه کردکه عبارتند از :

    الف : در چیدن کالا در انبار حتی الامکان اجناس را نباید پخش چید . بلکه بیشتر از ارتفاع بجای سطح ، استفاده کرد . آن هم به وسیله قفسه بندی یا با استفاده از پالت کالا ها را بر روی هم قرار داده تا حد مجاز استفاده از ارتفاع رعایت حداقل فاصله 6 سانتی متری از سقف می باشد .

    ب : بعضی از اقلام مانند : قطعات فلزی را می توان بدون صدمه دیدن در محیط آزاد انبارکرد .

    ج: طول وعرض قفسها باید متناسب با اندازه اجناس باشد .

    د: انبار کردن قفسه ها باید متناسب با وسایل جابجایی و حمل ونقل درنظر گرفته شود . برای مثال : برای انبارهایی که فقط قفسه دارند ، و هیچ گونه تجهیزات حمل و نقل استفاده نمی شود . فاصله آنها باید به اندازه دونفر که به راحتی عبور کنند باشند .

    ذ : بعضی از اجناس مصرف فعلی دارند مانند ضدیخ که بعد از زمستان که باید آن را جابجا نمود تا استفاده بیشتری از فضای انبار شود .

    ر : در خصوص کالاهایی که باید پیمانه ، وزن و یا متر شوند حتی الامکان باید در نزدیک محل اندازه گیری باشند .

    ج: تهیه کارت شناسایی کالا و نصب آن بر روی اجناس :

    هر انبار ، دارای دو نوع کارت است :

     

    اول : کارت کوچک ( کارت قفسه ) :

    کارت کوچک انبار در بالای قفسه  یا روی هر یک از اجناس نصب می شود . و دارای مشخصات زیر ا ست .

    نام کالایی که کارت مربوط به آناست .

    شماره جنس و نوع کالا

    موجودی حداقل و حداکثر

    واحد مقدار

    مقدار متضمن تاریخ وارده و صادره و موجودی

    دوم – کارت بزرگ

    کارت بزرگ دارای مشخصات زیر است .

    شماره برگ که در موقع مصرف ویژگیهای بعدی به ترتیب به برگ داده می شود .

     شماره جنس

    مشخصات کامل جنس

    واحد مقدار

    موجودی حداقل و حداکثر

    شماره ردیف و ثبت ورود و خروج مربوط به کارت

    فروشنده

    اطلاعات مربوط به ورود کالا با تفکیک تاریخ و مقدار و مبلغ

    اطلاعات مربوط به خروج کالا با تفکیک تاریخ و مقدار و مبلغ

    اطلاعات مربوط به موجودی کالا

    بطوری که در بالا ذکر شده است روی هر یک از اجناس موجود در انبار و هر نوع کالا که دارای شماره و طبقه بندی می باشد . با کارت کوچک انبار نصب می شود و انباردار شخصاً با کمک انباردار ورود و خروج و موجودی هر جنس را از حیث تعداد با ذکر تاریخ در آن ثبت می کند .

    کارت های بزرگ به منزله دفتر حساب جنسی کالا می باشد . بنابراین باید با دقت نگهداری شود از نقل و انتقال بی مورد آن خودداری شود . و کارت بزرگ علاوه براین که دارای مزایای کارت کوچک انبار می باشد . اسم فروشنده و بهای جنس خریداری شده را نیز تعیین می کند. و به ترتیب شماره کارت که برمبنای شماره بندی کالا است بایگانی می شود.

     

    مراحل انبار داری :

    با توجه به توضیحات داده شده انبار داری در 3 مرحله انجام می گیرد که عبارتند از :

    مرحله در یافت یا تحویل گرفتن کالا

    مرحله نگهداری و حفاظت اجناس و کالا در انبار ( انبار کردن )

    مرحله صدور یا تحویل دادن کالا به خارج از انبار

    نمودار مراحل سیستم انبارداری در شرکت سهامی آب و فاضلاب

  • فهرست و منابع روش تحقیق بررسی سیستم انبارداری در شرکت پاتن جامه

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت