پایان نامه عمده ترین عوامل موثر بر سنت پذیری از جمله خانواده ،دوستان وجامعه

تعداد صفحات: 159 فرمت فایل: word کد فایل: 100014
سال: مشخص نشده مقطع: کارشناسی ارشد دسته بندی: پایان نامه فلسفه و اخلاق
قیمت قدیم:۲۲,۵۰۰ تومان
قیمت: ۲۰,۴۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه عمده ترین عوامل موثر بر سنت پذیری از جمله خانواده ،دوستان وجامعه

    عمده ترین عوامل  موثر بر سنت پذیری از جمله خانواده ،دوستان وجامعه 

    ● چکیده پژوهش :

    در این پژوهش عمده ترین عوامل  موثر بر سنت پذیری از جمله خانواده  که مهمترین آن است و بعد دوستان وجامعه و ... مورد بررسی قرارگرفته است . هدف ازاین پژوهش این است که بدانیم چرا سنت پذیری در بعضی خانواده ها  وافراد با شدت زیاد و در برخی از شدت کمی برخوردار است ؟  برای بررسی این مسئله دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی را به عنوان جامعه آماری برگزیده وازبین آنان به صورت تصادفی 100 نفر راانتخاب کرده و به وسیله پرسشنامه اطلاعاتی را از آنها کسب کردیم .  و اطلاعات به دست آمده در 21 جدول یک بعدی و 20 جدول دو بعدی با استفاده از آزمون  X2( خی دو) ، و 20 نمودار تجزیه و تحلیل شد .  و در نهایت به این نتیجه کلی  رسیدیم  که خانواده مهمترین فاکتور در سنت پذیری است.وهر چه در خانواده ای پدر یا مادر سالاری بیشتر باشد،ورفت و آمد با اقوام گسترش پیدا کند،متعاقبا گرایش به سنت بودن و سنتی فکر کردن در فرد افزایش پیدا می کند.فاکتور دیگر موضوع جامعه و دوستان می باشد و هرچه فرد به سمت اینها گرایش داشته باشد، از سنت دورتر می شود سنت پذیری هر  چقدر در خانواده قوی و محکم باشد ، باز هم فرد تحت تاثیر جامعه و قرار می گیرد .

    بنابراین نباید در پذیرش و درونی کردن سنت درجوانان افراط و تفریط کرد، بلکه باید حد اعتدال را رعایت نمود . 

    1- مقدمه

    2-  بیان مسئله یا طرح موضوع

    3- اهداف پژوهش

    4- اهمیت موضوع پژوهش

    5- فرضیات پژوهش

    6- تعریف نظری و عملیاتی متغییرها

    7- محدوده مطالعاتی پژوهش

    1- مقدمه

     

    سنت پذیری چیست؟ جدای از معانی گوناگونی که از مفهوم سنت برداشت می شود سنت گرایی  به تفکری اطلاق می شود  که مدعی است  تاملات عقلانی انسانها  درهر زمان واوضاع واحوالی که باشند به مجموعه ی واحدی از حقایق رهنمون می شوند.

     

     سنت پذیری وگرایش به یک سنت خاص از قدیم الایام بوده وهنوز هم هست، یعنی ازدوران های قبل هم یکسری از انگیزه های فرهنگی وقوانین وآداب ورسومی بوده که مورد پرستش وتبعیت قرار می گرفته.

     سنت پذیری می تواند انواعی چون سنت پذیری شهری ، روستایی، قومی، قیبله ای خانوادگی و... داشته باشد که هر فرد به نوع فرهنگی که در آن رشد کرده به هر کدام از این انواع گرایش داشته باشد واز قوانین آن تبعیت کند.

     تاکید بر مقوله ی تکلیف وگذشته نگری، تاکید بر اصالت، تکیه به مابعداالطبیه و....از به وجود آوردن واژه ای چون سنت می باشد.

     امروز در اکثر کشورهای غربی واژه ی سنت پذیری بسیار کمرنگ شده و جای آن را مدرنیته گرفته وکمتر قوانین وآداب سنتی که یکی از آنها رفت وآمدهای خویشاوندی است از بین رفته است.

    اما درایران هنوز سنت و سنت گرایی به چشم می خورد به خصوص در مورد روستاهای هریک استانها ولی نسبت به گذشته کمرنگ شده است . مخصوصا در کلان شهری مثل تهران. واین شاید به دلیل وجود رسانه هایی چون اینترنت وماهواره در بین قشر دانشجو وجوان می باشد.

    مثلا گیدنز معتقد است که واژه ی سنت مفهوم خاصی از استواری وقوام امور را به وجود می آورد که به طور معمول عناصر شناختی واخلاقی را در هم می ریزد دنیا چنین است که هست. چون عملا همانطور است که باید باشد. بدین ترتیب در سخن او سنت همنشین باور به این اعتقاد است که دنیای ما بهترین دنیای ممکن است.

    خانواده و بعد اجتماع از مهمترین عواملی هستند که می توانند سنت را برای فرد درونی کنند و یا فرد را از آن زده کنند . البته عوامل دیگری چون دوستان ، محیط زندگی ، و... هم از عوامل دیگری هستند که روی این مقوله می توانند تاثیر گذار باشند . ولی خانواده نقش پررنگ تری دارد . اگر سنت زیاد از حد در خانواده ای برقرار باشد طبیعتا انتخاب و یا زندگی برای اعضای خانواده در جامعه امروزی مشکل می شود و اگر هم اصلا در خانواده ای به آن اهمیت ندهند ، فرد با سنت هایی که در جامعه وجود دارد دچار مشکل می شود . بنابر نظریه دورکیم که همه چیز را اجتماعی می داند ، در این بحث هم به نظر سنت پذیری یک مقوله اجتماعی است ، یعنی بر حسب اجتماعی که فرد در آن زندگی می کند ، وتا اندازه ای که سنت ها رعایت می شود ، می تواند پذیرفته یا رد شود .

     

     

    2- بیان مسئله یا طرح موضوع

    سنت پذیری چیست ؟ فرد سنت پذیر چه کسی است ؟

    منظور از سنت پذیری ، یعنی پذیرش سنت ، یعنی فردی که سنت را پذیرفته ودر همه امورزندگی اش و در تصمیم گیری هایش سنت را هم در نظر می گیرد وملاک قرار می دهد .

    منظور از فرد سنت پذیر فردی است که یا به خاطر علاقه ویا به دلی اعتقاداتش سنت را دوست وقبول دارد . که البته پذیرش سنت هم درجه دارد . مثلا فردی بسیار سنت پذیر است و سنتی هم فکر می کند و فردی هم تا حدودی ، و با در نظر گرفتن شرایط جامعه سنت را  قبول دارد .

    سنت پذیری و اینکه فرد چطور و چگونه باید سنتی را بپذیرد ، بیشتر از همه از خانواده آن فرد ناشی می شود . یعنی بیشترین تاثیر را خانواده روی فرد می گذارد و بعد از خانواده اجتماع است که روی فرد تاثیر زیادی می گذارد . البته متغییرهای دیگری هم در کنار خانواده و اجتماع وجود دارند ، چون : دوستان ، محل زندگی ، تحصیلات ، قومیت و...  . ارزش ها ، فرهنگ ، طبقه اجتماعی ، رفتار والدین و... از عواملی هستند که بسیار روی مقوله سنت پذیری تاثیر می گذارند . ودر این تحقیق به صورت کامل به توضیح این عوامل پرداخته شده است .

    سنت پذیری باعث می شود که فرد هویت و اصل خود  را بشناسد و به آن پایبند باشد  و با عث می شود که سنت هایی را که  در خانواده و یا قوم و قبیله و فامیل  رایج بوده است را به  نسل های بعدی منتقل کند ،  مثلا همین مراسم های جشن عروسی ودیگر مراسم ها وجشن ها که در هر روستا واستانی ، با هم تفاوت دارد . و این تمایز باعث شده است که کرد ولر و ترک و... از هم مشخص باشند ، که البته این حسن سنت پذیری را در کلان شهرها نمی توان به عنوان حسن شناخت . مثلا در شهری مثل تهران  این گونه مراسم های سنتی رایج نیست و فردی که خیلی سنتی است در برخی شرایط که در جامعه پیش می آید دچار مشکل می شود .

    در این تحقیق شناخت و بررسی آنچه که قبل از این بیان شد ، علی الخصوص در میان قشر دانشجو و جوان دارای اهمیت است . به عبارت دیگر مسئله پژوهش حاضر این است که به چه میزان دانشجویان و قشر جوان سنت پذیر می باشند ؟

     

     

    3- اهداف پژوهش

    هدف کلی :

    بررسی و شناخت میزان سنت پذیری دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی به منظور شناخت چگونگی پذیرش و درونی کردن سنت ها در نزد آنها .

    هدف های جزئی :

    الف) بررسی و شناخت عوامل خانوادگی مرتبط با سنت پذیری .

    ب) بررسی و شناخت عوامل اجتماعی نظیر: تحصیلات ، طبقه اجتماعی ، منطقه محل سکونت و ... ، مرتبط با سنت پذیری .

    ج) بررسی وشناخت عوامل فرهنگی نظیر رفت و آمدهای فامیلی و دوستانه و ... مرتبط با سنت پذیری .

     

     

     

     

     

     

    4- اهمیت موضوع پژوهش

    شناخت اینکه به چه میزانی وتا چه حدی سنت در بین جوانان و به خصوص قشر دانشجوی ما رایج است ، اهمیت این پژوهش را روشن می سازد . در حال حاضر تعداد پژوهش های جدی و با پشتوانه علمی در این زمینه بسیار کم است و جوانان ما روز به روز از سنت و فرهنگ خود فاصله می گیرند و به سوی غرب و تجدد پیش می روند . به همین دلیل ما نیازمند پژوهش های علمی و اساسی در این زمینه می باشیم که بدانیم تا چه حد سنت در میان جوانان ما و قشر دانشجو درونی شده است . و چرا وچه عواملی باعث شده که این پذیرش کمرنگ و یا پررنگ تر شود .

    دلیل انتخاب این موضوع به عنوان موضوع تحقیق این بود که ما در سطح شهر و به ویژه دانشگاهها می بینیم که جوانان ما بسیار از این موضوع اغفال شده اند و مد ومد گرایی بسیار در بین آنان افزایش یافته است .

    عوامل خانوادگی ، و به علاوه سن و میزان تحصیلات والدین  ، رابطه با دوستان و همینطور جامعه و... باعث شده که جوانان یا از سنتی بودن گریزان و یا برعکس به آن گرایش داشته باشند .

    این تحقیق قصد آن را دارد که میزان این پذیرش یا رد شدن را بسنجد و راههای موثر برای این افزایش یا کاهش را بررسی نماید . 

  • فهرست و منابع پایان نامه عمده ترین عوامل موثر بر سنت پذیری از جمله خانواده ،دوستان وجامعه

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    کتاب ها :

    افشار کهن ، جواد ، (1383) ، بازخوانی جامعه شناختی سنت گرایی و تجدد طلبی ، انتشارات آوای نور .

    رفیع پور ، فرامرز ، (1381) ، موانع رشد علمی ایران ، شرکت سهامی انتشار.

    فربد ، محمد صادق ، (1380) ، مبانی انسان شناسی ، انتشارات پشوتن .

    گیدنز ، آنتونی ، (1376) ، مقدمات جامعه شناسی ، منوچهر صبوری ، نشر نی محسنی ، منوچهر ، (1382) ، مقدمات جامعه شناسی ، انتشارات آگاه .

    هودشتیان ، عطا ، (1381) ، مدرنیته ، جهانی شدن و ایران ، انتشارات چاپخش

    واخ، یواخیم، (1380)،جامعه شناسی دین،جوشید آزادگان،انتشارات سمت

    مرتون، رابرت.ک، (1376)،مشکلات اجتماعی و نظریات جامعه شناختی، نوین تولایی، انتشارات امیرکبیر

    ملکم، همیلتون، (1377)،جامعه شناسی دین، محسن ثلاثی، موسسه فرهنگی انتشاراتی تبیان

    10) کوزر، لوئیس آلفرد،(1370)، زندگی و اندیشه بزرگان جامعه شناسی، انتشارات علمی

    مجلات :

    1) شیلز ، ادوارد ، (1378) ، سنت و مدرنیته ، نشریه فرهنگ عمومی ، ترجمه حسین ایمانی جاجرمی ، بهار و تابستان 78

    منابع اینترنتی :

    1) www. Bashgah . net

    2) www. Daneshnameh . roshd .ir

    3) www. Emruz . blogfasky . com

    4) www. Ensaf . blogfasky . com

    5) www. Fa . wiki pedia . org

    6) www. Google . sociologi . com

    7) www. Manaviat and aghlaniat . ir

    8) www. Mehr news . com 

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت